Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu kazda kobieta tak marzy o posiadaniu dzieci?

Polecane posty

co złego jest w opiece dizeci nad starymi rodzicami ? od kiedy jest to wstydliwa kwestia ,ze rodzice sie starzeją i wymagają pomocy - rożnej ?

Gość gość
Autorka powinna iść do psychiatry. Jak można pisać takie pierdoły. Jak się nie chce mieć dzieci to ok, wolna wola. Jak się nie chce zachwycać tak samo ok ale jak się pisze, że dziecko to coś co sra i śpi a potem jest balastem jak już urośnie to k.......... herezja. Znałem kobiety, które miały podobne podejście ale jak same zostały mamami to inaczej śpiewały. Zastanawiam się po jasnego chu............ zaczynać taki wątek.

Gość gość
allium, ja nic nie lekceważę. To jest po prostu moja decyzja, którą należałoby uszanować :). A piszę o egoizmie, bo bawi mnie to, jak ludzie zarzucają to osobom mającym inne zdanie niż oni. A wystarczy troszkę pomyśleć. To wy atakujecie... I nie bardzo rozumiem, dlaczego osobę przed 30stką nazywasz dzieciakiem :).

Gość gość
I ja nie jestem autorką gwoli ścisłości. Nie mam negatywnych odczuć w stosunku do dzieci i ludzi je posiadający, dla mnie to jest bardziej neutralne.

Gość gość
Jestem kobietą i moja odpowiedź brzmi: "nie mam pojęcia". Sama się nad tym zastanawiam

ależ ja szanuję :) nie każdy może ale i nie każdy dizeci mieć powinien - to przecież żądna tajemnica . Ale to ty założyłaś ten idiotyczny wątek w którym w niegrzeczny sposób opisujesz życie , którego ty nie wybrałaś ale wybrali inni - i to też należałoby uszanować .

Gość gość
nie widzisz dysonansu pomiędzy tym, że nazywacie egoistami ludzi, którzy dzieci mieć nie chcą, a sami argumentujecie chęć posiadania dzieci tym, żeby miał kto pomóc na starość? to nie jest egoizm? ;) jest. A lepiej, żeby mniej ludzi niż więcej miało dzieci, bo moim zdaniem tak spokojnie 2/3 populacji i tak nie nadaje się na rodziców. I nie, proszę nie mówić argumentów o wyludnieniu. Spokojnie, ludzie będą jeszcze istnieć, a dla naszej powolutku coraz gorzej dychającej planety to nawet lepiej, że będzie ich mniej ;)

Gość gość
Nie jestem autorką powtarzam po raz drugi.

Gość gość
bo autorka jedynie myśli o własnej doopie i wygodzie, a dziecko to balast i problemy dla niej, więc pierdoły pisze nie doświadczając tego

Gość gość
równie dobrze można by było powiedzieć, ze ty nie chcąc mieć dzieci jesteś chytrą egoistką, bo szkoda ci twojego czasu i pieniędzy na nie itd. takie gadki są bez sensu, jedni chcą mieć dzieci, drudzy nie i tylko debil tego nie zrozumie.

Gość gość
Ale Ty allium nie uważasz, że jest sporo osób, które krzywdzą dzieci? psychicznie, fizycznie.. często są też zbyt niedojrzali, żeby je dobrze wychować.

a ja nie jestem Duchem Świętym żeby w oceanie " gości " umiała odróżnić wasze posty :)

Gość gość
idąc tokiem myślenia autorki to ludzie mający zwierzęta muszą być jacyś nienormalni skoro sprowadzają sobie do domu coś co tylko sra, je i ewentualnie szczeka :D

Gość gość
autorka by czarnemu lub arabowi szpary dała, bo tak lubi i jest ok.

Gość gość
akurat podejmując decyzję o nieposiadaniu dzieci nawet nie pomyślałam o pieniądzach czy czasie nawet wychodze z założenia, że jeżeli czegoś się chce, to normalne, że poświęca się pewne zasoby ale tylko odbijam piłeczkę, bo tutaj ktoś zaatakował, najpierw autorkę zwyzywali od zimnych suk, egoistek, a potem allium wyjechała do mnie o nieszanowaniu rodziny. Także cóz..

Gość gość
autorko, uprawiasz seks? po co to robisz jak to powoduje prokreacje a ty dzieci nie chcesz?

Gość gość
rozmawiam tylko waszym językiem :)

Gość gość śmiech czy płacz
ciężko tłumaczyć dla zimnej suki co to uczucie, bo to ten sam typ który bierze ślub z facetem dla kasy, żałosne podejście do życia

Gość gość
Bo noszenie cyckow tak bez celu to cieszka sprawa , niewiedzialeś?:-P

Gość gość
Ja też jestem zimną suką? Nie autorka? skoro mam neutralne podejście do sprawy i nie mówię o nikim z nienawiścią ale wrzucic kogoś do worka na podstawie jednej rzeczy jest prosto jak widać..

Gość gość
co to za bzdury gadania ze ktos jest egoista bo nie ma dzieci, a moze te osoby wcale nie mysla o sobie I pomagaja innym, a poza tym jak patrze na znajomych to 80% wszystkich nie powiino wogole miec dzieci ale maja nie nadajac sie do tego wogole, czy to nie jest egoizm I glupota???

Gość gość
gość dziś cxxx ty nie skarbie, tylko tamta druga

Gość gość
No autorka przegina w drugą stronę to fakt.. ale zauważyłam że wiele ludzi tak ma, nawet jestem w takiej grupie na facebooku i jakaś taka nienawiść i wyżywanie się pojawia się tam średnio co drugi post to rodzi jakieś podejrzenia, że to nie jest zwyczajna niechęć

Gość gość
gość dziś xxx nie egoista bo nie ma dzieci, tylko uważa innych co mają za idiotów i podludzi, tu tkwi problem

Gość obiektywow
każdy nasz czyn to przejaw egoizmu, altruizm to pewna jego skrajna forma. poświęcając się, cierpiąc, czynimy to w jakimś celu przecież - by poczuć się moralnie lepszym od innych, by coś osiągnąć, doznać. bez powodu tego nie robimy, mamy jakąś inną korzyść z chwilowej utraty/cierpienia. dlatego właśnie każdy czyn jest przejawem egoizmu i w tym właśnie sensie każdy człowiek jest równy, że nie robi czegoś bezinteresownie. wasze argumenty są płytkie więc, bo i rodzice są egoistami i bezdzietni są egoistami. ale piszecie to broniąc swoich idei, chcecie pokazać komuś że jest głupi, a sami jesteście ok. na tym w 80% polega zresztą internet.

Gość gość
święta racja. Nie mam nic do dodania. Przebiłeś mnie.

Gość gość
autorko - dzieci nie sa takie same, wytrastaja z nich( i to bardzo szybko) rózni ludzie.madrze, głupi. Nie lubisz wszystkich ludzi? Żaden chlopak ci sie nie podobal? on niedawno byl dzieckiem ryczacym i srajacym. Uzywasz wlasnie kompa? Wymyslil go ktos, kto tez sikal w pieluchy. Dziecinstwa nie da sie przeskoczyc.