Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak napisac odmowe potodu sn po pierwszej cc???? ktos juz pisal?,

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy wiecie jak napisać odmowę porodu naturalnego? Pierwsza miałam cc mam guzy endo i nie chce rodzić sn. Czy któraś z was już pisala taka odmowę?

Gość gość
i co ci da napisanie odmowy porodu sn? normalna jesteś czy niekoniecznie? dasz im papierek nie zgadzam się na sn? a oni powiedzą nie ma wskazań do cc. zaczną się skurcze i sobie tam wsadzisz kartkę żeby dziecko nie wyszło??? idź do lekarza, załatw zaświadczenie o konieczności zrobienia cc i nie cuduj.

Gość gość
Normalna jak najbardziej, ale ublizanie komuś itd jak to ktoś wyżej napisał nie nalezy do normalnych zachowań, a więc takim ludziom podziekuje.

Gość gość
Chcę odpowiedzi od bardziej kompetentnych ludzi, którzy wiedzą więcej na temat rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w związku z cc po pierwszej przebytej operacji cc.

Gość gość
odmowa porodu... zabawne :) a odmawiaj sobie, możesz chodzić w ciązy i dwa lata jak chcesz.

Gość gość
Ja miałam pierwsze cc "na życzenie ", teraz jestem w drugiej ciąży i także będzie cc. Bez żadnych kombinacji. Mój lekarz wystawi skierowanie do cc, w szpitalu nie mają prawa zmusić Cię do porodu SN. Tam dostaniesz papierek ze się nie zgadzasz. Mogą Cię namawiać. Lekarz powiedział ze po pierwszej cesarce to druga jest bez problemu. Ile czasu u Ciebie minęło od cc?

Gość gość
A moj lekarz uprzedzil mnie ze mam prawo odmowic porodu sn po cc ale jesli jedzie sie do szpitala ze skurczami to i tak zadecyduje lekarz przyjmujacy . Jestem juz na terminie porodu i tez nie wiem co mnie czeka. Porod sn po cc jest podobno trudniejszy bo personel zbyt duzo pomoc nie moze.

Gość gość
Nikt tu nie ubliza tylko tłumaczy :) pierwszy raz spotykam sie z odmowa :) lekarz prowadzacy wypisuje papier np skierowanie do szpitala i zaznacza ze cc . a tak w ogóle to najlepiej rodzic w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzacy

Gość gość
Dowiedziałam się o tym od lekarza, dlatego zapytałam. Po 1 cc to kobieta wyraża zgodę na sn i lekarz nie może zmusić. Jestem skierowana do cc Ale termin dopiero będę miała wyznaczony za tydzień. Tydzień temu lezalam na patologii ze względu na przedwczesny poród i niestety nie otrzymałam żadnego papierku do podpisania. Lekarz nie poinformował mnie o skutkach porodu sn po cc. A od poprzedniej cc minęło 5 lat.

Gość gość
Dołącze się do pytania ktoś może pisał coś podobnego? Ja jestem w drugiej ciąży pierwsza poród sn teraz ułożenie pośladkowe ( co przy drugiej ciąży nie jest jednoznacznym wskazaniem do cc ) dwóch lekarzy powiedziało, że mogę odmówić porodu sn w takim przypadku już będąc w szpitalu na izbie przyjęć i lekarz ma związane ręce musi zrobić cc.

Gość gość
jeśli od ostatniej cc minelo 5 lat to spokojnie możesz rodzic sn. W czym problem ?

Gość gość teryuu
gość dziś Dołącze się do pytania ktoś może pisał coś podobnego? Ja jestem w drugiej ciąży pierwsza poród sn teraz ułożenie pośladkowe ( co przy drugiej ciąży nie jest jednoznacznym wskazaniem do cc ) dwóch lekarzy powiedziało, że mogę odmówić porodu sn w takim przypadku już będąc w szpitalu na izbie przyjęć i lekarz ma związane ręce musi zrobić cc. " x miałam identyczna sytuacje tez II porod ulozenie pośladkowe i urodziłam sn. Wszystko ok. Na kafe jest temat dot porodu sn i ulozeniu pośladkowego. Poszukaj.

Gość gość
Wiem ze mozna tak urodzic o wiele kobiet tak rodzi ale ja nie akceptuje takiego rozwiazania. Przewidywana waga dziecka to ok 4 kg ponad 0,5 kg wiecej niz pierwsze dla mnie jest to za duze ryzyko by je podejmowac. Dlatego dopytuje o pisemna odmowe porodu sn tak jak zalozycielka tematu :) poniewaz wg Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kobieta musi zaakceptowac taki sposob rozwiazania ciazy w tym przypadku. Ktos moze pisał taka odmowe?

Gość gośćoł
Zarówno autorka jak i ty gościu możecie rodzić naturalnie. Od autorki cc minęło 5 lat więc spokojnie moze rodzić sn, a ty gościu to twój drugi poród więc wg PTG mozesz rodzić pośladkowo naturalnie i koniec . RODZIĆ WAM SIĘ NIE CHCE LENIE

Gość gość
Dziecko 4 kilo to musisz mieć cc i koniec. Poczytajcie sobie o porażeniu splotu barkowego, obejrzyjcie zdjęcia tych dzieci, których matkom kazano rodzic takie duże dzieci sn. Za duże ryzyko, życie z taką ręką albo i bez ręki to nie jest nic fajnego, wiem, bo sama jestem takim dzieckiem, którego mama została zmuszona do sn bo lekarzowi się cesarki zrobić nie chciało.

Gość gość
Az mi się przypomina jak lekarz przyjmujący mnie na porodówkę olał skierowanie od mojego ginekologa (nota bene ordynatora) na cc . Bardzo się bałam bo wymiary miednicy poniżej normy, waga syna według USG 4700g, a oprócz tego jako dziecko miałam złamaną miednicę. No i dziad kazał mi rodzić Sn. Dobrze, że mój mąż zadzwonił do ordynatora i ten ustawił tego lekarzynę do pionu, bo nie wiem jakby się to skończyło.

Gość gość
Ja bym się bała rodzić 4 kg dziecko pośladkowo, nie dziwię się dziewczynie, chociaz sama jestem zwolenniczką sn, ale bez przesady, nic na siłę. To na 100% uszkodzenie krocza a kto wie czy nic by się dziecku nie stało. Ale może się jeszcze odwróci.

Gość gość
Dziekujemy za Twoje podsumowanie. Urodziłam raz urodziłambym drugim gdyby nie był to tak ryzykowny poród. Skoro lekarze mówią o możliwości odmowy sn na piśmie tzn że jest to praktykowane i właśnie to mnie interesuje jak to wygląda w praktyce? A jeśli chodzi o PTG radzę dokładniej doczytać rekomendacje.

Gość gość
po cc masz prawo odmówić sn i idź wcześniej na spotkanie do szpitala i uzgodnij termin ponownego cc nie mogą odmówić

Gość gość
mogą odmówić cc bo cc pierwsze nie jest wskazaniem do 2 cc,jezeli wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego.

Gość gość
też mam podobny problem, pierwsza cc 15 msc temu ze względu na dużą wagę dziecka 4500 oraz cukrzycę ciążową. Obecnie 9 msc ciąży, mała w porównaniu z pierwszą córką wychodzi jeszcze większa wagowo, a wskazań do cięcia według lekarza nie ma. Boję się, że nie urodzę sn tak dużego dziecka, cukrzycy nie mam, od porodu minęło zaledwie 15 msc i według lekarzy wskazań nie ma.

Gość gość
U mnie różnica między cc wynosiła 3lata 8miesiecy.i lekarz pozwolił mi dokonać wyboru jak chce rodzić.wybrałam cc.lekarz wpisał w książeczkę-stan po 1cc,zapisał na.wybrany termin i tyle.

Gość gość
U mbie w szpitalu mieli gotowe oswiadczrnia juz wydrukowane. Tylko podpisalam i umowilam termin cc. Dowiedz sie w swoim szpitalu jak to wyglada. A reszta ekspertek z lafe,ktora o czyms takim nie slyszala i to wysmiewa niech njpierw sie doinformuje,a potem zabiera glos.

Gość gość
Faktycznie przysługuje ci druga cesarka. Najlepiej podjechać do szpitala i zapytać o formalności. Lepiej nie czekać, aż się rozpocznie akcja, tylko zaplanować cc na 39 tydzień. Jeśli szpital odmówi to już w terminie porodu głośno wyrazić brak zgody na sn i poprosić o rozmowę z ordynatorem. Muszą mieć podpisaną zgodę matki na sn. U mnie przy drugiej cc było ciężko z dochodzeniem do siebie, dużo gorzej niż w pierwszej - pewnie dlatego, że okazało się, że macicę trudno było zszyć bo się rwała. Gdyby rodziła naturalnie pewnie bym miała pęknięcie i krwotok... ale na szczęście miałam zaplanowaną cc. Szczegółowy opis na moim blogu, zapraszam http://mamik.online-24.pl/ostatnie-chwile-przed-cesarskim-cieciem