Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnaSzcz

Problem z gośćmi weselnymi

Polecane posty

Gość AnaSzcz

Hej! Mam taki problem. Dwa lata temu moja mama zaoferowała pomoc finansową w organizacji wesela. Rodzice narzeczonego też pomagają i wygląda na to, że my jako młodzi nie będziemy musieli za nic płacić. Ostatnio pojawił się jednak taki problem, że moja mama nie chce zapraszać na wesele swojej siostry z rodziną (z mężem i z super dzieciakami), bo się z nią już dawno pokłóciła i jest na nią zła. Mama powiedziała mi, że na pewno za nich nie zapłaci i mało tego nawet jak sama zapłacę za ich rodzinę to wtedy ona nie przyjdzie na wesele. Gdybym wiedziała, że będzie taka sytuacja to bym się w życiu nie zgodziła na wesele teraz tylko dopiero jak sama odłożę pieniądze i będę w stanie sama je zorganizować. Zależy mi i na obecności mamy i na obecności cioci, a zwłaszcza jej dzieci, bez których tego wesela sobie nie wyobrażam. Wesele już niebawem i będziemy zapraszać gości. Zaproszenie dla ciotki zamówiłam już. Proszę poradźcie coś... Powinnam porozmawiać z ciocią?

Gość gość
zaproś ciotkę ale matce nic nie wspominaj. Przecież nie będzie cyrków odstawiać na weselu.

Gość gość
To zależy od ciebie kogo zaprosisz , twoja mama nie powinna stawiać cię w takiej sytuacji .

Gość gość
tez tak mysle. nie zrobi chyba tego kochanej corce w najwazniejszym dniu w jej zyciu moze to dobra okazja zeby sie pogodzily

Gość AnaSzcz
Właśnie obawiam się cyrków... Zamówiłam zaproszenie właśnie z myślą, że zaproszę i zapłacę za nich sama, a tu w tym samym dniu, co zamówiłam mama mi otwarcie powiedziała, że jak ciocia przyjdzie to nawet jak sama zapłacę to mama nie przyjdzie. Czy uważacie, że to dobry pomysł żeby z ciotką porozmawiać? Może pierwsza by mamę zagadnęła? Nie wiem w ogóle czy wypada o czymś takim rozmawiać.

Gość gość
Zależy o co się pokłóciły ., zawsze możesz z ciotką porozmawiać :)

Gość AnaSzcz
Hmm...nie umiem określić o co była kłótnia. O życie ogólnie i ponoć nie były równo traktowane przez rodziców, skąd wzięło się napięcie między nimi, ale to nie jest jedyny powód. Było ich więcej. Porozmawiam choć aż się trzęsę na samą myśl takiej rozmowie, bo ciotka jest wybuchowa :/