Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarka powiedziała, że nie powinno się używać zasypek do pupy, ma racje?

Polecane posty

Gość gość

Lekarz dermatolog-pediatra tak powiedziałą. Wcześniej byłam z odparzeniami pupy u innego lekarza pediatry w przychodni osiedlowej i poleciła mi zasypkę Alantan, maść linomag i kąpiele w nadmanganianie. Tak robiłam, wszystko ładnie zeszło a córeczka miała naprawdę bardzo duże odparzenia. Poszłam potem z inną sprawą na kontrolę do dermatologa a ta załamała ręce i powiedziała, że ABSOLUTNIE się nie używa żadnych zasypek, nadmanganianu i w ogóle niczego najlepiej..i stwierdziła też, że potówki u dziecka nie mogą być na rączkach co też mnie zdziwiło...Nie wiem, czy stosować się do jej zaleceń...co myślicie?

Gość gość
tez słyszałam zebu u dziewczynek nie uzywac zasypek i w ogóle,bo ten pyłek moze sie dostac do miejsc intymnych i zaszkodzic i w trakcie zasypywania dostac sie nawet do układu oddechowego i przydusić,wiec kupiłam i nie uzywałam a na odparzenia dobry jest sudpcrem i przemywanie pupy woda z płynem i wietrzenie.

Gość gość
jestem polozna,ma racje

Gość gość
sudocrem na duze odparzenia nie pomaga. Ja polecam tormentiol i clotrimazolum na zmiane choc sam tormentiol robi cuda w 1 noc. A jak sa bardzo mocne odparzenia to masc z antybiotykiem-ja mam bactroban.

Gość gość
tormientiol nie powinien być stosowany u małych dzieci

Gość gość
2 - 3 kąpiele w nadmanganianie i po kłopotach

Gość gość
mozna ale tylko pod nadzorem lekarza.

Gość gość
Clotrimazol jest na grzybice. Pierwszy raz slysze by smarowac tym pupe. Ja polecam bephanten, mycie woda z mydlem, porzadne osuszanie i mąke ziemniaczana.

Gość gość
Mi w szpitalu poradzili mąkę ziemniaczaną. Sprawdza się. Połozna i pediatra tam samo.

Gość gość
A mi polozna powiedziala ze lepiej stosowac puder niz masci...

Gość gość
gość dziś tormientiol nie powinien być stosowany u małych dzieci Niby dlaczego? ja u swoich dzieci stosowalam go i byl idealny,zasypek takich dla dzieci nie stosowalam tylko make ziemniaczana

Gość gość
pracowałam na noworodkach, używaliśmy tormentiol, ordynatorem był lekarz z tytułem doktora neonatologa nic nie mówił, że nie wolno.