Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak namówić gina......

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich mam mały problem co do porodu, termin jest na września a ja nie wyobrażam rodzić siłami natury tylko wolę mieć cesarkę. Jakie mogą być podstawy do cesarki oprócz tego, że dziecko może się nie odwrócić? Dodam, że przyjmuję eutyrox na tarczycę i mam wadę wzroku -1 . Proszę pomóżcie....

Gość gość
Ktoś coś doradzi?

Gość gość
Jak zapłacisz to będzie jak chcesz

Gość gość
Myslisz, że na to pójdzie? Ile trzeba dać ja nie mam zielonego pojęcia, to będzie moje pierwsze dziecko?

Gość gość
czy ty jestes powazna? jak bedzie trzeba to bedziesz miec cesarke. Kobiety mysla ze cesarke mozna miec na zawolanie. Przeciez to jest normalna OPERACJA pod narkoza, a kazda narkoza jest niebezpieczna! Mozesz sie nie wybudzic. Mama kolezanke której nie wybudzili i ona miala podstawy do cesarki. A ty chcesz na wlasne żadanie takie ryzyko podjac. Lepiej wybłagaj dobre znieczulenie. teraz takie maja zniczulenia ze nic nie boli a jestes swiadoma. Nie daj sie kroic jak nie musisz!

Gość gość
Porozmawiaj z nim o tym jak bierze to sam ci to powie. Mozesz zapytać czy da rade tak załatwić. Ja rodzolam naturalnie przez co zaraz po porodzie bylam na wlasnych nogach no i zero blizn po cesarce. Moja znajoma miala cesarle i niemogla wstawac z lozka jakis czas poza tym dieta zeby szwy nie popekaly nie mogla sama wziąć dziecka do karmienia , musiał jej ktos podac bo noe wolno wstawac. Przerabana jest cesarka. Zastanow się ja tam wole naturalnie

Gość gość
Kurcze moja siostra cioteczna rodziła siłami natury z 3 lata wstecz i tak popękała że przez 2 miesiące nie mogła siedzieć ani leżeć, z drugiem dzieckiem nie zamierza rodzić siłami natury tylko mieć cesarkę. Niecałe 2 lata do tylu siostra rodzona miała cesarkę i miała znieczulenie w kręgosłup wspomina wszystko dobrze.....

Gość gość
ja mialam 1 cc (niewpolmiernosc porodowa - za waska miednica). jestem w 5 mc i moja lekarka uwaza ze moge miec sn... Ja sobie tego nie wyobrazam. Nie wiem czy jakos moge to zalatwic... Ponoc nie moga mi zrobic sn bez mojej zgody, ale wiadomo - lekarze se uznaja inaczej i w d***e maja oświadczenie ze nie chce tak rodzic...

Gość gość
Mam tez znajomą co 2 razy miała cesarkę bo zapłaciła i była zadowolona..... to było z jakieś 6 lub 7 lat wstecz

Gość gość
oczywiscie ze maja w doopie i maja racje bo to co ty chcesz nikogo nie obchodzi tylko- tak jak chce lekarz bedzie i tak jak bedzie wymagala tego sytuacja. Idz do prywatnej kliniki tam za kase mozesz dostac co chcesz. I CC tez.

Gość gość
A do tego gina co chodzę to wiem dobrze że znajoma się z nim dogadała i zrobił jej cesarkę

Gość gość
Tylko jakbys wiedziala - po 1 cc kobieta powinna SAMA decydowac. Bo mi miednica sie nie rozszerzyla (sorry ale 5 lat roznicy miedzy dziecmi jest i jakos nie mam w dooopie nawet 90 cm). Ja mam 25 lat a nosze spodnie z rozm. 24 na biodrach ( tak jak rozmiarowka dla 15latki). Spodnie XXS sa dobre.

Gość gość
nie badz madrzejsza od lekarza. chyba ma napisane ze mialas cesarke i z jakiego powodu? jak widac dla niego to nie powod by stale miec cesarke przy kazdym dziecku

Gość gość
przecież przy cesarce tną i rozrywają powłoki brzuszne, strasznie to wygląda nie wiem że wy chcecie robić sobie coś takiego bez potrzeby zamiast urodzić normalnie

Gość gość
Hm. Ciekawe - jak miałam niewpółmierność porodowa - to dalej to występuje.Zmieniłam lekarza - ze względu na przeprowadzke. Nie bądź mądrzejsza od lekarza - haha. Przy każdej operacji decyduje PACJENT. Chyba ze leży nieprzytomny ;)

Gość gość
ja tam wole mieć pocięty brzuch, niż pi/zde :D A mam mieć pierwszą cesarkę za 4 tygodnie :)

Gość gość
Przy żadnej operacji nie decyduje pacjent, sposób wykonania operacji jest uzależniony od stanu zdrowia, możliwości i jak najmniejszej interwencji, chyba nie myślisz, że lekarz będzie się pytał czy łaskawie pozwolisz mu robić wyrostek laparoskopowo czy nie :D

Gość gość
ostanio czytałam że peezdy też nie powinni rozcinać i żeby sie przed tym bronić

Gość gość
Oj, jednak możesz nie wyrazic na to zgody. Znam osobę, która odmówiła operacji na kręgosłup - bo nie chciała ingerencji :). Woli być o kulach

Gość gość
Z tego co wiem to dużo kobiet ma po porodzie problem z tarczycą a ja już się leczę na tarczycę i mam wadę wzroku... :-(