Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka37

Jazda z 3 letenim dzieckiem pociągiem prawie 12 godzin...

Polecane posty

Gość Anetka37

Witam, mam problem, otóż 26 czerwca jadę z moją 3 letnią córcią w odwiedziny do rodziców... Niestety, mieszkają na drugim końcu Polski i czeka nas prawie 12-nasto godzinna podróż, a mała do najspokojniejszych nie należy, szybko się nudzi. Czy moglibyście mi doradzić, jak przetrwać taką podróż? Zaznaczam, że jedziemy w dzień.

Gość gość
Z dziećmi najlepiej w nocy na kuszetce.

Gość gość
Dziecko zostaw sąsiadce

Gość Anetka37
Właśnie taki jest problem, że moja sąsiadka to schorowana kobiecina, więc raczej by nie wypadało jej jeszcze dziecka podrzucać. :/

Gość gość
A autem nie możesz jechać?

Gość Anetka37
Nie posiadam niestety prawa jazdy.

Gość gość
A moze lec samolotem. Pare minut i będziesz na miejscu. Kupujac wcześniej bilety mozna trafic na promocje i kupic za grosze

Gość tawariszcz kamandir
Ja jutro jade z zona i z 1.5-miesieczna coreczka do Homla na Bialorus. Tez pociagami. Bedziemy jechac ponad dobe. Zona jest Bialorusinka i chcemy tam zarejestrowac dziecko by mialo takze i bialoruski paszport.

Gość gość
Dużo zależy od dziecka jak niesforne to będzie ciężko.

Gość Anetka37
Mała jest strasznie *****iwa, nie potrafi usiedzieć za długo na miejscu, bo to ją po prostu nudzi. Jak jechałam z nią kolejką to po 10 minutach już zaczynała mi marudzić kiedy wysiadamy. :/ Nie wiem czym mam ją zainteresować.

Gość gość
To czeka was ciężka podróż jechałam do Zakopanego ok 9 godz jak synek miał 2lata umęczył nas okrutnie to pić to siku wiecznie się kręcił i wiercil.

Gość gość
No to będzie problem, bo 12 godzin to jednak b. długo . Zwłaszcza dla dziecka. Bo dorosły wiadomo ; poczyta, odpocznie, popatrzy na widoki za oknem.. No a dziecko? 12 godz to na tyle długo, że ciężko będzie zapełnić cały ten czas , zwłaszcza ze 3latki szybko się nudzą. A co najbardziej ją interesuje? sama pewnie wiesz najlepiej.

Gość Anetka37
Moja ma to samo. Od razu szuka sobie jakiegoś zajęcia. Jak jest w domu to głównie śpiewa i tańczy, a wiadomo, że w pociągu jednak pasażerom to może przeszkadzać. Lubi też rysować, ale jak mówię, wszystko szybko jej się nudzi, więc co dalej?

Gość gość
Mniej nadzieje że uśnie i choć część podróży będzie spokój tak czy innaczej weź jej ulubioną zabawkę i dobrze by było gdyby siedziała koło oknia przynajmniej mój lubił patrzeć w okno, może nie będze tak żle.

Gość gość
Chociaż jak będzie upał to przy oknie może jej być zbyt goraco to wszystko trzeba będzie przewidzieć.

Gość Anetka37
Dokładnie. Oj z usypianiem u niej w nowym miejscu jest ciężko... Więc nawet na to nie liczę.

Gość gość
Jednak ale długa jazda pociągiem może (ale nie musi) zadziałać na nią usypiająco.

Gość Anetka37
Mam nadzieję, ze chociaż na godzinę uśnie, bo ciężko mi jest sobie wyobrazić jak to będzie wyglądać. Sama będę umęczona, a co dopiero ona.

Gość gość
Wez tablet,sciagnij pare gier dla dzieci. Moja trzylatke na dlugo mozna tym zajac.

Gość Anetka37
Próbowałam już tak zrobić w domu, co prawda zainteresowała się ale nie na dłużej niż 10 minut, z nią jest po prostu masakra. :/ Po chwili tablet już leżał na kanapie, a ona przewracała mi w szafkach.