Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ma ktos yorka? mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Po co bierzecie tak glupie psy? Glupszych nie widzialam. Rozumiem milosc do zwierzat sama mialam kundla byl madry i kochany. To lans taki z tymi yorkami? Glupie to jak but szczeka tylko i lubi gryzc lud******ostki bo nie odroznia nogi czlowieka od zabawki... Po co bierzecie tak durne psy????

Gość gość
Co zazdrosc bierze, ze cię nie stać na rasowego?

Gość gość
Hah zgadzam sie to glupie zwierzeta. Tak to jest lans kilka celebrytek nosi w torebkach. Moja kolezanka kupila dla dzieci i pluje sobie w brode tylko szczeka bez przerwy dluuuugo uczyli by nie zalatwial sie w domu. Zhadzam sie ze kundelki sa duuuuuzo madrzejsze

Gość gość
Ja tez uwazam ze to taka podkategoria psow. To, ze psy sa bardzo madrymi zwierzakami wiem, jednak nie dotyczy to jorkow niestety

Gość gość
mam 2 rasowe psy i tez potwierdze ze yorki to strasznie głupie i hałasliwe psy

Gość gość
Jak mieszkałam w bloku to w mojej klatce były aż 3 :/, nasz jeden owczarek i jeden kundelek ;/

Gość gość
Ja mam yorka i jest bezproblemowy. Nie gryzie, reaguje na komendy, nie szczeka więcej niż przeciętny kundel. Kiedyś miałam kundla i wredne to bylo, buty gryzlo, latalo jak poparzone.

Gość gość
Autorka tego wątku to kompletna idiotka. Nawet komentować tego nie można bo brak słów.

Gość gość
Moje dziecko zostalo ugryzione przez yorka. Rana dosc mocna pies nieszzepiony wiec straz miejska i na pogotowiu bylam. Dr powiedzial ze to najglupsze stworzenia. Straz zabrala psa na obserwacje 2 tyg do weterynarza czy pies zdrowy dostali mandat za nieszczepienie plus oplata od weterynarza drogo ich ta zabawka dla dziecka wyszla. Potwierdzam york to bardzo glupi pies.

Gość gość
Moja kolezanka ma yorka i jest to przekochane i przecudowne stworzenie. Nie jest glupia, ma zachowanie ksiezniczki wrecz, jest dystyngowana i wladcza. Fakt, ze szczeka cienko az w uszach swidruje ale nie robi tego non stop, najczesciej wtedy jak sie cos wielmoznej pani nie podoba :D Jest zabawna po prostu.

Gość gość
Tu autorka. Liczylam sie z tym ze na kafe zostane zwyzywana. Poprosze merytoryczny argument ze jestem idiotka. Ja stwierdzilam fakt.

Gość gość
Zgadzam sie z autorka moja kolezanka ulegla dzieciom i kupila yorka. Stwierdzila ze to najwiekszy blad jej zycia. Pies nierozumny halasliwy problemowy. Kurde mozna kupic rybki czy chomika dziecku ale pies to zobowiazanie na lata. Gryzie im buty bawi sie gryzac lekko w kostki duzo w domu zniszczyl.

Gość gość
Moja siostra kupila bo to takie sweet. Na fb milion zdj a prawda jest taka ze cala rodzina nie chce jej zapraszac bo przychodzi z tym swoim gowienkiem. Nie da sie tego psa lubic jest krnąbrny glupi po prostu. Nie widac go a slychac. Problemowy.

Gość gość
ja mam maltańczyka, jest kochany i mądry

Gość gość
Zgadzam sie w 100% z autorka. Moja sasiadka ma i pomijam fakt szczekania w moim mieszkaniu go slysze aczkolwiek nie jest to uciazliwe. Jak sie spotykamy na kawie to ina tylko narzeka jak zaluje ze go kupila dla dzieci. Chciala go oddac do schroniska lecz nie przyjeli. Do lasu nie wywiezie bi nie ma serca ale mowi ze zaluj***ardzo ze pies nie slucha gryzie niszczy szczeka.

Gość gość
Może źle się wyraziłam, zazwyczaj nie zdarza mi sie wyzywac nikogo. idiotyczny napisałaś post, idiotyczne masz zdanie na temat Yorków. Mi się nie podobają Pitbule i do głowy nie przyjdzie mi wyzywać wszystkie psy tej rady od głupich jak but itp. Za każdym psem stoi właściciel. To on prędzej jest durny i niedouczony. A wracając do Yorków, miałam kontakt z kilkoma - jakoś żaden nie wywarł na mnie tak złego wrażenia jak na Tobie. Ale mają fajnych właścicieli. No, jeden podsikuje, mimo ze czesto prowadzany. Wręcz myślałam, że to tylko psy wystawowe, a okazuje się ze to sympatyczne i wesołe terrierki. Może mam inny próg wyrozumiałości. Jest ich dużo, taka może i moda. Podobno nie uczulaja, nie gubią włosów i moim zdaniem są ładne te obcięte na krótko.

Gość wifigdańsk
ja nie mam ale znajoma ma. i fakt ten akurat przypadek jest bardzo hałasliwy zwlaszcza gdy noc się zbliża.

Gość gość
To chyba zależy od tego jak się psa wychowa. Ja mam yorka, sunię i zdecydowałam się na tą rasę ze względów praktycznych - yorki nie gubią sierści ( to jest mega wygodne!) i dzięki swoim rozmiarom idealnie nadają się do mieszkania w bloku. Poza tym są to psy rodzinne, towarzyskie i lubiące zabawę, a ja mam 4 dzieci. Psa trzeba ułożyć, a wielu właścicieli yorków wydaje się zapominać o fakcie, że są to psy i bardzo je rozpieszczają, a efekt jest taki, że pies robi wszystko na co ma ochotę (bynajmniej nie z głupoty). Moja sunia zna swoje miejsce w szeregu, jest bardzo posłuszna, przywiązana do wszystkich członków rodziny, nie szczeka bez powodu, nie załatwia się w domu, uwielbia biegać, ubierać się w błocie, nie nosi ubrań ani kitki - jest zwyczajnym, szczęśliwym psem. Bardzo proszę nie oceniać wszystkich psów tej rasy oraz ich właścicieli według jednej miary, bo to niesprawiedliwe i stereotypowe. Pozdrawiam.

Gość gość
* ubabrać się w błocie, nie ubierać ;-)

Gość gość
Moj brat z zona kupili yorka. Nie uwazam tego psa za najglupszego ale do sympatii dla tego psa to mi daleko. Pomijam fakt ze dzieci interesowaly sie psem jako nowym nabytkiem kilka dni. Potem moj brat sam z nim wychodzi przyznaje smieszny widok:-)

Gość gość
na yorka też bym.sie nie zdecydowała bo np mój TŻ ma yorka w domu rodzinnym i jak to.stworzenie słyszy traktor dziamgoli az nastanie cisza po maszynie. ja kupiłam shih tzu i jestem z psiaka bardzo zadowolona. mądry spokojny. szczeka tylko.jak ktoś tlucze się pod moimi drzwiami

Gość gość
Za "glupim" psem stoi tylko i wylacznie glupi wlasciciel! Ludzie biora jorki bo fajne male do mieszkania. Nic bardziej mylnego! Nie wiedza, ze sa to psy, ktorym trzebs zapewnic maksimum ruchu (to nie sa kanapowce), inaczej sa sfrustrowane i odreagowuja niespozyta energie szczekajac na byle co i robiac sceny z czym popadnie :-/

Gość gość
Potwierdzam. Przygarnelam kiedys sunie. Miala ok 2lata. To byl najglupszy pies jakiego mialam. Zalatwiala sie w domu i nijak nie dalo sie juz tego zmienic.trzesla sie caly czas jak galareta i caly czas chciala na rece lub do torebki. Sama tam wlazila. Weterynarz potwierdzil,ze z ta rasa jest problem. Sa zle wychowywane. Ludzie traktuja je jak przytulanki,a to teriery,wiec maja mocny charakter i sa uparte.

Gość gość
Boże, ludzie, zrozumcie, że to nie wina psa, że nie umie się właściwie zachowywać, a tylko i wyłącznie jego właściciela!

Gość gość
"bo np mój TŻ ma yorka w domu rodzinnym " :D "TŻ" to jeden z bardziej infantylnych i glupich skrotow. Facet wybral sobie TŻ :D nie wiele madrzejsza od yorka. Tylko york ladniejszy.... :D:D:D

Gość gość
Haha ale temat ale poniekad sie zgadzam