Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubrałam dziecko do chrztu w to co miałam i teraz jest afera! Pytanie na wesoło

Polecane posty

Gość gość
Ale z Was hipokrytki. Ślub to też sakrament i co się liczy ? A cywilny to przecież zwykła formalność.

Gość gość
gość dziś Na całym świecie ludzie wychowują dzieci w swojej wierze i niczego złego w tym nie ma więc polski plebs o ty, że o twoim debilnym gadaniu nie wspomnę :o

Gość gość
uuu nie oszczędzam na dziecku ba mam ich dwoje i uwielbiam kupować im szmaty i stroić, a mam chłopców, których szczególnie trudno ubrać w cos ładnego chociaż teraz zaczynają się pojawiać gustowne i kolorowe rzeczy czasem sobie nie kupię a małolatom muszę, bo nie potrafię przejść obojętnie obok fajnych ciuchów, a jak młody ma coś za małe albo stare to szlag mnie na to trafia i nie ma przeproś, musi być nowe

Gość gość
Co do ślubów to tak kupowałam sukienkę żeby wyglądać ładnie i godnie nie bezę i nie inny badziew ale chodzi o to, że dziecko wygląda brzydko w tych przebraniach i jest mu niewygodnie w tych poliestrach.

Gość gość
Ale moje dziecko nie było w poliestrze. Napisałam już, że dziecko wyglądało ładnie i było mu wygodnie. To jakieś komentarze, że liczy się strój, prezenty i impreza. Rozumiem, że Ty nie robiłaś po ślubie przyjęcia, a goście przynieśli kartki. Nie bądźmy hipokrytami.

Gość gość
na allegro jest duzo ubranek do chrztu dla chłopca i to fajnych,bawełniane marynareczki,spodnie itp,które mozna uzyc potem normalnie,na co dzień.Ja kupiłam córce zwykła biała sukienke,bez falban,kokard itp,do tego ubieram rózowy sweterek bo taki mam w domu i biały kapelusik letni i bedzie:) nie nawidze jak dzieci ubieraja w te sztuczne tandetne tiule,masakra.

Gość gość
to, że dorosła osoba świadomie decyduje się na na jakiś poliester czy inny plastik to jest inna sprawa niż jak się to dziecku wciska, to po pierwsze poza tym co jest złego w garniturze i białej sukni? Strój do sakramentu powinien być elegancki i odświętny w miarę możliwości, bo przyjmujesz Boga w tym dniu. Gdy zapraszasz do siebie i przyjmujesz wyjątkowych gości to też raczej nie w dresie, bo ich szanujesz :o inna sprawa to te ślubne fanaberie i histerie, że panna młoda jest najważniejsza w tym dniu, a reszta to bydło i pomioty, które mają skakać koło niej w tym dniu, bo to jest wyłącznie jej dzień - jak tu już niektóre pisały na różnych tematach o wypadkach ślubnych, że ktoś komuś sukienkę poplamił, a ktoś się nie zgodził żeby jego dziecko obrączki niosło :o no cóż porąbańców nie brakuje

Gość krew jak snieg
Wiedziałam, że padnie tekst o bezie - rzyg. Nikt nie podejrzewał o bezę takiej gustownej kobiety. Ale podejrzewam, że sukienka dresowa nie była.

Gość gość
gość dziś ja nie do ciebie tylko do tych krzykaczek ślubnych :D

Gość gość
krew jak snieg dziś nie wiesz czy jestem gustowna czy nie bo nic tu o sobie nie napisałam póki co więc daruj sobie :o

Gość gość
Te nowobogackie jaśnie Panie, które pracują na polach za granica, a następnie udawaja wielkie damy i ubieraja swoje dzieci w suknie balowe na różne okazje, a ładnie i skromnie ubrane dzieci wyzywają od biedy, mogłyby się tu nie wypowiadać?

też nie jesten za garniturami i itp. Ale jak dla mnie to jednak ogrodniczki nie pasowały do tego typu uroczystości.

Gość gość
10.35. A co żal Ci że ktoś lepiej żyje niż Ty bez kredytów nie posraj się głupia debilko.

Gość gość
10.35 no właśnie uważaj bo jak się nóżka powinie to pierwsza razem z starym będziesz na to pole zasuwać hehe

Gość gość
30 lat temu bylam chrzczona w beciku z koronkami, falbana itd. Mogli mnie zawinac w zwykly kocyk, jaki mieli w domu, zeby bylo taniej. Ale tak nie zrobili.Teraz tez wiekszosc rodzicow chce ladnie ubrac dziecko do chrztu. Jak ubralas synka w ogrodniczki to troche odbieglas od tego nurtu. Wg mnie stroj byl ok, skromny. Ale widzisz, dla babci dziecka, ktora pewnie stawala w latach 80-tych na glowie, zeby cos ladnego dla dzieci dostac, nie postaralas sie. Ty masz prawo do swoich pogladow, ona do swoich.

Gość gość
ja zrobiłam dokładnie tak samo :D nie wyobrażałam sobie synka w tandetnym garniturku bez gumki nawet w pasie - ani ładnie, ani wygodnie synek miał prawie rok jak był chrzczony i był ubrany na biało-szaro-granatowo białe bawełniane body z kołnierzykiem, granatowe bawełniane spodenki (o kroju jeansów),, szary rozpinany sweterek, szaro-granatowa mucha i szare zamszowe miękkie buciki wyglądał super

Gość gość
Moj syn mial biala koszule,kamizelke i spodnie do zestawu .Spodnie i kamizelke mial kremowe z berzowymi cienkimi paskami.Material byl cienki ,gladki,wygodny i 100% bawelny.Caly ten zestaw byl dobrej francuskiej marki i zaplacilam 100zl .Buty mial skorzane ale wygodne ,miekkie i berzowego koloru tej samej firmy i dalam 40zl.Wszysko sprowadzilam nowe z zagranicy.

Gość gość
ja kupilam stroj, szare spodnie bawelniane, do tego szara muszka, biala bluzka i bialy sweterek, biale buciki,czapke zrobila moja babcia :) , zaplacilam 100euro w de. Ale zimno bylo, byl luty.

Gość gość
a co to z "dobra francuska marka" byla ?

Gość gość
brawo autorko :) chcę tylko dodać, że gdyby Twoje ubranko było w sprzedaży pod nazwą "strój do chrztu dla chłopca" to już nikt nie miałby pretensji.:) acha, ważne jeszcze by było, żeby ten strój kosztował co najmniej 250, 00zł, to wtedy na 100% nikt by nie miał nic do zarzucenia:) dziecko wyglądało schludnie, ładnie i przyszło po chrzest, a nie na pokaz dla starych dewotek, co to lubią plotkować zaraz po mszy :) a tak na marginesie; dzieci ubrane w te tiulowe, białe, poliestrowe, świecące ubrania, do tego drące się wniebogłosy, czerwone jak prosięta od tego płaczu wyglądają komicznie i żałośnie. "fajnie" jeszcze jak mają założoną czapeczkę z 40 cm falbaną dookoła głowy. no istna komedia pomyłek :) :)

Gość gość
myślę , że Pan Bóg nie zwraca uwagi na to, czy dziecko ma 5 kg. falban, czy jest ubrane zupełnie normalnie. :)

Gość gość
Co to za caly zestaw "dobrej francuskiej marki" za 100 zl i dobre skorzane buciki za 40 zl mialas ? Nie czepiam sie ;) tylko chcialabym wiedziec, bo ja na takie perelki jakos nie trafiam :P

Gość gość
Chcialam ubrać ladnie i syna i córkę, dla syna dlugo szukalam ale wszędzie sam plastik fantastik zaprawiany poliestrem wiec kupilam biale body i biale śpiochy a na gore sama zrobilam spodnie i sweterek na malym szydelku, wyszlo pieknie ale z dnia na dzien zrobilo sie tak zimno (wrzesien) ze na szybko pozyczalam od sąsiadki becik z falbankami ;) przynajmniej dziecku bylo cieplo bo bialego kocyka nie mam. corka byla chrzczona pod koniec sierpnia, pogoda byla srednia i ona miala biale body, rajtki i sukienkę z cienkiego sztruksu a do kościoła zrobilam taka tunike/ sukienkę na szydelku z długim rękawem, jak sie trzymalo dziecko na rękach to dol ubrania zwisal i sie fajnie ukladal, ciezko to wyjasnic ale bylo ladnie i skromnie. Żaden tiul i inne takie. Ubrania dla dzieci wyszly mnie tyle ile wloczka :)

Gość gość
gość dziś Ja wyczytałam, że tam jest napisane 100 euro tak gwoli czepiania :P

Gość gość
"biała szata" ktorą dziecko ma na chrzcie to symbol - moze to byc chocby biała chusteczka. Jesli ma cokolwiek białego, to juz jest ok. (oczywiscie powinno byc czyste i schludne, bo to uroczysta okazja). I to wszystko.

Gość gość
100 euro to ta z DE. A ta co sobie "Wszysko sprowadzila nowe z zagranicy "(post wyzej) pisala o zlotowkach :P Ja nie wiem co ludzii popycha do klamstwa, tym bardziej na anonimowym forum :O

Gość gość
Przede wszystkim powinno być ubrane na biało. Po drugie nie jestem za wydziwianiem, falbanami itp., ale powinno to być wyraźnie eleganckie. Cóż to wydarzenie, a nie formalność. Święto dziecko. Wielkie Święto dla wierzących-a tacy chyba chrzczą... Ty szlaś do Ślubu w sukience, którą ubierasz przy wielu okazjach?

Gość gość
"Moje pytane do was czy wy też jesteście tego zdania, że dziecko powinno wyglądać ładnie ale nie przesadnie ustrojone, bo to zakrawa o komizm i jest niewygodnie czy wręcz przeciwnie poliestrowe koronki, falbany dla dziewczynek i te garniturki z muszką i kamizelką dla chłopców" Szczerze ? To jest to wszystko obojętne ale skoro musiałabym już koniecznie coś wybrać to wybrałabym gdzieś pośrodku. A tak w ogóle to życie takie już jest że sie jeden drugiego czepia

Gość gość
Elegancko? niemowlę? owszem starsze może i tak ale moja córka miała miesiąc jak ją chrzciliśmy. Zwykłe białe śpioszki, biała czapka i biały sweterek, a jak czytam o tym "koniecznie musi na biało" no już w ogóle mi się śmiać chce :D

Gość gość
Cóż moda ślubna to też taka jest że sie już raczej odchodzi od napuszonych sukien, coraz częsciej panny młode wybierają skromne lejące sukienki