Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto kupić kawalerkę?

Polecane posty

Gość gość

Mam na oku kawalerkę. Cena 100 tys. plus koszty notariusza. Metraż 35 m2. Dobra lokalizacja w dużym mieście. Co myślicie o takiej ofercie? Gdyby były dwa pokoje chociaż to bym się nie zastanawiała ale kawalerka...

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Trudno powiedzieć uważam że jak kupuje się mieszkanie to takie które bez kłopotu będzie można na w razie czego sprzedać gdyż ta kawalerka nie będze dla ciebie na zawsze,

Gość gość
No ona na okres studiów miała by być. A potem do wynajmu lub sprzedaży.

Gość gość
Kupno nieruchomości jest zawsze dobrą lokatą pieniędzy tym bardziej że w dużym akademickim mieście,

Gość gość
A co myślicie o cenie? Chyba całkiem, całkiem?

Gość gość
Żeby ocenić cene musielibyśmy wiedzieć o jakie miasto chodzi. Zbadałeś trochę rynek? Nie bedziesz miał problemu z wynajmem?

Gość gość
No na razie ja sama będę tam mieszkać, bo studiuję. Miasto to Łódź. Lokalizacja super bo 5 minut do uczelni, na której studiuję.

Gość gość
Nie wierze w to, w pipidówach po 5tys mieszkańców mieszkania chodzą po 2-2,5 tys za metr a ty twierdzisz że w Łodzi w 'super lokalizacji' masz mieszkanie za 100tys 35m2 to wychodzi 2800zł/metr więc albo kłamiesz albo musi być to jakaś straszna rudera, z odpadającym tynkiem ze ścian i piecami kaflowymi To w gdańsku kawalerki chodzą od 140tys w góre i to za kilkanaście m2, za 35 to już ponad 200tys trzeba położyc, nawet na obrzeżach minimum 4000/metr daj link do ogłoszenia

Gość gość
Nie bądź głupia, nie podaj linku bo ci podkupią, gdyż cena całkiem atrakcyjna.

Gość gość
Linku nie podam :) W Łodzi są najtańsze mieszkania, jak chcesz to sobie sprawdź po ile są kawalerki w Łodzi,człowieku małej wiary.

Gość gość
Troche to jest ciekawie bo z reguły ci z Łodzi studiują w Warszawie.

Gość gość
Nie jestem z Łodzi ani z Warszawy. Skąd ten pomysł?

Gość gość
Tak tylko.

Gość gość
I wcale tak nie jest, że Łodzianie studiują w Warszawie, część na pewno ale nie jakoś specjalnie :) To jakbyście mieli kupić, to tak czy nie?

Gość gość
Łódź to pipidówka jakich mało - chyba największa pipidówa na świecie. Mieszkania zawsze były w niej tanie(tańsze niż w Brzezinach).:) Pytania:- w jakiej dzieclnicy - w bloku czy kamienicy - kiedy blok budowany ( bo jak kamienica- to wiadomo że przed wojną) - jakie media - jaki czynsz - jakie okna - jaka podłoga - jakie otoczenie - .... od ...uja pytań jeszcze :) I najważniejsze pytanie: - ile kosztują podobne mieszkania na rynku? Jak widzisz rynek nieruchomości jest prosty. Wręcz prostacki :D

Gość gość
Łódź wbrew pozorom się rozwija i jest 3 miastem w Polsce pod względem ludności, leży w samym centrum kraju więc nie wiem czy pipidówka. Blok z lat 60, odnowiony, nowe instalacje, media wszystkie miejskie, czynsz 390 zł za dwie osoby, okna pcv, panele, w kuchni i w łazience płytki. Okolica jak wcześniej pisałam, 5 minut do mojej uczelni, więc super :)

Gość gość
Jest jeden pokój ale dość duży, dwadzieścia parę metrów, więc jak bym się zdecydowała to pewnie zrobiłabym dwa pokoje :)

zdecydowanie bierz to super cena! a ktoś się z was może orientuje w cenach nieruchomości w Bydgoszczy? bardzo mi się podobają te od http://red-co.net ale nie wiem jak to wygląda z cenami i ratami...

Gość gość
W Bydgoszczy pewnie drożej niż w Łodzi :D

Gość gość
może warto skorzystac z pomocy agencji nieruchomości która jest w stanie pomoc sprzedać nieruchomośc. Ja tak zrobiłam. Ta firma http://atelienieruchomosci.pl/ mi pomogła i szybko sprzedałam dom.

My też rozglądamy się za mieszkaniem, tylko że we Wrocławiu. Może coś fajnego polecacie. Dodam że nie chcemy mieszkać w centrum, wolelibyśmy gdzieś na obrzeżach...a no i o kupnie myślimy...mamy już dosyć wynajmu i naszych sąsiadów... :/

jeśli macie dość sąsiadów to musicie szukać inwestycji takich gdzie tych sąsiadów jest proporcjonalnie najmniej za ścianą :). W domu teoretycznie nie ma sąsiada za ścianą, w bliźniaku jeden , w szeregu dwóch :). Ciekawą opcją są też mieszkania np. w nowym smolcu gdzie jedno jest na górze, drugie na dole, więc tych sąsiadów nie ma tylu ilu w budynkach wielorodzinnych.

Trzeba porównać ceny podobnych mieszkań dostępnych w tej okolicy i wtedy zobaczysz czy jest to okazja cenowa. Moim zdaniem zakup kawalerki to niezły pomysł, gdyż na takie mieszkania zawsze jest popyt i w przyszłości będzie można oddać w najem i zarobić trochę na tym.

Gość gość
mieszkanie pod wrocławiem ma swoje plus i minusy, wielkim plusem jest jednak cena i nie ma takiego ścisku jak w mieście, widziałem bilboard nowego smolca i wydawało mi się że przegięli trochę z ceną, ale rzeczywiście kiedy zliczy się jeszcze to poddasze to mamy 100mkw za 300k.

Gość gość
ja wierzę, że taka cena. Radom mniejsze miasto od Łodzi i cena za metr też oscyluje na poziomie 2,5 tys-3 tys na rynku wtórnym. Jeśli to na czas studiów to kupuj później wynajmiesz. Atut to blisko uczelni.

Gość gość
Moim zdaniem nie. Ja ostatnio kupowalam w Soszkowie (Gdansk) mieszkanie 74 m za 270 tys. I uwierz, nie jest to jeden pokoj ;p wiesz, pod wynajem to spoko jak wynajmujesz na studiach. a co jak zalozysz rodzine? Wszyscy bedziecie mieszkali w tym jednym pokoju?

Gość gość
mi kiedyś rodzice kupili kawalarkę bo ceny nie były tak wysokie jak teraz. I się opłacało. Bo jak teraz chciałam ja sprzedac to za prawie 2razy wiecej poszła. Ale to wszystko udało się dzieki agentowi z biura http://nieruchomoscilubin.com/ który bardzo rozkleklamował moje mieszkanko.