Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idealista1989

Start z list Kukiza

Polecane posty

Gość idealista1989

Jestem prawnikiem-konstytucjonalistą. Mam 26 lat. Robię z tego doktorat, mam publikacje z tej dziedziny, również w najbardziej prestiżowych pismach tej branży. Studia skończyłem na jednym z najlepszych wydziałów prawa w Polsce z wynikiem celujący. Chętnie wystartowałbym z list Kukiza do parlamentu. Z kilku powodów - po pierwsze, praca dla Polski w charakterze parlamentarzysty byłaby dla mnie zaszczytem. Po drugie, sądzę, że mój wkład w prace parlamentu byłby bardzo duży - gdy patrzę na obecnych posłów, z których 90% nie zna się na rzeczy, to mnie szlag trafia. Po trzecie, sądzę, że kandydatury takie jak moja trochę chroniłyby przed "oszołomstwem", które może się niestety dostać na te listy. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie "wielka polityka" z jej intrygami itp. Nie pchałbym się do rządu, obojętnie kto by go tworzył. Po prostu chciałbym merytorycznie pracować w parlamencie. Gdyby ruch Kukiza się rozpadł, raczej nie szukałbym szczęścia w innych partiach, pozostałbym posłem niezrzeszonym. Zapewne w kolejnych wyborach wystartowałbym jako niezależny kandydat do Senatu (obecnie jestem za młody :) ). Myślicie, że to ma sens?

Gość gość
a masz pieniadze na kampanie ? nie posmarujesz nie pojedziesz... musialbys kilkaset plakatów, banery w *****iwych miejscach, organizowac spotkania z ludzmi, wyrózniac sie czyms, miec osobowosc... prawda jest taka, ze wiekszosc ludzi leci na wygląd i osobowosc, a program ? jest mniej wazny dlatego sukces osiągnal np Kwasniewski, wesoły tanczyl z ludzmi na rynkach i ulicach w rytm disco polo Ole Olek

Gość gość
Najlepiej zgłoś się do Kukiza.

Gość gość
^^^^^^^^^^^^^^kukiz.org^^^^^^^^^^^^^^