Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce kupic mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

jesli jestem w Bik mam stala prace,to czy dadza mi kredyt ,zebym kupila sobie mieszkanie? To nie sa duze dlugi ok 2tysiecy tylko.

Gość gość
musisz spłacic dług i ok 3-6 mcy zanim wykresla cie z biku , inaczej zapomnij o hipotece

Dzień dobry, Przede wszystkim zalecam jak najszybsze spłacenie swojego długu. Tym bardziej, skoro nie jest on tak wysoki. Polecam też sprawdzenie swojej historii w BIK. Możesz to zrobić za pośrednictwem strony internetowej BIK, zakładając darmowe Konto Próbne. Dzięki niemu uzyskasz dostęp do Profilu Kredytowego Plus, który da Ci wgląd w Twoje obecne i zamknięte zobowiązania kredytowe. Co istotne – „bycie w BIK-u” nie jest niczym negatywnym, jeśli tylko będziemy nasze zobowiązanie spłacać terminowo. Banki oraz SKOK-i, zgodnie z przepisami prawa, przekazują do BIK informacje o Twojej historii kredytowej. Dane są przesyłanie od chwili zaciągnięcia kredytu (także gdy jesteś poręczycielem) aż do jego spłaty, niezależnie od tego, czy spłacasz terminowo, czy też pojawiła się zaległość. Aż 90% informacji zgromadzonych w BIK to informacje pozytywne, a więc dotyczące zobowiązań regulowanych w terminie – dzięki którym łatwiej uzyskać kredyt. Warto również pamiętać, że to do BIG InfoMonitor trafiają informacje gospodarcze o niezapłaconych zobowiązaniach i jeśli tylko zostaną uregulowane, wierzyciel w ciągu 14 dni powinien zadbać o ich usunięcie z rejestru, do którego je przekazał. Możliwość sprawdzenia danych na swój temat oferuje BIG InfoMonitor, za pośrednictwem swojego serwisu internetowego. Pozdrawiam eRzecznik BIK