Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osemka czy od razu do dentysty?

Polecane posty

Gość gość

Drugi dzień boli mnie wyrzynająca się lewa ósemka. Spuchło mi dziąsło wokół zęba i policzek jest lekko powiększony. Jest to uciążliwy ból, w sumie do wytrzymania, ale ciągły. Wczoraj łyknęłam 3 tabletki a dziś smaruję sobie maścią dla ząbkujących dzieci, więc nie wiem czy bez zapobiegania nie byłoby gorzej. Leciutko kłuje mnie szóstka - zapewne od tej ósemki. Nie mam za bardzo teraz pieniędzy na prywatnego lekarza, poza tym czytam i czytam i zastanawiam się, czy taki ból jest normalny i czy nie wywaliłabym tylko pieniędzy, bo lekarz powie 'tak musi być'. Już z rok czy dłużej wychodzi mi ta ósemka, ale wcześniej od czasu do czasu pobolewało nieznacznie. Z obu stron widać kawałeczek tej ósemki, ale w sumie widać chyba już od dawna.

Gość gość
trzeba zrobić nacięcie dziąsła, bo ząb nie może wyjść. normalnie idź do przychodni na nfz, poczekasz pewnie tydzień czy dwa, trudno, na prywatnego i tak nie masz, ból sam nie ustąpi, lepiej się zapisać i jakoś doczekać.

Gość gość
Moim zdaniem taki ból zdecydowanie nie jest normalny. Też uważam, że ból sam nie ustąpi po pierwsze, a po drugie ta ósemka może oddziaływać właśnie niekorzystnie na inne zęby. Koniecznie wybierz się do dentysty. Ten Dental-Complex jest przeze mnie sprawdzony, wiem, że zajmuje się też zabiegami z zakresu chirurgii stomatologicznej i usuwa zęby mądrości jak będzie trzeba. Nie wiadomo jak u Ciebie naprawdę jest z tą ósemką, musi specjalista ocenić. Ten co wspomniałam rewelacyjnie zna się na swojej robocie, świetnie wyleczył mi wszystkie zęby, ma specjalistyczny sprzęt, na pewno Ci pomoże