Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę być w ciazy??

Polecane posty

Gość gość

Proszę o poważne odpowiedzi bo bardzo wezmę je do siebie. W wieku 13 lat miałam wycięty jeden z jajników z przyczyny ttorbieli, jakie na nim powstawaly, obecnie torbiele wykryto także na drugim, zaczęłam zatem przyjmować leki antykoncepcyjne (ale od połowy cyklu), choruję również na grzybicę pochwy której chwilowo nie leczę. Dodam że tabletki biorę regularnie codziennie o tej samej porze. Dziś z moim partnerem poszalelismy i martwię się, czy to możliwe abym zaszła w ciaze. Czy moje problemy ja wykluczają obecnie? Mam 18 lat i nie planowałam na razie dziecka... Proszę o konkretne odpowiedzi

Gość gość
twoje pytanie jest dla mnie absurdalne z trzech powodów: 1. nie wiesz, co powoduje poważna przypadłosć, która jest u ciebie leczona już drugi raz, 2. współżyjesz przy infekcji pochwy, 3. współżyjesz bez wystarczającej wiedzy o antykoncepcji (którą stosujesz) i o cyklu menstruacyjnym. jedyna logiczna odpowiedź, jaka się jednak nasuwa, to że nie będziesz w ciąży.

Gość gość
No cóż takich właśnie odpowiedzi się niestety spodziewałam, ale dziękuję serdecznie, chyba martwię się mniej. A co do ostatniej osoby która się tu udzieliła- jestem pełnoletnia, nie chodzę do gimnazjum wiec jesli się chcesz na kimś powyżywać to nie trafiłes.

Gość gość
Prawdopodobnie w ogóle ciężko byłoby Ci zajść w ciążę nawet nie stosując antykoncepcji, bo skoro już w wieku 13 lat miałaś duże torbiele to problemy hormonalne są już od dawna. Jeśli tabletki przyjmowalas co najmniej 7 dni to byłaś już zabezpieczona.