Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

syla839

Co ugotować na uroczysty obiad?

Polecane posty

Hej. Zbliżją się urodziny męża i chciałabym przygotować obiad niespodziankę. Zaproszę jego siostry no i trzeba by było się jakoś wykazać jako nowa w rodzinie ;) Jakoś tam wybitna w gotowaniu nie jestem ale noga też nie..( zupa, drugie no i jakieś przystawki)

Gość gość
Kup w maku czisburgery i kole, do tego frytki i zamów picce z dagrasso i wszyscy będą zadowoleni. Nie ma za co.

Gość gość
syla839, wiesz że Twój mąż kotku woli seks od obiadu:)

Gość gość
rolady ze śląskimi kluskami i modrą kapustą

Gość gość
Zupa strogonow, kotlet devolaj i surowka z pekińskiej. Ciasta to latte mahiato, rolada, jablecznik, sernik lub makowiec :)

Gość syIa839
Może macie przepis na udziec sarni w sosie borowikowym?:)

Gość gość
przeciez i tak wiekszosc z was ma pewnie nadwage lepiej isc na silownie a nie do kuchni a te co ci radza to siedza na tematach o schudnieciu 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość gość
ee tam, co zrobisz i tak Cie obgadaja:)

no właśnie wiem, że będę na językach ale co tam przeżyję jakoś...wkońcu to nie moje święto

Gość gość
a czyje dziewico?:)

Gość gość
przepis na rolady znajdziesz w necie :)

Gość gość
co za sieroty kulinarne się wypowiadają:) ja proponuję przygotować coś oryginalnego, czego nie gotuje się codziennie, np. sushi ( ja ostatnio zrobiłam na sylwestra i było świetne, do tego wino ze śliwki, a na przystawkę zupa z algami) , a może coś tajskiego? Polecam tajską zupę z kurczakiem i mlekiem kokosowym, pychotka. Jeszcze z takich hitów mogę Ci polecić zapiekaną zupę cebulową z serem, hiszpańską tortillę ziemniaczaną z warzywami i sosem jogurtowym, bardzo smaczne są też greckie bifteki z mielonej wołowiny z serem feta w środku do tego ryż na sypko z ziołami i kurkumą i tzatyki obowiązkowo, lub musaka z bakłażanem, mięsem mielonym i sosem pomidorowym, beszamelem i tartym serem:) mam nadzieję, że Cię zainspirowałam

Gość gość
Zupa flaki .mmmmm pychotka .A na drugie golonka mmm

Gość gość
Przystawka zimna - melon z szynką parmenską Przystawka ciepła - buffalo chicken wings Zupa - krem z borowików lub zupa francuska cebulowa 2 danie - łosoś na parze z warzywami + sos + młode ziemniaczki pieczone Lub przepiórki nadziewane Lub schab ze śliwką + knedle Surówki do wyboru lub sałatka grecka z fetą Deser melba lub pavlowa Koniak , kawa itp Alkochol sama wybierz nie chce mi sie wiecej pisać , sama to wszystko gotowałam i nie jest strasznie trudne . Pozdro :)

no to coś wybiorę. a ta zupa tajska z kurczakiem i mleczkiem kokosowym szczerze nie jadłam nigdy, czy ktoś by mógłby przybliżyć mi jej smak? nie wiem czy gościom posmakuje, macie z nią jakieś doświadczenia?

Gość Mikaulinska
Najlepsze danie które lubie to Grecka musaka  coś fantastycznego. Pierwszy raz zasmakowałam jej w Greckiej resyauracji Tawerna Lukulus w Gdańsku. Jestem z Krakowa wiec na co dzień niemoge tam być a szkoda …Robie w domku