Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosynaplazy

Plaża, basen, mokre włosy ..

Polecane posty

Gość wlosynaplazy

Mam ogromny problem, a mianowicie jadę na podróż poślubią do Marsa El Alam - wiadomo morze, baseny, plaża.. a moje włosy po myciu, zwilżeniu, zmoczeniu potrzebują suszarki lub prostownicy, kiedy schną same wyglądam jak siedem nieszczęść :( Macie jakiś pomysł na ogarnięcie takich niesfornych włosów? Mam wlosy krótkie do brody, więc spięcie ich nie wchodzi w grę. Jestem bezradna ●﹏●

Gość gość
chodzi Ci o te włosy nad ci.pką?

Gość gość
Po prostu pogodzic sie z tym, ze dziewczyna z mokrymi wlosami po kapieli w morzu wyglada super sexy nawet jezeli jej wyobrazenie o pieknej fryzurze wyglada inaczej.

Gość gośćaaaaa
Ja nie pojmę kobiet które najpierw robia sobie siano na głowie za pomoca prostownicy i suszarki a potem paradoksalnie ni mogą się juz obejść bez suszarki i prostownicy żeby wizualnie tego siana nie mieć ::) Proponuję CI zadbac po prostu o włosy przed wyjazdem, użyj wygłądzających odżywczych maseczek, i myj je w chłodnej wodzie a nie gorącej, aby łuski się zamykały na nich a nie otwierały i robiło się siano. Poczytaj o prawidłowym myciu włosów, bo to ze twoje włosy sa jakies nie ok to wina złego obchodzenia się z nimi. Włosy umyte w chłodnej wodzie i pozostawione same do wyschniecia zachowują się zupełnie inaczej niż te umyte w ciepłej, gorącej wodzie i potraktowane suszarką. Te drugie robią się sianowate a te pierwsze są głądsze i lepiej się ukłądają. Spróbój tak zrobić w domu, może odkryjesz właśnie, że ta suszarka tylko pogarsza sprawe. Rozczesz włosy przed myciem, a potem nie trzyj ich ręcznikiem, tylko zakręć ręcznik na głowie aby woda się sama wchłonęła, następnie po zdjęciu rozczesz je i ułuz przedziałek i poczekaj az same wyschnął :)

Gość wkosynaplaze
Myje wlosy w letniej wodzie, uzywam odzywek i masek ..ale moje wlosy z natury sa falowane, a przy tak krotkich wlosach po prostu kazdy starczy w inna strone.