Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co bedzie za 20 lat z waszych dzieci?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do bardzo mlodych matek z malymi dziecmi. czy wy myslecie nad tym jakie beda mialy zycie za 20-30 lat ? czy wy widzicie co sie dzieje na swiecie? gdzie one beda pracowac ? wy pracujecie za najnizsza krajowa to powiedzcie my gdzie te wasze dzieci beda pracowac i z czego zyc ? coraz gorzej sie robi na tym swiecie a wy tylko bachroy robicie po co ?

Gość gość
za granica beda robic

Gość gość
zeby ci było żal ze ty nie mozesz mieć swoich i zebys z tego powodu mogła zakładać durne tematy na kafe...

Gość gość
za granica ? a wy widzice co sie za granica dzieje ??? wlasnie mieszkam za grancia i codziennie przybywa tutaj masa uciekiniercow z Afryki. n.p do Niemiec ma co kazdy rok przybyc okolo miliona murzynow. Nie mowiac juz o innych nacjach a w reszcie europy bedzie tak samo. wy potraficie myslec ??? jak do Polski wejdzie euro to Polska splajtuje jak Grecja. wy myslicie troche ?

Gość gość
Nawet w okresie wojny, w czasach głodu i rozpaczy ludzie płodzili dzieci i je rodzili, widac natury nic nie zatrzyma;) nawet wpisy na kafe

Gość gość
a czy to jest madre ? juz teraz mlodziez sie skarzy , ze po studiach pracy znalezc nie moga i to jest zycie? pracowac za 1200 netto? a co bezdie za 20 lat ? za miske ryzu u murzyna beda wasze dzieci robic :-O

Gość gość
Ja nie wiem, co bedzie jutro, a ty już wróżysz 20 lat do przodu?

Gość gość
nie wroze to fakty. nie rozumiem was ludzie. myslsiz , ze bedzie lepiej za te 20 lat ???pytam sie ??? Co bedzie jk euro wejdzie do Polski? powiedz mi? splajtujecie i tyle. bedzie masa samobojstw

Gość gość
Co cie to obchodzi?:) martw sie o siebie i nie miej dzieci

Gość zadowolona z życia kobietka
Z mojego dziecka? Nie powinno mu być źle,jest dobrze zabezpieczony w nieruchomościach - za 20 lat będzie miał 2 mieszkania, 2 domy i ponad hektar ziemi w różnych lokalizacjach. Ja nie zarabiam kroci, ale łącznie z rentą męża wychodzi nam 5 tysięcy. kiedyś on sam zarabiał więcej niż mamy teraz we dwoje,ale miał wypadek w pracy i teraz siedzi na rencie. nie narzekam, mamy dom pod miastem, w mieście mieszkanie. Także nie jest nam źle, głodu nie cierpimy, jak nawet wejdzie euro to resztę gotówki też zainwestujemy w nieruchomość, bo wtedy nie warto będzie mieć kasy. Teraz trzymamy gotówkę - tak w razie czego. ogólnie nie narzekam, żyjemy spokojnie i uczciwie, nie jesteśmy milionerami, ale dzięki ciężkiej pracy coś osiągnęliśmy i mi to wystarczy.

Gość gość
zadowolona z zycia ale ty mnie nie rozumiesz co te wasze domy i mieszkania nie beda nic warte . ty tego nie rozumiesz ? jak euro wejdzie do Polski to wasze zarobki sie nie zmienia tylko beda takie same ale w Euro. to mi terza wytlumacz, jak taki Polak co zarabia 300-400 netto euro ma przezyc co ??? wytlumacz mi to ???Ja mieszkam w Niemczech i 13 lat temu euro weszlo jesli nie wiesz a zarobki takie same jak w Markach. Jak ktos zarabiam 2000 Marek to ma teraz 1000 Marek a mieszkania podwojnie tyle co w Markach kosztuja. jak mieszkanie kosztowalo kiedys 500 Marek to teraz kosztuje 500 euro to znaczy 1000 marek. ty iwdzisz roznice ? ceny macie takie same jak na zachodzie i splajtujecie jak Grecja i inni a wam e domy itp nie pomoga bi beda nic warte o tyle i nie bedzie mail kto je kupic.

Autorko mało widziałaś i mało wiesz :O ceny nieruchomości w takiej sytuacji też się przeliczą - ich wartość wzrośnie i w razie potrzeby będzie można coś sprzedać. ale wątpię aby taka konieczność była, jakbyś nie zauważyła to nie każdy w grecji zbankrutował. Generalnie pada system, który był niewydolny, a jak miał być wydolny skoro pracownikom płaciło się 13,14 czy nawet 15 pensję? I jest wielki lament bo im 14 zabrali, a oni walczą o pozostawienie 13tek... także może i część najbiedniejszych i niezaradnych ucierpi na wprowadzeniu euro, ale ludziom którzy coś w życiu osiągnęli nic nie grozi.

Gość gość
czyli 80% polakom cos grozi bo sa niezaradni super

kto kupi moje mieszkanie lub dom? o to się nie boję, bo są ludzi, którzy pieniądze mają i mieć je będą.

Gość gość
slucham ? malo widzialam ? kobieto ja mieszlam juz ponad 30 lat za granica, i bylam i w Grecji i w Stanach i w kilku innych miejscach i ci powiem, ze gowno a nie ceny waszych mieszkan w Polsce czy tam wartosc wzrosnie. chyba cie cos popi/erdolilo? umiesz liczyc ? to przelicz sobie co ludzie zarabiaja na euro. Jak juz to widze , ze ceny mieszkan w Polsce w wiekszych miastach sa jak na Zachodzie , nawet jak sie chce wynajac. przemadrzala debilka bez kalkulatora sie znalazla :-O wez kalkulator i policz. Jestem ciekawa jak wy z tej malej pensyjki wyzyjecie przemadrzala , glupia babao jak ceny pojda w gore a nie zarobki ??? Tak ludzi w ch/uja zrobili w Niemczech w 2002 roku i tak was rowniez w ch/uja zrobia. A slyszalac cos o tym, ze Gecja jest zbankrutowana i Niemcy wysylali im Miliardy co ????

Gość gość
gość dziś czyli 80% polakom cos grozi bo sa niezaradni super x jakoś tego nie widzę w swoim otoczeniu. większość znajomych mieszka na swoim, kilka osób wynajmuje. wśród sąsiadów znam tylko jedną patologię co wiecznie w opiece siedzą, reszta to ludzie normalni, samowystarczalni. jakoś nie widzę w codziennym życiu tej biedy aż piszczy - a mieszkam na peryferiach niedużego 20 tysięcznego miasta, u mnie to już prawie wieś, dużo zieleni, pola, nawet krowy można spotkać :) nie strasz autorko nie strasz, bo się .... też się nie boję euro, choć się do niego nie palę, bo wiem że będą podwyżki, ale nie taki kataklizm jakim straszysz. już przerabiałam wejście euro jak mieszkałam w czechach i nie było najgorzej.

Gość gość
jasne jasne za pare euro ci ten domek kupia glupia babo bo wiecej nie bedzie warty bezmyslna debilko.

Gość gość
Nie wprwadza euro spokojnie

Gość gość
ja nie strasze ty nie masz o niczym pojecia. Niestety. Ceny nie pojda w gore tylko beda podwojne i potrojne a wasze zarobki takie same. i tyle w temacie.

ja akurat mam mieszkanie w większym mieście, konkretnie w naszej piknej stolicy :) także jakbym je musiała sprzedać, to wiem, że chętni się znajdą - czy to Polacy czy inna bogatsza nacja... ale wątpię, abym była do tego zmuszona, żyjemy ekonomicznie, sporo miesięcznie odkładamy - mieszkanie ładnie zarabia - obecnie je wynajmujemy. nie narzekam, chętnych do wynajmu lu sprzedaży jak tylko dałam ogłoszenie miałam pełno. widać autorko obracasz się w towarzystwie osób o ubogim pochodzeniu społecznym i kulturowym, dla których jakiekolwiek reformacje to tragedia bo nie potrafią się odnaleźć w nowych realiach a z uwagi na ubogość intelektualną postrzegają to jak koniec świata... ale nie każdy jest ubogi w sensie materialnym i duchowym i są ludzie, którzy sobie poradzą nawet jak wejdzie euro.

Gość gość
sluchaj zadwolona od/p*****la ci czy co ? kur/wa liczyc nie potrafisz ? Ja mowie o tym jak euro wejdzie do Polski a ty mi o tym twoim mieszkaniu pierd/olisz ??? Co mnie twoje mieszkanie interesuje ??? Polska splajtuje tak samo jak Grecja i bedzie jedna wielka katastropa. Ludzie beda z Polski uciekac debilu jeden bo nie beda mieli z czego zyc i co jesc a ty mi zu pierd/olisz o twoim domku. twoj domek ch/uj mnie obchodzi popi/erdolencu. wystarczy wziac kalkulator i LICZYCZ ! jestem ciekawa jak ci ludzie posplacaja te swoje kredyty na 30 laz jak nie bedzie z czego. chu/j z twoim domem . mam cie w doopie. nie wygrasz a stracisz i jeszcze wspomnisz moje slowa ddebilu.

Gość gość
i mi nie pierd/ol akurat o reformie bo ty nie masz o niczym zielonego pojecia. ja wiem jak blo przed Euro w Niemczech i wiem jak jest teraz z Euro w Niemczech. tylko, ze zarobki w Niemczech w Euro sa 4-5 -6 razy wyzsze niz w Polsce. a ceny beda takie same bo juz sa. a wiec wez kalkulator i licz tepoto.

Autorko akurat wiem jak wygląda sytuacja w Grecji i nie każdy tam umiera z głodu, moja siostra o 17 lat mieszka na skiathos i jakoś nie uciekła z krzykiem, ani z płaczem i nadal żyje im się dobrze. owszem trochę ciężej, bo sektor publiczny kuleje ale nadal dobrze. także nie strasz bo widać, że pochodzisz z nizin i stąd taką panikę siejesz. nie wiem co sprzątałaś lub z jakich zasiłków żyłaś za granicą, ale nie każdy w Polsce wegetuje, więc ludzie nie boją się zmian. Jak nie będzie stać kogoś Twojego pokroju na moje mieszkanie to wynajmie lub kupi je ktoś o lepszym statusie społecznym. Nie każdy zarabia najniższą krajową lub żyje z opieki. Zresztą komuś na Twoim poziomie w życiu bym nie wynajęła mieszkania :O

Gość gość
Autorki wyluzuj bo się zaraz zesarsz;) na nic nie masz wpływu w każdej sytuacji trzeba sobie radzić.stwarzasz nieistniejace problemy. Ale musisz być okropna w Realu...

Gość gość
zadowlona z zycia debilko do kwadratu. Gecja to nie Polska to po 1. po 2 wez sobie kalkulator i licz. po 3 ja mieszkam juz ponad 30 lat za granica i akurat sie na nier***mosciach znam. Po 4 sama wynajmuje mieszkania ale w Niemczech skarbie drogi. Akurat kupilam mieszkanie za 25000 Euro gotoweczka, 50 m2, 2 pokoje z ogrodem i tarasem i je wynajmuje komus za 650 euro miesiecznie. A wiec troche sie znam. Masz kalkulator? To przelicz skarbie ile zarobisz ty na tych swoich mieszkaniach a ile zarabiam ja. Polska zbankrutuje tak jak wiekszosc biednych krajow a Polska rozleci sie w kawaleczki. Kupowac dom czy mieszkanie w Polsce to salenstwo bo ja za te ceny mam w krajach , w ktorych ludzie chca zyc 3 mieszkania i 2 domu za cene jednego w PL. i juz sie ie wymadrzaj , won do garow i splacaj ten twoj kredyt na 30 lat za kliteczke w bloku 35m2 buahaaa :D :D :D a za pare lat jak euro bedzie w Pl TO POGADAMY ten sie smieje co sie smieje ostatni

Gość gość
widzisz głupia autorko, wszyscy pouciekali. nikt nie chce gadac z debiem błahahahah

Gość gość
ale jestes prosta i glupia autorko. nie masz pojecia o podstawowych kwestiach jak polityka czy ekonomia wiec nikt nie bedzie sie wysilal i strzepil jezyka na tlumaczenie czegos co i tak nie dociera do twojej malej glowki