Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubrałam dziecko do chrztu w to co miałam i teraz jest afera! Pytanie na wesoło

Polecane posty

Gość gość
gość dziś no nie porównuj stroju do chrztu z suknią ślubną :o nawiedzona jesteś z tym "świętem dziecka" Skoro miałam ładne body i i ogrodniczki to niby nie mogłam go w to ubrać bo to się nadaje na inne okazje czy powinnam już mu tego nigdy nie ubrać? No co ty bredzisz kobieto?

Gość gość
ej tam myśmy ubrali dziecko na biało, nowiutki komplet i to był luty i tak był na to ubrany jeszcze w pistacjowy kombinezon żeby nie zmarzł, nie chcieliśmy kupować nowego białego kombinezonu i myślicie że ktoś tam zapamiętał w co był ubrany, ale biedy w tym nie widzieliśmy

Gość gość
hahaha dokładnie bredzi baba i tyle :D Do ślubu ubierasz cos wyjątkowego i to tylko raz to do chrztu też tak trzeba, bo to święto dziecka hahaha no co za pokręcona debilka :D

Gość gość
Tu generalnie chodzi o podniosłość tego wydarzenia i szacunek do niego wyrażający się w odświętnym stroju, a to co kto uważa za odświętne to już temat na inną dyskusję. Jednak generalnie liczy sie intencja i to już wystarczy jeśli była ona dobra to nie ma co wyrzucać. Równie dobrze można dyskutować o tym czy dawanie słodzonych soków dzieciom to dobro czy zło. Jeden powie że zło bo jest niezdrowe, drugi powie że dobro bo słodkie oznacza dobrobyt, a sama woda to bieda. Tak to już jest między ludźmi.

Gość gość
Ta dbra francuska firma to VERTBAUDET .Fakt moze nie jest to Chanel czy Armani :P Ale jest to bardzo dobra marka maja naprawde jakosciowe rzeczy,dobry kroj i stawiaja na bawelne .Nawet ciuchy dla starszych dzieci sa bawelniane.Tak to kosztowalo 100zl i buty 40 zl kupione w Wielkiej Brytanii na wyprzedazy i do tego za pierwsze zamowienie zdjeli mi 15£ (za zakup minimum 20£).W wielkiej brytanii mozna kupic tanio rzeczy ,np buty Nike w outlecie Nike dziecku mozna kupic za 25zl a doroslemu buty za 45 zl. To tylko przyklad .

Gość gość
"hahaha dokładnie bredzi baba i tyle smiech.gif Do ślubu ubierasz cos wyjątkowego i to tylko raz to do chrztu też tak trzeba, bo to święto dziecka hahaha no co za pokręcona debilka smiech.gif" Ależ suknie do ślubu jak najbardziej można założyć taką która była noszona więcej niż raz, może to być nawet suknia babci ze starej szafy ważne tylko żeby w niej ładnie, uroczyście wyglądać.

Gość mamulinka
Mój syn miał 4m, chrzciliśmy w czerwcu (30 stopni). Ubrałam go w białe body i granatowe krótkie spodenki i białe skarpetki, wyglądał cudnie.

Gość gość
Synek mial ubrany bialy rampers z kolnierzykiem ala zeglarz. Bawelniany, nie zadna swiecaca satyna ;) Kupilam go na chrzest ale mlody bedzie tez chodzil w nim w lecie. Wyglada w nim slodko. Dla chlopca trudniej cos kupic fajngo w sredniej cenie. Wydalam 150 zl i uwazam, ze to sporo jak na jeden maly ciuszek. Niech kazdy ubiera dziecko jak chce i na co kogo stac.

Gość Babcia Jagna
Po co piszesz o tym? Ubrałaś dziecko do chrztu jak chciałaś.Skoro babci dziecka nie podobał się strój powinna kupic sama i po problemie.Ja mojej prawnusi kupiłam wszystko do chrztu w porozumieniu z moją wnuczką (mamą dziecka) i było elegancko.Dlatego nikt nie krytykował,- wręcz przeciwnie dziecko było podziwiane.Malutka miała dwie sukieneczki, jedna do chrztu, druga na przebranie w lokalu:D

Gość gość
Gościu 9:36 Widać ze swojej teściowej d lizesz ja się nie przejmuje zdaniem innych ja moje ubrałam całe na biało i nie przejmowalam się innymi

Gość gość
ja też tak zamierzam, mojej kolezanki syn byl chrzczony w lecie, upał okropny i maly mial na sobie tylko biale body - to dopiero wiocha, niee??

Gość gość
To ja was wszystkich przebije. Moja córeczka była chrzczona w ręcznie robionej przepięknej koronkowej sukience chrzcielnej z przed 60 lat. Wyglądała jak księżniczka :)

Gość gość
no jak zwykle temat dziwaczny....sluchaj kobieto a ty do slubu w czerwonej sukience szlas? ale z ciebie wiesniara. bo ja mam swoje zdanie och ach wez sie lecz. to byl sakrament chrztu....jesli nie szanujesz wiary to po jaki kij chrzcilas dziecko?

Gość gość
no slucham.......???? do slubu szlas w zielonej sukni??. wierzysz w boga? znam twoj tok myslowy masz z***biscje duze wyrzuty sumienia ze tu piszesz i szukasz wsparcia :-/ bidulka. tesciowa nagadala synkowi :-) i maz ci wygadal prawde wstyd ...wstyd po calosc****ijesz pewnie codziennie piwsko i ci kac zamulil normalny tok myslowy....

Gość gość
a te dwa powyższe prostackie bełkoty z dopowiedzianą historyjką to niby do kogo? może trzeba było iść spać zamiast trollować bez składu i ładu?

Gość gość
troche za duzo zacofania polskiego w tym temacie ogarnijcie sie przecie nie da sie czytac 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość gość
Ja też ubierałam dzieci w to co miałam - oczywiście wyglądającego odświętnie - ale nie były to rzeczy jednorazowe i na pewno nie poliestrowe... Te sztuczne wdzianka to chyba męka dla takiej delikatnej skóry dziecka, w życiu bym tego nie ubrała niemowlakowi żeby się dusił i marudził całą imprezę:P

Gość gość
Tak to jest jak wieś , ogląda tv i widzi chrzciny " bogatych i pięknych " jak ksiażeta bedą chszczeni . A co ja niepotrafie ? A ze kicz z Chin mało kosztuje ( jakość najgorsza z najgorszych ) ale mój syn bedzie wyglądał jak książę Georg