Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmammamm

dziecko nie chce siadac na nocnik

Polecane posty

Gość mmammamm

Witam . moj synek ma rok i 3 miesiace i od dluzszego czasu probuje przekonac go do nocnika i nic z tego nie wychodzi. Prubowalam roznych sposobow ale on siedzi na nim przez 10 sekund i koniec. Ani razu nie zrobil do niego siku. Traktuje nocnik jak zabawke. Wrzuca do niego klocki albo sadza na nim misia itp. Zastanawiam sie nad kupnem takiej nakladki na sedes. Moze wtedy bedzie chcial sie zalatwiac inaczej niz tylko do pieluchy? Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie

Gość gość
ZA WCZEŚNIE!!!! Dlaczego to sadzanie na nocnik jest dla ciebie priorytetem?

Gość gość
Kolejna jebnieta, która na siłę chce się pochwalić w piaskownicy, jakie ma ekstra super dziecko. Dziecko po 18 miesiącu jest w stanie się zorientować, czy to co czuje to nie przypadkiem parcie na mocz. Także, powodzenia

Gość mmammamma
Chcialabym po prostu oswajac dziecko powoli z pewnymi sprawami. Nie jest to dla mnie zaden priorytet. Bez przesady. Nikomu nie mam zamiaru sie niczym chwalic. Normalnie zapytalam a tu odrazu pojazd. Chyba mozna normalnie rozmawiac bez wulgaryzmow?! A wy kiedy zaczelyscie oswajac dzieci z nocnikiem?

Gość gość
Ja zaczęłam jakoś ok 18 miesiąca. Kilka razy zrobił ale zazwyczaj obok ;) więc odpuściłam nocnik sobie stał ale synek raczej nie chciał z niego korzystać. Wróciliśmy do tematu dokładnie w dniu 2 urodzin i wtedy załapał od razu i od tego czasu korzysta. Radzę odpuścic na troche nic na siłę, ponów próby za miesiąc za dwa a jak znów nie będzie zainteresowania to odłóż na jeszcze późniejszy czas.

Gość gość
mój miał 2,5 roku jak zaczął sikac na nocnik,nauka trawała cały 1 dzień, nie kumam tego terroru nocnikowego,bedzie gotowy to załapie

Gość gość
Moj syn miał identycznie, choć był dużo starszy. Za nic nie chciał usiąść na nocnik, a jak juz posadziłam go siłą, to momentalnie sie zrywał. Odpuściłam sobie i potem załapał błyskawicznie i przestał korzystać z pieluch.

Gość gość
jest za mały,nie łapie o co chodzi mój syn przekonał sie dopiero jak miał 2,5 roku ale nocnika nie chciał kupiłam mu nakadke na sedes

Gość gość
zostaw go spokoju,jest za mały,jak bedziesz go zmuszac to w ogóle nocnika sie wystraszy

Gość gość
Chcesz zniechecic dziecko tym nocnikiem?Przeciez widzisz,ze nie jest gotowe.Ja nie rozumie poco tak wczesnie sadzac dziecko na nocnik przeciez i tak sie nie nauczyc to poco miesiacami meczyc dziecko?1,5 roku -2latka najlepszy wiek.Nauka juz w tym wieku zazwyczaj trwa do tygodnia i dziecko lapie odrazu.

Gość gość
Moja corka wogole nie korzystala z nocnika a szybko tj. W wieku 1,5 nie nosila pieluchy chciala tak jak wszyscy siadac na sedes

Gość mmammamma
Dzieki za odpowiedzi. To nie jest tak ze ja jakos na sile go sadzam czy cos. Nie mecze tez go jakos tym nocnikiem.Faktycznie odpuszcze narazie ten temat.

Gość gość
A moze sprobuj posadzic go nasedes moja bala sie nocnika a z sedesem odrazu sie udalo