Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fru tu fru tam

Pomoge wyjechać do USA, zacznij nowe życie

Polecane posty

Gość gość
Tutaj w Polsce nikogo nie obchodzi USA .. PO pierwsze bardzo cieżko dostać wizę .. po drugie mozna jezdzić po całej Unii Europejskiej . po trzecie Polacy mają europejska mentalnosc nie amerykanską i wolą europejską kulture.. po czwarte po co wyjeżdzać do USa jak w Polsce ludzie nie głodują i nikt nie narzeka ludziom żyje sie coraz lepiej

Gość gość
gość dziś xxxxx a niech się śmieją z czego tam chcą, nie musisz się ty śmiać, i robisz ci chcesz, i kościół nie dyktuje ci co masz robić, jest absolutna wolność religijna

Gość gość
zgadzam sie , szwecja to chory kraj pod wieloma wzgledami ale i tak wole szwecje niz usa

Gość gość
dziś w Polsce żyje się coraz gorzej dlatego wyemigrowało z kraju już 3 miliony Polaków i wciąż wyjeżdżają

Gość gość
Gdyby nie te cholerne wizy już dawno temu mieszkałbym w Stanach.

Gość gość
Ile wynosi ubezpieczenie zdrowotne?

Gość gość
Mnie odwiedziła Ciocia z Kanady w zeszłym roku .. Mówiła , ze drogi w Polsce mamy jak w Kanadzie bramki i auutostrady .. I że samochodów jest duzo wiecej niż 15 lat temu jak tu ostatnio była . I że ten kraj nie przypomina dawnej Polski .

Gość gość
gość dziś wole zaplacic 5 koron za kibel niz nie moc poslac dziecka do szkoly jak mi .... xxxxxx widze że nic nie wiesz o USA, szkoły są publiczne bez dodatkowych kosztów do skończenia ogólniaka lub technikum, dopiero za college/university się płaci, ale są też szkoły lokalne tz. junior college, lub stanowe gdzie koszty są 25% tego co prywatne. W Europie też szkoły nie są za darmo, płaci każdy w podatkach i to nie małych. Szwecja ma galon paliwa $9, 3x tyle co w USA, to dopiero zdzierka.

Gość gość
W Szwecji państwo ludzi doi jak ostatnie szmaty.

Gość gość
gość dziś Ile wynosi ubezpieczenie zdrowotne? xxxxx zależy od dochodów i ile osób w rodzinie, są i bezpłatne stanowe, albo np. prywatne z pracy $300-400 miesięcznie za rodzine, sciągane przed podatkiem. Pokrywa 80% kosztów medycznych.

Gość gość
mój wujek zmarł w zeszłym roku w USa na raka w wieku 55 lat .. zdecydował sie na nową terapię .. Dostał kilka serii szczepionek za króre zapłącił łącznie 30 tys $ Niestety , szczepionki nie pomogły On uciekł do USA 30 lat temu , przyjęłi go jako uchodzcę przed systemem komunistynczmy

Gość gość
Europa niestety ma podatki dosyć spore, skandynawia #1 niestety największe podatki. Fakt że szkoły za "darmo", ale szkoła trwa 4/5 lat a podatki bulisz całe życie i to bez względu czy chodziłeś czy nie. USA idziesz to płacisz/pożyczasz, nie idziesz to nie płacisz, troche bardziej sprawiedliwe myśle.

Gość gość
a przechodząc do sedna sprawy, jak zamierzałbyś pomóc? w formalnościach? ;)

Gość gość
gość dziś xxxx przykro mi to słyszeć, niestety konwencjonalna medycyna to przekręt na całym świecie. Jak nie miał zasobów finansowych mógł dostać pomoc od państwa na leczenie, tu nikt nie umiera na ulicy, chyba że chce. Nawet te tusiące czarnych co strzelają tu co roku distają opieke medyczną, i raczej nie płacą, bo oficjalnie kasy nie mają.

Gość gość
w USA jak jesteś biedny to pozostaje ci wynajęcie mieszkania w najgorszej dzielnicy koło czarnych , bandytów . TAm jest taniej czynsz , ale niebezpiecznie .. Lepiej nie stracić pracy , bo czarny może napaśc i zamordować .

Gość gość
gość dziś xxx są różne sposoby, jest ich wiele, moge pokierować w odpowiednie miejsca, przetłumaczyć itp, niestety nie mam warunków aktualnie na tyle aby kogoś u siebie zagościć na dłuższy okres, choć na upartego też by dało rade

Gość gość
ale jestes jakims prawnikiem czy cos ? a moze wiesz cos na temat wstrzymanych wnioskow o green card F2A?

Gość gość
Po co do USA?to już nie te czasy.Moja ciotka wróciła po 25 latach i jest szczęśliwa.Tam mieszkała w "apartament"30 m.:D Straciła zdrowie i najlepsze lata ,opowiadała jak tam wygląda leczenie.Nie masz kasy,to nie czarujmy się jesteś traktowany"per noga"w Polsce jeszcze nie jest tak źle.Generalnie Stany zeszły na psy,kupa bezdomnych na ulicach,którzy nikogo nie interesują,brud i smród w bocznych ulicach,ważne że na głównych czysto.Tam,masz pozycję i kasę to coś znaczysz.Emigrant to jest "gorszy gatunek".

Gość gość
stany to chory kraj:-o tam sie liczy pieniadz.taaak wielu ma domy.....z karton gipsu,ktory przy wiekszym huraganie znika jak domek z kart.i jeszcze ten domek splaca do smierci.nie masz kasy zyjesz w najgorszej dzielnicy,gdzie strach wyjsc w bialy dzien.dziekuje wole juz do europy wyjechac. kiedys usa to bylo marzenie,teraz nie slyszalam by ktos chcial tam zyc

Gość gość
wszędzie dobrze gdzie nas niema !!! :D🖐️

Gość gość
Mój wujek musiał zapłacić(dopłacić)7 tys dolców za bay-pasy! Miał jakieś niższe ubezpieczenie i stąd ten rachunek,był załamany choć nikomu się do tego nie przyznał wtedy.Dziś jest w Polsce i jest szczęśliwy,a Amerykę przeklina.No ale cóż,wyjechał za czasów"american dream".Generalnie bardzo mu się w Polsce teraz podoba,a nawet bardzo bardzo.

Gość gość
bylam i wrocilam i nigdy wiecej!a przelot samolotem do polski to majatek.

Gość raj na ziemi to Polska
zielona wyspa i raj jest teraz w PL, nikt nie chce wyjechać, daj se spokój ziom

Gość gość
gość dziś xxx od huraganów są ubezpieczenia na domy, zbudują ci nowy, lepszy :)

Gość gość
ha ha tutaj akurat sie nie zgodze z gosciem ktory pisze o tym ze domy w ameryce sie splaca do zasranej smierci, tzn owszem, mozesz placic 30 lat, ale Twoja rata za dom wynosi jakies 700 $ . czyli jak np w mojej sytuacji moj maz zarabia 4000$ ja 2500 $ to ta rata to smiech na sali..

Gość byłem w USA
USA skończyło się w roku 2000, teraz tylko zjazd i krach, nie polecam

Gość gość
gość dziś loty nie są tanie fakt, latem $1500+ trzeba dać w obie strony

Gość gość
Dziękuję,wolę Polskę:)Jednak tu jestem u siebie i nie ma co ukrywać,że jest pięknie i nie tak źle. I już nie te czasy,by nas zachwycały kolorowe wystawy,bo mamy to samo. Nawet gdyby znieśli wizy,myślę że mało kto by wyjechał.Polska to jest dziś inny kraj,mimo że ludzie narzekają:)

Gość gość
No,jakiś marny odzew na twoją pomoc:D Prawda jest taka,że nie ma po co obecnie wyjeżdżać do Usa. Taki kawał świata,a i tak będziesz zawsze emigrantem,do Polski daleko i drogo.

Gość gość
oni maja zniesc wizy TURYSTYCZNE, wiec o wyjezdzaniu tam procz zwiedzania nie ma mowy, no chyba ze chce ktos byc nielegalnie, to teraz tez moze leciec.