Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fru tu fru tam

Pomoge wyjechać do USA, zacznij nowe życie

Polecane posty

Gość Fru tu fru tam

USA to już nie to co było dawniej, ale dalej można normalnie żyć pracując.

Gość gość
bez zielonej kartki możesz zostać tam najwyżej żulem z pod śmietnika

Gość gość
nie prawda, jest tu tysiące ludzi bez zielonej karty, pracują, mają domy , pożyczki, samochody, jedyny minus jak wyjadą z kraju to nie mogą wrócić bez zielonej karty. Zawsze można znaleść obywalela/ke i się hajtać i żyć normalnie.

Gość gość
ale wytlumacz mi dlaczego mają jechać do Usa jak łatwiej wyemigrować do SZwecji czy Holandii ? Po co jechac do USA ?

Gość gość
Dla Polaków substytutem USA jest Irlandia i Wielka Brytania.

Gość gość
w szwecji zawsze jesteś obcy, w USA wszyscy są obcy, inne traktowanie emigrantów bo to kraj emigrantów, pozatym dla zwykłego kowalskiego najlepsza proporcja dochodów do cen na świecie. Ze zwykłej pracy można spokojnie żyć bez stresu.

Gość gość
UK była siła kolonialna, zrobiła teraz z polaków niewolników, sami przyjeżdżają nie trzeba z afryki sciągać

Gość gość
UK jest drogie jak cholera, Irlandia to tylko parobek pod butem UK

Gość gość
przeciętne zarobki w UK są na poziomie 1000 funtów czyli 5500 złoty

Gość gość
ale w Usa strzelają z broni automatycznej i mozna zginąc na ulicy .. Albo byc okradzionym przez murzyna .. W Usa w wiezieniach siedzi kilka razy wiecej czarnych niz białych . To nie jest bezpieczny kraj

Gość gość
naprawde wole zostać w Polsce . Dla mnie USA to obca planeta, która nigdy mnie nie pociągała

Gość gość
w szwecji zawsze jesteś obcy, w USA wszyscy są obcy, inne traktowanie emigrantów bo to kraj emigrantów, x Szwecja juz tez , zobaczyc Szweda z krwi i kosci to sukces , same pomieszance arabusy murzyny, jugole i rumun na kazdym rogu hej hej plisssssss

Gość gość
gość dziś buahahaha..... mieszkam tu ponad 20 lat, w dużym mieście, nigdy nie słyszałem strzałów. Tu liczy się dzielnica, więc jak ktoś mieszka w kiepskiej to ma się czego bać, albo płaci za bezpieczeństwo lepszej okolicy.

Gość gość
USA było dobre jeszcze 15 lat temu, teraz mamy wolny wjazd do niemal całej Europy. Poza tym USA to państwo Policyjne.

Gość gość
Ja chce wyjechac.pomoz mi.magda lat 28

Gość gość
gość dziś £1000 to $1600, w usa sprzątaczki mają ponad $2000 lekko, a jak zrobi jakieś kursy, studia to $3000+ nie problem. Pozatym tu jest życie na luzie, nikt się na ciebie nie patrzy jak wyglądasz, czym się zajmujesz, nie ma plotkarstwa itp spraw, każdy żyje własnym życiem. Bezrobocie w USA teraz 5.5%, praca na każdym rogu praktycznie.

Gość gość
gość dziś Ja chce wyjechac.pomoz mi.magda lat 28 xxxxx daj gg i porozmawiamy

Gość gość
ostatnio rozmawialam z mezem ( wlasnie Szwedem ) ze USA to chory kraj , za wszystko trzeba placic , za Szkole dla dzieci , za pobyt w szpitalu i tym podobne , chory kraj

Gość gość
Polacy mają w czterech literach USA człowieku .. Sytuacja sie zmienia ..20 lat to kupa czasu .. USa w Polsce było popularne 15 lat temu .. W tej chwili Polacy są nastawieni antymerykansko , nie lubią tego kraju Uwaza sie ze to własnie USa spoodowało te wszystkie niepotrzebne wojny z Islamem za które swiat będzie płącił kolejnymi zamachami ...

Gość gość
Ameryka powoli się kończy.

Gość gość
gość dziś państwo policyjne dla krętaczy i kombinatorów, normalny obywatel przestrzegający prawo nie ma się czego tutaj bać, ale kryminał ma się czego

Gość gość
taaak, może i w usa zarabia się minimum 2 tys $ miesięcznie, ale odejmij od tego rozliczenie czeka, ubezpieczenie, taxy , itp to sorry... mieszkam w usa i racja, da sie zyc spoko ale sa + i -, maz teraz pracuje, ja pracuje ale jak bede chciala zajsc w ciaze to pewnie do 6/7 miesiaca bede pracowac i pozniej bye bye, bo nie ma w usa takiego czegos jak urlop macierzynski czy L4 100% platne... ale fajnie tu :) teraz bylam w pl to .. mam wrazenie ze juz tylko patrioci tutaj pozostali i ciamajdy

Gość gość
poza tym Amerykanie smieją sie z niczego , mają inną mentalnosc .Dlatego Polacy ich nie rozumiemy .. Przykladem jest komedia Przyjaciele , która Amerykanów smieszy , a ja od razu przelączam kanał jak pokazują te bzdury .

Gość gość
gość dziś xxxx to europa jest chora, gdzie nawet za użycie KIBLA na mieście trzeba płacić, to dopiero jest wiocha słomiana. W USA nigdy nikt nie płaci za użycie kibla, NIGDY.

Gość gość
Teraz przyszłością są Chiny, Ameryka dogorywa i jedzie na samych długach.

Gość gość
wole zaplacic 5 koron za kibel niz nie moc poslac dziecka do szkoly jak mi sie nie daj bog noga powinie i zostane be pracy , albo za szpital sie nie wyplace jak reke zlamie i tak jak pisala pani z usa , zajsc w ciaze i zostac bez grosza przy duszy o nie w d***e mam te twoje USA

Gość gość
USA nie ma L4, ale są ulgi podatkowe, takie że nieraz nie płaci sie wogóle podatku federalnego, ZERO!!! W jskim kraju zarobisz $40K bez podatku legalnie?? na parę z dzieckiem pierwsze $22tyś jest bez podatku, potem ulga $1tyś odliczasz od podatku, czyli przy 10% to $10tyś następne. $32tyś bez podatku federalnego legalnie!!! Niektóre stany nie mają wogóle podatku od dochodu. Podatek od sprzedaży 10% lub mniej, zależnie od stanu i powiatu, choć są stany bez podatku od zakupu. Jedyny minus to podatki od nieruchomości i dosyć kosztowna opieka medyczna, ale od tego są ubezpieczenia. Nie jest tak źle dla zwykłego kowalskiego. Litr paliwa max $0.75 obecnie.

Gość gość
Szwecja to chory kraj wymierających białasów.

Gość gość
Z chęcią zamieszkałbym w stanie bez podatku dochodowego.

Gość gość
jasne, są stany bez podatkow ale powodzenia w znalezieniu tam pracy :) gość dziś [21:54 ile placisz za pakiet ubezpieczenia ?