Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga18

Spałam u chlopaka, a powiedziałam że u koleżanki...

Polecane posty

Gość gość
Kochana, facet w tym wieku co twoj chce tylko seksu. I dlatego tak szybko, po krotkiej znajomosci, zaciagnal cie do lozka. Twoja matka to wie, dlatego sie o ciebie martwi. Badz odpowiedzialna, powiedz jej bedziesz sie zabezpieczac. To ja na pewno uspokoi.

Gość Kinga18
Nigdy nie przedstawiłam jej swojego faceta, bo ona powiedziała że jej się nie spieszy i mojemu też nie. Więc nie widzę problemu, Poza tym mama zaczęła mi mówić, że on jest taki i taki .. Tzn wady. Ja mu to powiedziałam, a on powiedział na to, że ona ocenia a nie Zna go i że nie spieszy się mu do Poznania mojej mamy. Ponadto nasze rodziny znają się od 2 pokoleń, a my jesteśmy trzecim.

Gość gość
Niech matka kropelką zaklei ci/pkę córeczce i bedzie spokojnie spała.Powinna córkę porządnie uświadomić seksualnie.Popędu seksualnego telefonami nie oziębi

Gość gość
autorko, dałaś mu d/u/p/y?

Gość gość
autorko, czytając Twoje posty to ja się nie dziwię, że mama Ci nie ufa.Może i masz 18 lat, ale dojrzała to Ty nie jesteś, poza tym mieszkasz i jesteś na utrzymaniu matki, więc musisz się dostosować, jak chcesz być samodzielna to się wyprowadź i utrzymuj sama

Gość gość
Nie. O.o

Gość gość
Takie glupie rady na forum ze az plakac sie chce bo nikt ci z tych ludzi nie pomoze w zyciu! Zastanow sie matka cie wychowuje a co z twojim ojcem co on na to? Jak ja zawsze oklamywalas jak moze ci ufac ty nawet sobie nie ufasz! Zapros go do domu przedstaw matce pogadaj szczerze to bedzie ci ufac

Gość gość
przestancie jej pisac o tym ze mieszka u matki i jest na jej utrzymaniu, ze jest nie dojrzala,ze sie musi dostosowac, To jest jej matki obowiazkiem bo ja sobie zmachala. znaczy to ze dziweczyna jest wiezniem bo mieszka u matki? co wy sroki glupie pi==&%¤zdy wypisujecie? Dziecko ma prawo do wolnosci i spotykania sie z kim chce,gdzie chce i kiedy chce.. Napewno by sie wyprowadzila z domu gdyby miala gdzie.

Gość Kinga18
Mój ojciec nie żyje.

Gość gość
do autorki-twoja mamusia pierze ci mózg:p

Gość gość
Wyprowadz sie jak taka dorosla jestes ..... Mozesz nawet pracy sobie poszukac.... Twoja matka wychowywala cie sama zobaczysz jak jest twoje dziwcko samemu wychowywac

Gość takaaaa jednaaa
do wpisu z godz. 10.50 Ile Ty masz lat? Nie umiesz kulturalnie się wypowiadać? Tak jak tutaj ktoś tutaj pisała, rodzic ma obowiązek utrzymywać dziecko do 18 r.ż i tyle w temacie. Jak chce być traktowana jak dorosła to niech się tak zachowuje, w stosunku do mamy także.

Gość takaaaa jednaaa
poprawka: Tak jak tutaj ktoś napisał

Gość gość
Takie glupie teksty dziecko ma prawo do wolnosci.... .przeciesz ma wolnosc tylko trzeba wziasc I konsekwencje Zreszta na studiach bedziesz wolna I wtedy wszystko stoji otworem

Gość gość
Przepraszam do wpisu z godz 11 chodzilo o to ze jak zajdziesz w ciaze z tak doswiadczonym chlopakiem to zobaczysz jak wychowuje sie samemu dziecko Nikt ci seksu nie broni ale zabezpiecz sie I nie chodzi o gumki ale o tabletki nie oczekuj tego tylko od faceta

Gość gość
Skoro zaczynasz dorosle zycie z facetem, to zachowuj sie dorosle. Przede wszystkim zacznij sie zabezpieczac i powiedz matce, zeby sie nie martwila, ze zajdziesz w ciaze. Dorosli ludzie o takich sprawach rozmawiaja. Ale przede wszystkim pogadaj o tym z chlopakiem. I zacznij sie naprawde sama zabezpieczac, nie licz na to, ze on to zrobi. Bo ewentualna ciaza bedzie twoim problemem, a nie jego. Powiedz, rozmawialas o tym z nim, czy udajesz, ze tematu nie ma? To jest wlasnie sprawdzian twojej doroslosci i odpowiedzialnosci. Ktos madry kiedys powiedzial: chcesz na kogos liczyc? to licz na siebie.

Kinga18 dziś Nawet gdybym z nim spala to byśmy uwazali,on miał już dwie dziewczyny i wie co robi, doskonale się zna na tych sprawach i nigdy nie było takiej sytuacji żeby on wpadł. Dlatego mu ufam. Rozmawia nam się lepiej niż z kimkolwiek. On czuje to samo. Nie to co moi ex... <><><> błąd. nikt nigdy nie jest w stanie przewidzieć co się stanie. nie jest istotne, czy miał 2 dziewczyny, czy 10, czy codziennie inną. do Ciebie też należy antykoncepcja. co do całości tematu. Twój problem wziął się od Ciebie samej. największym błędem było i jest to, że nie przyprowadziłaś chłopaka do domu, nie dałaś szansy ,aby w normalnych, spokojnych warunkach mógł poznać Twój dom, Twoją mamę. to jest podstawa. matka nie zna gościa, a ma pozwolić byś do niego szła? powinna zamienić z nim trochę zdań, żeby móc samej wyrobić sobie o nim opinię. dlaczego nie zaprosiłaś nigdy go? bałaś się, że od razu będzie na nie? nigdy nie próbowałaś, więc skąd ta pewność? wtedy miałabyś przynajmniej argument, że się starałaś i próbowałaś, a tak to sama zawężyłaś sobie pole działania. doskonale Cię rozumiem, że pragniesz spędzić z nim noc, bo to romantyczne itd. masz 18 lat, ale tak jak ktoś wspomniał Twoja mama jest poniekąd za Ciebie odpowiedzialna. czysto prawnie mogłabyś wyjść i nic nie mówić, wrócić rano. ale to kwestia prawna. Twoja mama Ciebie utrzymuje, karmi Cię, zapewnia Ci wszystko. pracujesz? pewnie nie pracujesz. wszystko jej zawdzięczasz. nie możesz być wrogo nastawiona, bo to Twoja matka. chłopak to chłopak, może Cię zostawić w każdej chwili, nawet jeżeli tu i teraz wydaje Ci się że jest najlepszy na świecie. oni odejdą, a matka zostanie. nie dopuść do tego, żeby i ona odeszła przez Twoje gierki. kłamiesz notorycznie, zaprzestań tego. nie bój się awantur. to one czasami prowadzą do sedna, to one czasami uświadamiają coś dwóm stronom.

nie zaintrygowało Cię, że jesteś z nim, a on nie chce poznać Twojej mamy, porozmawiać z nią? czegoś się obawia? widocznie nie jest z Tobą na poważne. porozmawiaj z mamą szczerze, bez jego obecności. porozmawiajcie o ciąży. wiesz co byś zrobiła jakbyś wpadła? to mama poświęciłaby Ci najwięcej pieniędzy, czasu, wsparcia. rozmawiałaś o seksie i antykoncepcji z Twoim chłopakiem? czy po prostu przyjdę na noc, będzie super? nie mówię, że skaczesz mu do łóżka, ale to są chwile, momenty, nieprzemyślane sytuacje.

Gość gość
"Ponadto nasze rodziny znają się od 2 pokoleń, a my jesteśmy trzecim. " xxxxxxx Wasze rodziny sie znaja?:D To jakim cudem twoja mam nie zna chlopaka, a chlopak nie zna jej? I jakim to cudem twoja mama nie zna tel do jego ojca? Oj dziewczyno, wydaje mi sie ze ty klamiesz nalogowo, przy kazdej okazji. Nic wiec dziwnego, ze matka ci nie ufa.

Gość gość
jak dla mnie prowokacja, co argument to wytłumaczenie i wymówka wyssana z palca. skoro jesteście trzecią wodą po kisielu, to Wasze rodziny by się znały. nie ściemniaj, przestan lżeć w koncu

Gość gość
matka dala ci duzo wolnosci a ty ja oklamujesz dla twojej wygody potem mowisz o zaufaniu? Przygotowalas sie do seksu zabezpieczylas? Bierzesz tabletki to pierwsza odpowiedz decyzja! Nastepna rozmowa z matka Jak facet kocha to poczeka albo zaliczy nastepna sarne

Gość gość
Zajdź w ciąże, zostaniesz samotną matką i wtedy zrozumiesz swoją matkę.

Gość gość
Powiedz jak dlugo chodzicie ze soba?

Gość gość
autorko twoja matka stosuje taktyke strachu,Buntuj sie dziecko,protestuj nie wachaj sie, obawiam sie represji ze strony matki.trzymaj sie (nasze matki to chore polskie baby)

Gość gość
Pamiętaj, dziewczyno, w kwestii antykoncepcji zawsze i wyłącznie licz na siebie. Piszesz naiwnie, jak małolata, że on taki doświadczony i 'wyskoczy' i nie zajdziesz. A ja ci mówię, że g.. prawda. Ja w wieku 18,5 zaczęłam chodzić z moim obecnym mężem, z seksem poczekałam do 20,5 roku życia. I to ja decydowałam, kiedy , a nie on. A o antykoncepcji przeczytałam dziesiątki artykułów i książek.