Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce jeść mm ani kaszek!!! help!!!!

Polecane posty

Gość gość
U mnie też były etapy niechęci do jedzenia ale mleko z piersi zawsze wypił. I to jest moim zdaniem efekt zbyt szybkiego odstawienia od piersi, bo dietę rozszerza się pod osłoną mleka matki a nie odstawia, bo dziecko ma pół roku.

Gość gość
Mój też nie chciał pic mleka mm , ale kaszki mleczno ryżowe jadł . Do teraz jak odstawiłam mleka nie pije , z czasem się przyzwyczaił to robiłam kaszki na mleku mm i mleczno ryżowe z nestle . A jak nie chciał nic jeśc to robiłam kleik i dawałam dużo owoców z boku , nie mieszałam . Dawałam łyżeczke owoców , natepną już troszke z kleikiem i następną sam kleik . Jak sie zorientował , że coś nie tak to dawałam znowu owoce :) i tak z czasem się przyzwyczail . Teraz ząbkuje i tutaj z przymuszaniem mają racje dziewczyny . Wcześniej jadł brokuły w zupce , wcinał aż miło , a teraz nie chce ich . Wmuszałam troche to teraz w krzesełku do karmienia nie chce siedzieć , bo mu się to zle kojarzy . A teraz tylko łyżke daje z kaszką i sam decyduje czy zje czy nie , po takim dniu jak nic nie chciał zjeśc to wieczorem zabierał mi kanapke i jadł sam a potem całą miseczke kaszki wciągnął . Nie zmuszaj bo dziecku może się pózniej zle jedzenie kojarzyc, staraj sie " przemycać" mleko albo kasze , budyń rób , itd . Powodzenia

Gość gość
Ja moje dziecko musze zabawiać czymś żeby cokolwiek zjadło.Daje mu tel.do zabawy z włączoną muzyką,różne rzeczy do rączki,mąż gra w piłkę,podrzuca maskotki,wszystko po to żeby mały cokolwiek przełknął i to działa.Synek jest zainteresowany i chętnie wtedy je.