Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zauważyliście że samotne matki to przeważnie

Polecane posty

Gość gość

margines? Właściwie to nie chcę nikogo obrażać, ale osobiście nie znam żadnej 100% normalnej samotnej matki. Albo puszczalskie od najmłodszych lat, albo dresiary, albo z dziwnych, patologicznych rodzin. No z jakiegoś powodu wybrały na ojca kogoś nieodpowiedzialnego i nie potrafiły się zabezpieczyć (tylko nie piszcie o tym że antykoncepcja zawodzi - może i zawodzi ale bardzo, bardzo rzadko, a jak człowiek naprawdę chce to się zabezpieczy)

Gość gość
w wiekszosci tak... ale znam samotną matke, której facet, a raczej narzeczony zmył się po narodzinach dziecka, chyba nie chcial jej robic przykrosci w ciazy i nie odszedł wczesniej albo go przerosła opieka nad niemowlakiem ? ne wiem.. byli facetm 4 lata i nagle koniec, ona nie jest ani z marginesu, ani patologiczna, zwyczajna dziewczyna ze zwyczajnego domu

Gość gość
Tak.

Gość gość
Ja jestem normalna, po prostu kiedyś na imprezie za dużo wypiłam i uwiódł mnie jeden starszy koleś. Więcej go nie widziałam. :( Została mi pamiątka. Wcześniej byłam dziewicą.

Gość gość
pewnie jej wiadro nie zarosło, nie ćwiczyła Kegla

Gość gość
gość 17.50 Nie jesteś normalna tylko puszczalska.

Gość gość
nie, za to zauwazylismy ze same sobie tych dzieci nie zrobily

Gość gość
Nie jestem puszczalska, to był mój jedyny partner seksualny.

Gość gość
Ja urodzilam dziecko wczesnie . Ale samotna matka juz nie jestem. Moj poprzedni partner nas zostawil dla innej... a od 2 lat mam wspanialego meza który akceptuje mojego synka:) Nie jestem ani z patologicznej rodziny, nie jestem tez puszczalska (29lat i tylko 2 partnerow).

Gość gość
Nie miałam na myśli kobiet, które się rozstają z partnerem dłuuuugo po porodzie, bo wtedy znaczyłoby że wszystkie np. kobiety które wzięły rozwód gdy ich dziecko miało 10 czy 15 lat to samotne matki (tak oczywiście jest, ale nie o nie mi w tym temacie chodziło). Mam na myśli takie, które partner zostawił od razu po tym jak dowiedział się o ciąży, albo niedługo po porodzie. Albo, jak w przypadku kogoś wyżej, nigdy tego kogoś (po seksie) nie zobaczyły.

Gość gość
gość 18.17 Jedyny bo wpadłaś. Dałaś obcemu facetowi na imprezie po pijaku i śmiesz się nazywać normalną? Ja bym nie chciał tak "normalnej dziewczyny" Niestety ale zaliczasz się typu tych dziewczyn które wymienił autor.

Gość gość
Samotne matki to kobiety, ktore zostawili beznadziejni mezczyzni ktorzy nie umieją wziac odpowiedzialnosci za swoje czyny, ktorzy rozwalaja rodziny bo nie maja poczucia obowiazku, lataja na lewo i na prawo, pija do upadlego albo w d****h im sie przewraca i leca do malolaty bo maja kryzys wieku sredniego i sa marginesami. :D

Gość gość
Zrobiłam to tylko jeden raz i jakoś wcześniej się nie puszczałam, więc nie jestem puszczalską. Mój dzieciaczek ma już 7 miesięcy, dopiero w tej chwili zamierzam szukać odpowiedzialnego mężczyzny, wtedy nie miałam szczęścia. :(

Gość gość
18:25 to kobieta wybiera partnera i godzi się na seks

Gość gość
Widzę ze z ciebie tępa osoba nie wiedząca nie wiedzący co to znaczy samotna matka. Czyli kobieta ktora chowa dziecko samotnie z różnych przyczyn. Samotna matka może być samotna, była wdowa z dzieckiem,rozwódką z dzieckiem wychowująca z różnych przyczyn samotnie nie które chowają bo tak chca. Nie które z przyczyn nie widniejące same od nich los, samotne matka ma różne znaczenie od młodej nastolatki chowajacej samej, do kobiet samotnych matek z których nie odpowiedzialni panowie zostawiają lub się roztaja z przyczyn ludzkich. Co ci przeszkadzają samotne mamy? Obyś sam nie został samotnym tatusiem na przyszłość :-) lub samotna mamusia z przyczyn neutralnych tobie.Pa:-)

Gość gość
jakoś nie zauważyłam. a ty zamiast tak krytykować, powinnaś się dokształcić, bo one same w ciążę nie zaszły.

Gość gość
Mój dzieciaczek ma już 7 miesięcy, dopiero w tej chwili zamierzam szukać odpowiedzialnego mężczyzny, wtedy nie miałam szczęścia. xxx hahahahaha... odpowiedzialni mężczyźni nie biorą sobie przychówku gratis, potrafią sami taki zmajstrować :classic_cool:

Gość gość
Ciesz sie ze ty nie. Ale los jest różny i dobrze by ciebie antykoncepcja kiedys nie zawiodła ani facet nie odpowiedzialny sie trafił:-) :-) bo wtedy będziesz w marginesie:-p

Gość gość
czasami nie potrafia badz nie moga adopcyjni tatusiowie to dla ciebie nieodpowiedzialni mezczyzni?

Gość gość
Toś ty facet :-) sam nie ale zmajsterkowac możesz na przyszłość miec nawet zone:-) a potem z przyczyn np roztania zostac samotnym tatusiem tego ci zazdrosze :-)

Gość gość
Tylko facet może zakładać takie głupie watki i nie wiedząc znaczenie samotna matka. I czemu tak jest ze większość jest młodych matek samotnie wychowujących. A co swoje dzieci maja oddawać do adopcji to ze kobieta ma męża to nie gwarancja ze tez nie będzie na przyszłość chować je sama lub z innym partnerem. Ludzie sa a potem się roztają kobieta rodzi czy chowa bo np tak wyszło. Młodzi chłopcy nie nadają sie jeszcze na bycie ojcem nie wszyscy ale większość z tad dużo młodych mam. W dzisiejszych czasach to nie taka straszna sprawa czy margines jakiś . Lepiej jak mloda może i sama a chowa:-) niż by miała zaciupac dziecko w krzakach gdzies i zabiiccc czego teraz w wiadomościach pelno. To ze chowa i ma dziecko i sie stara dla niego to jest duży plus i taka mamę można nazwać dorosła mama odpowiedzialna. Za to mezczyzni w 50% sa Malo odpowiedzialni w tych czasach i drugie w Polsce jest dziadostwo matka sama stara sie utrzymywać dziecko za to ze je kochaja. Powinnaś sie cieszyć ze nasze polskie mamy nie oddają po domach dziecka by się problemów pozbyć :-) i szanować a nie wypisywać bzdury.

Gość gość
Jestem normalna, z normalnej rodziny. Zakochałam się w wieku 14 lat i dałam się namówić na seks. Chłopak, rówieśnik, zrezygnował ze mnie, gdy dowiedział się o ciąży. Płaci do dziś alimenty ale dziecka nie odwiedza. Mam teraz 20 lat i 5-letnią córeczkę z której jestem dumna. Tak nawet lepiej, bo za 15 lat nadal będę młoda, a będę miała odchowane dziecko.

Gość galaretka_28
Ja też miałam wpadkę z nieodpowiedzialnym facetem i teraz szukam kogoś na poziomie. Uważam że odpowiedzialni mężczyźni nie boją się kobiet z dziećmi. Tylko jacyś zakompleksieni chłopaczkowie. Prawdziwy mężczyzna gdy pokocha kobietę, pokocha tez jej dziecko. A to że musi finansowo na nie łożyć? To chyba nie problem dla dojrzałego, ustabilizowanego mężczyzny.

Gość gość
Partnera to się ma do brydża albo do tańca, a do spółkowania - męża.

Gość gość
Do galaretka_28. Obyś spotkała tego odpowiedzialnego, co pokocha ciebie i twoje dziecko i oby miał on 10-cioro dzieci z 10-cioma kobietami i ty, odpowiedzialna matka pokochasz je wszystkie tak samo jak swoje. I jeszcze obyście wychowali je wspólnie.

Gość gość
Jakoś nie zauważyłem żeby porządne dziewczyny które się szanują były same z bachorem. Jakoś studentki które mają coś w głowie nie jeżdżą z wózkiem... Przeważnie są to takie właśnie dziewczyny z marginesu które albo się puszczały, albo nie wiedzą co to zabezpieczenie i dawały w ten sposób gościom również tak samo rozgarniętym jak i one z którym nawet nie myślały o przyszłości idąc do łóżka.

Gość gość
to prawda, porządne dziewczyny nie zaliczają wpadek z byle kim

Gość gość
A porządni faceci nie dymają byle kogo:)

Gość gośćsylwia
Bzdura totalna.Ja z moim chodzilam 2 lata. Od poczatku mowil ze jest ze mna na powaznie i ze jak skoncze szkole ti wezmiemy slub.Byl moim pierwszym...po 2 latach . w druga noc zapytał"chcesz dziecko"?odpowiedzialam ze chcę,,prEciez i tak mielismy sie pobrać W maju zaszlam w ciaze ,wkoncu wrzesnia mial byc slub. W sierpniu poznał inna...wyparl sie naszego syna i zostawil mnie.W nastepnym roju po urodzeniu sie syna wrocil i wzielismyslub...ale ja zaluje ze nu wybaczylam ,bo nie zapomne tego ńigdy.