Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Facet kt贸rego zast膮piono

4 lata zwi膮zku i jeden telefon

Polecane posty

Czym jest mi艂o艣膰? S艂owa, obietnice, spojrzenia w oczy przy szczerych rozmowach? Moja historia? Ch臋tnie us艂ysz臋 Wasze zdania drogie Panie. Ja typowy facet, lubi艂em si臋 bawi膰, nie uznawalem tak偶e przyja藕ni damsko-meskiej- chyba nadal nie wierz臋 w takie uk艂ady. Student, pracuj膮cy, rozwijam swoje pasje, dusza towarzystwa, lubi膮cy sport oraz dobra zabaw臋. Ponad 4 lata temu pozna艂em pi臋kna inteligentna Kobiet臋. Ekstraklasa bym rzek艂. Poznali艣my si臋 na imprezie, wiec dobrego wra偶enia na niej nie zrobi艂em, nie polubi艂a mnie. Jak si臋 okaza艂o zacz臋艂a sp臋dza膰 czas w tym samym towarzystwie co ja. Masa spotka艅, rozm贸w, nale偶臋 do os贸b raczej inteligentnych, wiec temat贸w nie brak艂o, rozmawiali艣my o wszystkim. Poznali艣my si臋. Po 5 miesi膮cach sta艂o si臋, wyladowalismy w 艂贸偶ku, i to nie by艂 tylko seks, poczu艂em co艣 wiecej- zdziwi艂em si臋- mia艂em tylko ochot臋 na wakacyjna szybka przygod臋, a tu takie cuda. Min臋艂y upojenia tygodnie, dosz艂o do powa偶nej rozmowy, ona czuje co艣 do mnie, ale nie wie czy Ona sama i czy ja jeste艣my na to gotowi. Ja na to, 偶e co艣 do niej poczu艂em, i albo idziemy z tym dalej, albo zrywam kontakt, nie potrafi艂em patrze膰 na ni膮 jak no kolezanke. Cisza. Postanowi艂em wsta膰 i wyj艣膰. Wpad艂a w p艂acz, zmi臋k艂em. Wr贸ci艂em, przytuli艂em ja. Zacz臋艂o si臋, dni p艂yn臋艂y rozmowy, spotkania, wyznania, miliony spojrze艅, po偶膮danie- nieustaj膮ce. Otworzy艂em si臋 przed ni膮, pozna艂a mnie na wylot ja j膮. Jak m贸wi艂a jestem dla niej misiem dla innych twardy. Kocha mnie za to. I chce ze mn膮 by膰 na zawsze. Strasznie si臋 w to wkrecilem, uwierzy艂em jej, ca艂ym sercem i dusza, jestem got贸w zrobi膰 dla niej wszystko- to prawda. Nie ma zwi膮zk贸w idealnych, klocilsmy si臋, ale zawsze po tym rozmawiali艣my jak na inteligentnych ludzi przysta艂o. Rozwi膮zywalismy wsp贸lnie problemy. Kocham J膮, stwierdzi艂em. Zacz臋艂a mie膰 wizj臋 Naszej wsp贸lnej przysz艂o艣ci, w艂asnego domu, dzieci, nawet p贸艂 serio p贸艂 偶artem z u艣miechem i spojrzeniami, g艂臋bokimi prowadzili艣my debaty na temat ich imion. By艂o idealnie, tak my艣la艂em, wsp贸lne wyj艣cia, kolacje, by艂em got贸w podarowa膰 jej wszystko, siebie ju偶 odda艂em. Codzienne rozmowy przez telefon, nie zasnela bez uprzedniego us艂yszenia mojego glosu. Dni plynely. Przyszed艂 d艂ugi weekend majowy 2015 roku. Sp臋dzili艣my go razem, wyznawala mi mi艂o艣膰, kochali艣my si臋 kilka razy dziennie, nie tylko w domu, powiedzia艂a ze dla Nas jest w stanie po艣wi臋ci膰 wszystko. Kolejne dni by艂y normalne, rozmowy, zapewnienia, no mega niczego si臋 nie spodziewa艂em, a co艣 nadchodzi jak si臋 okaza艂o w nast臋pny weekend. Zadzwoni艂a powiedzia艂a ze to koniec, 偶e za du偶o dla mnie po艣wi臋ci艂a przez ten czas. Ze znajd臋 sobie lepsza dziewczyn臋, a ona chce zaj膮膰 sob膮. Po艣wi臋ci膰 czas wy艂膮cznie sobie. Dosta艂em wtedy obuchem w g艂owe. Posypa艂yo si臋 wszystko. Wszystkie plany na najbli偶sze lata by艂y zwi膮zane z ni膮. Zrobi艂a si臋 szorstka, nie odbiera艂a, nie m贸wi膮c o spotkaniu jakimkolwiek. Odci臋艂a si臋. Ja w roozsypce, w te wakacje mia艂em si臋 o艣wiadczy膰 na wakacjach za granic膮, pier艣cionek juz zam贸wiony, zaliczka wp艂acona w po艂owie kwietnia. Nie mia艂em nikogo by o tym porozmawia膰, tylko przyjaciel mnie teraz trzyma w jakiej艣 tam kupie. Polecialem w sw贸j fach, spotkania z kumplami wyj艣cia na imprezy, alkohol, rozmowy z nowo poznanymi dziewczynami. Wszystko by艂o dobra na 5 minut. Potem Ona wraca艂a, siedzi w g艂owie. Przeogromny b贸l, o kt贸rym facetowi nie wypada wspominac. Jest coraz gorzej, kilka dni temu zadzwoni艂a Nasza wsp贸lna przyjaci贸艂k膮. Spyta艂a jak si臋 trzymam i ze b臋dzie z ni膮 si臋 widzia艂a na kaw臋, to spr贸buj臋 si臋 co艣 dowiedzie膰. Zadzwoni艂a po wszystkim. Powiedzia艂a, 偶e nie drazyla tematu gdy uslyszala: rozstawionych si臋. To ju偶 koniec. Spotykam si臋 z kim艣 innym. Oberwalem drugi raz. Zrobi艂a ze mnie misia, nast臋pnie rzuci艂a o 艣cian臋- przez telefon, m贸wi膮c 偶e mnie KOCHA, ale za du偶o po艣wi臋ci艂a. Nie moge sobie z tym wewn臋trznie poradzi膰. Si艂ownia, sport, by艂y dobre z pocz膮tku. Teraz my艣l臋 o niej, kim on jest, co zrobi艂em 藕le. Rzucaj膮 mn膮 negatywne emocje. Po kilku imprezach, pijany stara艂em si臋 do niej dodzwoni膰. Sam nie wiem po co. Jeden g艂os m贸wi zostaw. Drugi do niej lgnie. To vista najgorsze co mog艂o mi si臋 zdarzy膰. Z艂ama艂a mnie i jest mi za to wstyd. Wstydz臋 si臋 siebie. Bo nie zachowuje si臋 jak facet. Za du偶o wspomnie艅 za du偶o plan贸w. Oto moja historia. Czy mi艂o艣膰 istnieje? Wychodzi na to, 偶e w 偶yciu wystarczy by膰 skur...., a b臋dzie dobrze. Miej wyje..., a b臋dzie Ci dane. Gdybym si臋 tak zachowa艂 ponad 4 lata temu inknalbym tego wszystkiego. B贸l jest wi臋kszy ni偶 te wszystkie wspomnienia, a jednak nadal o niej my艣l臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie wiem czy Cie to pocieszy ale nie Ty jeden jeste艣 w takiej sytuacji .Im wi臋ksze by艂o zaanga偶owanie tym bardziej b臋dzie bolec.Je艣li ona nie chcia艂a dalej z Toba by膰 to mo偶e i lepiej ze teraz si臋 tak sta艂o. Trzymaj si臋. Mia艂am podobnie i jeszcze ponad rok cierpia艂am,tesknilam. Teraz juz nie .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale ja na prawd臋 jako osoba postronna, kobieta nie rozumiem 偶e tak nagle ona niby przesta艂a kocha膰, niby kogo艣 ma a przecie偶 kilka dni temu jeszcze takie deklaracje m贸wi艂a to si臋 logiki nie trzyma. Nikt tak nagle nie przestaje kocha膰, je艣li ona by ci臋 nie kocha艂a to nie musia艂aby s艂ysze膰 twojego g艂osu co wiecz贸r, nie kochaliby艣cie si臋 tak cz臋sto, ona by si臋 oddala艂a. Mo偶e co艣 si臋 sta艂o, mo偶e jest chora, mo偶e czego艣 si臋 dowiedzia艂a. Przeprowadz w艂asne 艣ledztwo dla swojego spokoju. Je艣li si臋 oka偶e 偶e si臋 tylko bawi艂a to mo偶e spadn膮 ci klapki i zaczniesz widzie膰 dobre strony tego rozstania a mo偶e dowiesz si臋 czego艣 innego. Nikt mu tak si臋 nagle nie odkochuje, sygna艂y 偶e co艣 jest nie tak zawsze wida膰 wcze艣niej.

Udost臋pnij ten post

艢ledztwo? Przecie偶 jeste艣my doro艣li, zreszta dowiedzia艂em si臋 ze z kim艣 si臋 spotyka. Niczego si臋 nie spodziewa艂em. O jakiejkolwiek chorobie bym wiedzia艂. Z reszta dzien wcze艣niej by艂a z kole偶ankami na imprezie. Jakmwmogolemmozna zrobi膰 to przez telefon po 4 latach. Ludzie ze sob膮 rozmawiaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
4 lata zwiazku i co? nic pewnie pan szanowny do dzis nie wie czego chce kobiety maja krotki czas na zawarcie malzenstwa i dzieci, sama uwazam, ze nie ma sensu tracic go na pana szanownego, ktory sam nie wie czego chce

Udost臋pnij ten post

Uwa偶alem, 偶e te wakacje by艂y najbardziej odpowiednim momentem na zar臋czny, ko艅czy艂a studia, ma 22 lata. Pani wybaczy, ale ka偶dy jest inny, ka偶da kobieta jest inna- nie wszystko mo偶na podpi膮膰 pod jeden temat, zareczyn. Na ten temat wiele razy rozmawiali艣my i pewne rzeczy ustalili艣my.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MiP
"kr贸tki czas na zawarcie ma艂偶e艅stwa i dzieci".... T臋pe, grube, puste maciory.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mogles napisac ile macie lat to wiele wyjasnia do goscia powyzej twoja matka tez nia byla i z niej sie urodzile, wiec kim jestes innym jak nie tez maciora :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A c贸偶 takiego wyja艣nia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gwoli wyjasnienia
"Min臋艂y upojenia tygodnie, dosz艂o do powa偶nej rozmowy, ona czuje co艣 do mnie, ale nie wie czy Ona sama i czy ja jeste艣my na to gotowi. " Jesli dziewczyna tak zaczyna, to to dobrze nie wrozy. Tyle ci powiem. 4 lata to duzo ale w tym wieku, to sie czlowiek chce wybawic, wyszalec, poznac roznych facetow, zeby miec jakies porownania. Malzenstwa z mlodych lat rzadko kiedy przetrwaja. Takie jest zycie. Dla ciebie to bylo bardziej powazne niz dla niej. Stad zalatwila to przez telefon. Nic wiecej ci do powiedzenia widac nie miala. I przestancie pisac, ze przeciez po czterech latach nie da sie przestac kochac z dnia na dzien. Oczywiscie, ze sie nie da. I u niej tez tak nie bylo. Pewnie juz od dluzszego czasu miala watpliwosci, tyle, ze o tym nie mowila a ty niczego nie zauwazyles. Tak czasem bywa. To nie bylo to, po prostu. Przynajmniej dla niej nie. A slowa, rozmowy, obiecanki...to bylo pewnie swego czasu prawdziwe, ale to co bylo prawda kiedys, dzis juz nia byc nie musi. Rozumiesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanta
-Powiedzia艂a, 偶e nie drazyla tematu gdy uslyszala: rozstawionych si臋. To ju偶 koniec- Co to znaczy bo nie rozumiem? Jakich rozstawionych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
, no mega niczego si臋 nie spodziewa艂em xxxxxxx s膮 pewne granice bezsensownego u偶ywania s艂贸wka "mega". Ty je mega przekroczy艂e艣, studenciku

Udost臋pnij ten post

tego typu uwag si臋 nie spodziewa艂em, ale przepraszam, 偶e podra偶ni艂o Ci臋 to s艂owo, niestety jest to troch臋 nie zwi膮zane z tematem. Dla Lanta: " Rozstali艣my si臋. To ju偶 koniec. Spotykam si臋 z kim艣 innym."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanta
Dzieki za wyjasnienia. Moze faktycznie jest tak, jak napisala Gwoli wyjasnienia. Ochota przezycia czegos nowego. Moze bala sie, ze w wieku 22 lat skonczy jej sie mlodosc i zostanie tylko powazne, odpowiedzialne zycie. I to moze z toba nie ma nic wspolnego. Kazdego innego w tej sytuacji spotkaloby to samo. Brak jej jeszcze dojrzalosci w podejmowaniu zyciowych decyzji. Ale moze byc tez tak, ze po 2-3 innych znajomosciach bedzie chciala do ciebie wrocic bo bedzie miala juz porownania i zrozumie co stracila. Nie wiem tylko czy mam ci tego zyczyc, czy nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Widzia艂e艣 jej zakochany wzrok, bo chcia艂e艣 widzie膰, i s艂ysza艂e艣 wyznania mi艂o艣ci, bo chcia艂e艣 s艂ysze膰. Bajdurzysz, koloryzujesz, przedstawiasz ten zwi膮zek jak w Harlekinie Desire wersja hard, a ona musia艂a si臋 oddala膰 i nie藕le gra膰. Nie zauwa偶y艂e艣 fa艂szu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Facet kt贸rego zast膮piono
Wybacz, ale jest tak jak napisa艂em. niczego nie zmy艣lam. Nie by艂o 偶adnych sygna艂贸w, zauwa偶y艂bym, jeszcze w przed dzie艅 tego wieczorem do mnie dzwoni艂a. Na co dzie艅 dosy膰 twardo st膮pam po ziemi. W jej oczach nie by艂o k艂amstwa. Ci臋偶ko jest teraz. Lanta, nie uwa偶asz chocia偶, 偶e zas艂ugiwa艂em na normalne spotkanie rozmowe? A nie telefon? Z reszt膮 sprawa jest chyba zamkni臋ta. Trzeba by膰 twardym i b臋d臋 si臋 stara艂. Najgorsze jest to, 偶e ca艂y czas jestem w stanie zrobi膰 dla Niej wszystko pomimo tego co zrobi艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanta
Oczywiscie, ze masz racje. Chocby z samego szacunku dla waszego zwiazku powinna z toba porozmawiac face to face. Zachowala sie jak ostatni tchorz. Taka jest prawda. Moze bylo jej glupio, ze pol godziny wczesniej mowila, ze kocha...a chwile pozniej zerwala. Tak sie nie zachowuje zaden czlowiek, ktory naprawde kocha. I jesli nic nie zauwazyles, to wcale nie znaczy, ze w jej srodku juz od dawna cos sie zmienialo. Nie nagabuj jej. To nic teraz nie da. Ona z tego co mowi zaczela nowe zycie bez ciebie. Moze musi sie wyszalec. Ale to sie moze kiedys zmienic. Gdyby chciala wrocic za jakis czas, jak bys sie zachowal?

Udost臋pnij ten post

Raczej pos艂ucha艂bym rozumu, jakbym zn贸w m贸g艂 jej zaufa膰? Sk膮d mia艂bym pewno艣膰, 偶e nie zrobi tego ponownie. Musia艂bym chyba odstawi膰 uczucia na bok, co staram si臋 teraz usilnie zrobi膰. Kiedy Kobieta mojego 偶ycia jak my艣la艂em, m贸wi mi 偶e za du偶o po艣wi臋ci艂a dla mnie przez 4 lata- tak jakbym nic od siebie nie dawa艂. Zachowa艂a si臋 dziecinnie robi膮c to przez telefon. Nie wiem czy umia艂bym na ni膮 spojrze膰 tak jak te przez te 4 lata, wiedz膮c 偶e zostawi艂a mnie dla kogo艣 innego, nast臋pnie jeszcze pr贸buj膮c z kim艣 innym 2 czy 3 razy by przekona膰 si臋 o tym, 偶e to w艂a艣nie mnie chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bzdura. Cz臋sto obserwuje sie takiego zakochanego faceta w pi臋knej, oczywi艣cie okrutnej pannie, ktora wozi sie na plecach nieszcz臋艣nika. Gowno widzicie a nie sygna艂y. Wam nawet powiedzie膰 prosto w oczy, ze panna ma was w dupie, ale robi dobra min臋 do z艂ej gry, a nie uwierzycie. Tak, jak pewien facet u mnie w pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanta
Masz po czesci we wszystkim racje ale zycie to jest to, co sie dzieje, jak mamy inne plany. Teraz myslisz bardzo emocjonalnie bo to ona cie zostawila choc ty brales jej slowa i zachowania na powaznie. Mam wrazenie, ze jestes bardziej dojrzaly emocjonalnie od niej. Trudno miec o to pretensje. Kazdy jest jaki jest. Nie ma tez 100 procentowej pewnosci, ze wielka milosc nie minie. Najlepsze co teraz mozesz zrobic to zachowac szacunek dla samego siebie. Nie nadskakuj, nie szukaj kontaktu, nie wypytuj. Wiem, trudno ale mleko sie juz rozlalo i nigdy nie bedzie juz tak jak bylo - nawet gdyby jutro do ciebie wrocila. Jak dawno sie rozstaliscie?

Udost臋pnij ten post

Ona nie jest okrutna. Cz艂owieku nie znasz mnie, t艂umacz臋, opisuj臋, to jaki jest sens wymiany zda艅 skoro i tak wiesz lepiej. Nie by艂em, nie jestem i nie b臋d臋 facetem, kt贸ry biega jak pies za wszystkim. Kiedy m贸wi臋, 偶e by艂o normalnie to tak by艂o. W zwi膮zku potrzebna jest r贸wnowaga i zrozumienie. Prosz臋 Ci臋 nie por贸wnuj mnie do go艣cia, kt贸rego kobieta robi go jawnie na ka偶dym kroku, a on tego nie widzi. Znam te偶 taki przypadek, ale on nie jest m贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Widz臋, ze zabolalo por贸wnanie do jednego z jeleni. To, ze mam swoj膮 opinie nie znaczy ze masz mnie obra偶a膰. Nie wypowiem sie juz, zycze milego cierpienia, skoro nie umiesz uszanowa膰 tego ze kto艣 marnuje czas na ciebie. Ty wiesz LEPIEJ.

Udost臋pnij ten post

Mija w艂a艣nie miesi膮c, zerwa艂a jakiekolwiek kontakty nagle- tak jak pisa艂em dzwoni艂a w przeddzie艅 przed imprez膮 z kole偶ankami i po tym jak wr贸ci艂a, m贸wi膮c nie wiadomo co. Jestem od niej starszy 2 lata i da艂em si臋 mocno za艂atwi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Stary piszesz tak jakbyscie mieli po 28 lat co najmniej a wychodzi na to ze to by艂a zwyk艂膮 smarkula poznana w wieku 18 lat i juz ma mie膰 faceta na zawsze.... By艂oby to do艣膰 nietypowe jak na aktualne czasy aczkolwiek nie twierdze ze nie mo偶liwe.

Udost臋pnij ten post

M贸g艂bym wiedzie膰, w kt贸rym miejscu Ci臋 obrazi艂em?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lanta
Nie daj sie wkrecic tu w jakies slowne gierki. Z tego co piszesz i jak piszesz, jestes fajnym mlodym facetem, ktory ma zasady i bierze odpowiedzialnosc za to co mowi. Takich jest coraz mniej. Ty zakochales sie w miare dojrzalym uczuciem w dziewczynie, ktora poza toba nic jeszcze tak naprawde nie przezyla. Po czesci mozna zrozumiec jej tesknoty, tyle, ze mozna to bylo zalatwic kuluralnie. Tymczasem ona potraktowala cie jak intruza. Miesiac to bardzo krotko. Daj czas czasowi. Z dystansu bedziesz patrzyl na to inaczej. Ale uczucia to nie budzik, ktory da sie ot tak wylaczyc. Ty ja jeszcze kochasz, ona juz pala uczuciem do innego. Ach to zycie.

Udost臋pnij ten post

Pocieszaj膮ce to wcale nie jest, wr臋cz odpychaj膮ce. By艂oby w miar臋 ok, ale wszystko mi o niej przypomina. 4 lata nie wa偶ne w jakim wieku to masa wspomnie艅- dobrych i z艂ych- w moim przypadku(Naszym), wi臋cej by艂o tych dobrych. Nagle to wszystko zosta艂o przys艂oni臋te, a ja nie wiedzie膰 czemu kurczowo si臋 ich trzymam. My艣l臋 o niej, co robi, jak idzie jej pisanie licencjatu, do kt贸rego przy艂o偶y艂em te偶 swoje cegie艂ki. Wychodzi na to, 偶e na takie rzeczy(uczucia) nie warto traci膰 czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Brunetos244
niezla historia Az trudno uwierzyc ze tak z dnia na dzien laska poprostu urywa z toba kontakt po 4 latach zwiazku. Bardzo mnie ciekawi co j膮 sk艂oni艂o by od ciebie odej艣膰. Naprawde nic a nic niezauwa偶y艂e艣 ? Nieczu艂e艣 czego艣 偶e np. ona traci uczucie do ciebie, 偶e udaje ? Je艣li jaki艣 facet j膮 poderwa艂 w jeden wiecz贸r i zrezygnowa艂a z 4 letniego zwi膮zku dla niego to musia艂 by膰 to jaki艣 konkretny uwodziciel. O ile tak by艂o, ale niemam innego wyt艂uamczenia. A ty jak to sobie t艂umaczysz ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ciesz sie ze nie sms, to dzis modne :P

Udost臋pnij ten post

nie wiem jak sobie mam to t艂umaczy膰, to by艂o tydzie艅 po weekendzie majowym, podczas kt贸rego by艂o super. Zaznaczy艂a, 偶e jest wszystko w stanie zrobi膰 i po艣wi臋ci膰 dla Nas. Podejrzewam, 偶e z nim popisywa艂a, nie raz spotka艂a. Nie wiem ci臋偶ka sprawa. Ci臋偶ko na ten temat gdyba膰. Boli. I sam nie mog臋 w to uwierzy膰. Jej wersja jest taka, 偶e mnie kocha, ale za du偶o po艣wi臋ci艂a i chce si臋 zaj膮膰 sob膮. Tydzie艅 temu dowiedzia艂em si臋 od przyjaci贸艂ki, 偶e dla niej to koniec i spotyka si臋 z kim艣 innym.

Udost臋pnij ten post