Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika_1

Czy taka gimnastyka to przestepstwo?

Polecane posty

Gość Weronika_1

Czy trenerka ma prawo wymuszać, by ćwiczenia gimnastyczne odbywały się całkiem nago? Przepraszam bardzo ale nie chcę świecić gołym tyłkiem przed innymi dziewczynami ale nie zamierzam też rezygnować z treningów tylko dlatego, że jakiejś babie coś się przewróciło w głowie i teraz chce, byśmy wszystkie ćwiczyły bez body. Powtarza, że jakakolwiek odzież, nawet body, krępuje ruchy i że skoro wszystkie jesteśmy kobietami to nie ma sensu się wstydzić, bo pod prysznicami też się nie wstydzimy. Przepraszam bardzo ale prysznice to chyba co innego niż sala gimnastyczna, gdzie na upartego każdy się może podkraść pod okna i nas oglądać. Przepraszam ale nie chcę tak. Ostatnio między mną a trenerką doszło do dość ostrej wymiany zdań na ten temat i jestem w szoku, że żadna z dziewczyn mnie głośno nie poparła choć wcześniej w szatni wszystkie zgrywały wielce oburzone i nastawione bojowo, a jak przyszło co do czego, to jedynie ja się miałam odwagę mówić głośno a reszta dziewczyn cicho sza... Pytam, czy instruktorka gimnastyki ma prawo wymuszać na dziewczętach ćwiczenia całkiem nago??? Bo mi się wydaje, że to totalne nadużycie i zastanawiam się nad zgłoszeniem całej sprawy. Poza tym jak to wszystko wygląda - podskakujące cycki... Żenada.

Gość gość
Powiedz krótko że się nie godzisz i już. Przecież pistoletu do głowy chyba Ci nie przystaiwa.

Gość gość
To nie jest normalne!

Gość Weronika_1
Oczywiście, że to nie jest normalne! Cały czas jej to powtarzam ale co z tego skoro ona nadal swoje a dziewczyny się posłusznie rozbierają. @ 8:23 Łatwo powiedzieć, że się go godzisz tyle, że ona wtedy nie pozwala mi ćwiczyć w ubraniu, a jak będę miała nieobecności do nie dopuszczą mnie potem do zwodów. Takie są zasady. A dlaczego ja mam sobie łamać nadzieję kariery już na początku tylko dlatego że jakaś zboczona wariatka chce widzieć damskie tyłki? Bo ja zaczynam myśleć, że ona może jest jakaś zboczona! Z odkrytymi cyckami i tyłkiem można ćwiczyć a z zasłoniętymi już nie. No przecież to nie są normalne zasady!!! Jak zdejmę body to pozwoli mi wejść na salę, jak mam body na sobie to każe mi wrócić do szatni. Co ja mam robić? Na razie ustępuję wariatce bo przecież nakreśli mi nieobecności ale naprawdę zastanawiam się nad zgłoszeniem całej sprawy. To się nawet do gazet nadaje! To jest brak poszanowania cudzej intymności. Ja rozumiem, że tu są same dziewczyny ale przecież niektóre ćwiczenia (chyba każdy wie jak wyglądają układy gimnastyczne) są takie, że widać nawet najintymniejsze części. Poza tym higiena. Jeśli podczas szpagatu dotykam gołymi wargami sromowymi materaca albo i parkietu gdzie inni biegają nogami to chyba nie jest to zbyt higieniczne, prawda?

Gość gość
zgłoś

Gość gość
Gdzie taka gimnastyka? Chętnię bym dołączyła, najlepiej w roli obserwatora ;)

Gość gość
E, to chyba jakis żart?

Gość gość
A tak serio, oczywiście że to jest przestępstwo. Proszę: Art. 199 § 1. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Gość Kożelanka
To na pewno nie jest normalne. Jeszcze w gimnastyce gdzie się podnosi nogę do góry i wszystko na wierzchu. Nawet u ginekologa się cała nie rozbierasz :/ porażka. Weź to zgłoś bo to jest molestowanie. Zboczona baba.

Gość gość
Zmyślne prowo :)

Gość moherberet
W epoce gender wszystko możliwe... Ano chcieliśta do Unii to mata tera Unię...

Gość gość z Europy
@ gość dziś "A tak serio, oczywiście że to jest przestępstwo. Proszę: Art. 199 § 1. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. " x BZDURA! Przecież ona żadnej dziewczyny nie wykorzystała seksualnie, nie obcowała z żadną płciowo, nie poddała nikogo czynności seksualnej (jeśli poddała to proszę wymienić jakiej), i nikogo nie zmusiła do wykonania takowej czynności. Sama nagość to jeszcze nie czynność seksualna. Pod prysznicami - jak wspomniała sama Autorka - też wszyscy są nago i nikt nie dopatruje się tu gwałtu. Kiedyś chciałem chodzić na nagą jogę ale nie było żadnej w pobliżu. Autorce wątku proponuję trochę ochłonąć i nie robić widły z igły. A co do higieny to jak się wszyscy będą myli jak trzeba to nie będzie strachu. Proste. Oj, w Polsce jest jeszcze dużo zaściankowej wstydliwości. Nie ten paragraf!

Gość gość
Zmyślne prowo? Idiotyczne. Kto w coś takiego uwierzy?

Gość gość
Ktoś gdzieś na forum napisał że w POlsce jest już 17 przedszkoli z programem gender w nauczaniu i ona zabrała dziecko z takiego przedszkola jak się dowiedziała co ini mu tam robią. Też pisano że prowo, że zmyślone wszystko, że to nie może być prawda. A potem się okazało że jednak prawda, że sa takie przedszkola i że właśnie w programach mają to co mają. Przez jakiś czas byłam modelką i u nas drzwi w przebierali były prawie cały czas otwarte i kręcili się jacyś faceci a jak się im zwracało uwagę, że się przebieramy (przecież niektóre z nas były całkiem nagie) to odburkiwali że jesteśmy w pracy i mamy robić za co się nam płaci a nie dyskutować. Nie wiem gdzie autorka ćwiczy ale jak najbardziej dopuszczam że to może być prawda bo sama wiec przez jaki koszmar ja sama wcześniej przechodziłam.

Gość gość
@ gość dziś Lemingów i tak nie przekonasz. Bez względu jaka chora jest rzeczywistość to oni i tak uwierzą TVN-owi i Tuskowi że w Polsce jest dobrze, że nie ma bezprawia, że gender jest ok, że jewropa jest super, itd!. Jakiś czas temu nauczycielka w szkole miała dziecko z uczniem i co i nic. Wszystko w porządku. Tu całą klasę zmusza się do biegania nago i co i nic. Dla lemingów prowo bo przecież Olejnik Stokrotka zapewnia że w POlsce nie ma żadnych wynaturzeń. Ot co.,..

Gość gośćaaaaaaaa
Ile masz lat? To sie dzieje w jakiejś szkole?

Gość Weronika_1
Nie, nie w szkole. Normalny ośrodek sportowy. Niby ogrodzony ale szkodzi, żeby ktoś z zewnątrz przeskoczył przez płot i podszedł do okien sali gimnastycznej. Zresztą, nie musi być wcale ktoś z zewnątrz. Przecież tu jest pełno chłopaków sportowców. Co oni, niby nie wiedzą, co tu się wyprawia? Każdy wie. I nikt nic nie robi, bo to teraz takie europejskie właśnie. Takie wyzwolone i nie zaściankowe. Totalna głupota!... Już teraz przeżywam horror na myśl, że o 17-ej znów idę na te zajęcia. No ale jak nie pójdę to mi wstawi kolejną nieobecność. Pytanie - gdzie to powinnam zgłosić? Do jakiegoś zarządu sportowego? (Istnieje w ogóle jakiś zarząd sportowy?). Czy od razu na policję? A można jakoś oficjalnie ale anonimowo? Ze zrozumiałych względów wolałabym jednak nie ujawniać swego nazwiska zważywszy na fakt, że ta baba nas przecież prowadzi do zawodów. Potem jeszcze będzie mi robiła nieprzyjemności. Lepiej niech już będzie, że to ktoś anonimowo zgłosił cała sprawę.

Jeśli to wszystko prawda to uważam, że powinnaś zgłosić to na policję... to bardzo dziwna sytuacja. Jak będziesz szukać nowego miejsca do treningów, nauki gimnastyki, czy fitnessu to zajrzyj na trenujto.pl, tam można znaleźć sporo obiektów z każdego miasta. ja tam znalazłam swój klub :) Trzymaj się i nie poddawaj!

Gość Mmmc

Mam nadzieję że zboczona baba już siedzi...