Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie na Grilla?

Polecane posty

Gość gość

Hejka, jakie rzeczy na grillu najlepiej wam wychodzą? macie jakies ciekawe przepisy? chciałabym w tym roku zrobić coś ciekawszego niż kiełbasę po prostu:)

Gość gość
kiełbasę to Twój facet studentko ma w majtach;)

Gość gość
Szaszlyk z piersi kurczaka i ananasa (szczególnie dzieciaki je uwielbiają),pieczarki nadziewane,kaszanka pieczona z cebula i winnym jabłkiem,ryba w roli z maslem i ziołami,cukinia,baklazan,ziemniaczki ( dobrze wczesniej podgotować) , hamburgery :) mam nadzieje ,ze pomoglam . smacznego grillowania

Gość gość
Ryba w folii oczywiście * :)

Gość gość
weź googla i od razu masz całą paletę rzeczy na grila - można zrbić żeberka w marynacie miodowo - musztardowej, boczek w syropie klonowym i chili, haloumi, kaszanka z kiszoną kapustą... naprawde robiłas jak dotad tylko kielbase?

Gość Raraa
Ja uwielbiam grille <3 Polecam robić skrzydełka marynowane w musztardzie do tego sos tzatziki obowiązkowe. Do tego jako drugie danie kaszankę duszoną w w folii z papryką,pieczarką i cebulką <3 Ja niestety nie mam grilla na węgiel tylko http://www.euro.com.pl/grille.bhtml takie elektryczne i mało się w nich robi, ale przynajmniej można zrobić na balkonie ;D i nie śmierdzi sąsiadom

Gość gość
No nie smierdzi dymem ale zapachy smakolykow niestety czuć ,pisze niestety bo tylko smaka robią ;) u mnie co drugi sąsiad ma na balkonie grill elek.

Gość gość
halloumi (albo polski oscypek tez sie nadaje) papryka, cukinia, baklazan, korzen pietruszki (troche czasu zajmie jednak)

Gość gość
Pamiętaj żeby kupić dobrej jakości mięso to wtedy i kiełbasa z grilla będzie porządnym daniem Ja często robię karkówkę, żeberka, a czasem polędwicę wołową. Zamiast w markecie kupuję z tych mniejszych sklepów lub typowo mięsnych, w warszawie super swojskie mięsa ma kiszeczka. Ostatnio na grillu wlasnie od niego mieliśmy mięso (acha, jeszcze kurczaka jedliśmy zamarynowanego w piwie cebuli i przyprawach)

Gość grubygac
jak robisz żeberka? Można robić na grilu elektrycznym? Przechodze na diete, podobno grilowane mniej tłuczy ;p a lubie mieso i nie chce z niego rezygnować na rzecz samego kuraka. Zamówiłem sobie teraz na avans.pl grila, czekam aż przylezie. Interesuje mnie grilowane mięso wieprzowe, wołowe można grilować?

Gość gość
no oczywiście że się grilluje wołowe, przecież z tego mięsa są słynne steki wołowe, a najlepsze to tylko takie prosto z grilla, robiąc w z piekarniku takiego smaku nie uzyskasz . I z tego też powodu mój mąż, mega fan takich steków, kupił w końcu w sklepie www.web-grille.pl porządnego grilla , sprzęt naprawdę solidnie wykonany.