Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę przytyć !

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 31 tyg ciazy. Waze 59 kg. Od poczatky ciazy przytylam niecaly 1 kg. Moj syn w 26 tyg wazyl 1150 gram. Jak to mozliwe? Czy to nie prawidlowe ? Pol roku przed zajsciem w ciazy przytylam ok 8 kg. Zawsze wazylam.ok 50 kg. Wiecie czy to normalne? Zaznacze iz z pierwsza corka przytylam 11 kg - 50+11 a z druga 17 .. moja waga zawsze byla rowna 50 kg.

Gość gość
Zapytaj o to lekarza. Wydaje mi się, że waga dziecka w 26t odpowiednia. Ty tyć nie musisz. Ja jestem w 18t i na razie schudłam 3kg.

Gość gość
Pytalam lekarza (prowadze ciaze w Szwajcarii) odpowiedzial ze to moze byc przez stress albo brak apetytu co jest prawidlowe w ciazy. Ja wiem ze kazda ciaza jest inna ale troche mnie to dziwi sadzac po moich pierwszych ciazach z corkami.

Gość gość
Co się martwisz? To chyab dobrze. Skoro przytyłaś przed ciążą to organizm nie musiał robić sobie zapasów. I widać jesz odpiednio skoro dziecko przybiera :)

Gość gość
Ale jak mogłaś przytyc 1 kg jak dziecko wazy ponad kilogram plus do tego łożysko, wody plodowe.

Gość gość
O matko! Normalnie! :o Ona schudła X+1kilogramów. X to waga dziecka, łożyska, wód płodowych i zwiększonej ilości krwi.

Gość gość
przy pierwszej wizycie u lekarza wazyłam 58,2 kg. Teraz ważę 59,3 kg. Maly wazyl 1150 w 26 tyg, teraz jestem w 31 tyg. Nadal waże tyle samo. Z dzieckiem jest ok , normalnie wazy i przybiera na wadze, jest nawet większy o te 2 tyg według USG. Ale dla mnie ta waga moja jest co najmniej dziwna, ze nie mogę więcej przybrać.