Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam w Holandii i dostrzegam jaki w Polsce jest kult piękna.

Polecane posty

Gość gość
A mnie bawi ludzie, KTORZY DAJA SOBIE PRAWO do komentowania kogos urody i produkowania twierdzzen, ze kobieta bez makijazu jest taka i taka i zaniedbana.. faktycznie zyjemy w CHORYM kraju, co cie to obchodzi ze ktos chodzi bez makijazu? I wyglada bez niego gorzej czy lepiej (bo jak kazda inteligenta osoba wie, roznie to bywa). To ich sprawa, jesli ty wolisz sie malowac, - ROB TO! nikt nikomu tego nie zabrania. NA SWIECIE sa rozni ludzie, o roznych typach urody.. WIDAC nie kazdy to rozumie, i faktycznie mamy kult piekna, ze nie rozumiecie, ZE NIKT sie nie urodzil po to, aby spelniac wlasnie wasze oczekiwani.. Dobierajcie sobie partnerow, kolezanki jakich lubicie i tyle

Gość gość
gość dziś Naturalna piękność, w parze z koneserem piękności saute nosi na wszelki wypadek dowód zawsz4e przy sobie... I nawet po 50-tce takowa naturalna pięknosc nie ma zmarszczek.

Gość gość
No i naturalna pięknosc jest również lekarzem psychiatra, potrafi zdalnie wystawic diagnoze, nie biorac pod uwagę, że pisala chamskie komentarze na temat nienaturalnych piękności.

Gość gość
A jak trzeba być zarozumiałym i głupim aby zapewniać, że naturalna piękność to ja i wszyscy się za mną oglądają.

Gość gość
Naturalna pieknośc jest również wróżką i jasnowidzem, co to i rozwód ci przepowie i że facet ucieknie od ciebie rano jak słońce oświetli twoje lice bez makijażu i że musisz się malować, bo masz kompleksy i że niczego nie czytasz, a makijaż nie pozwala na rozwój. Psycholog i pieknośc saute w jednym.

Gość gość
Dalej twoja osobowosc paranoidalna daje czadu. Ludzie tutaj pisali NORMALNIE o tym, ze istnieja ladne kobiety bez makijazu, albo ze nie maja potrzeby sie malowac, bo bez makeupu tez sie dobrze ze sob czuja, nikt sie nie wyzlosliwial. Zaburzenia psychiczne masz ostre, nie mozna bron boze czegos stwierdzic, bo odpisujesz takie glupoty

Gość gość
Też mam takie wrażenie, że naturalne piękności nie musza kazdego przekonywac na 20 stronach, że sa piękne.... Tylko takie dziołchy przaśne...

Gość gość
Jezus, jesli tak cie boli zwykle stwierdzenie przez kogos faktu, ze mu fajnie bez makijazu, to jak ty sobie w zyciu radzisz z roznymi wiadomosciami i innym zdaniem. Strach pomyslec. W tym kraju naprawde ludzie sa pelni jadu

Gość gość
15:12 co ty pieprzysz, tutaj jest spęd czarownic, które wmawiają, że makijaz to tapeta i inne nieszczęścia. Przeczytaj ze zrozumieniem, kto kogo obraza. Następna naturalna pieknośc, choler/ka.

Gość gość
15:12 Nikt się nie wyzłośliwiał - no wcale :D oj jasnowidz i psychiatra nie umie czytać?

Gość gość
Ty sama wyzywalas od poczatku, piszac rozne bzdury, a teraz grasz pokrzywdzona. Ja nikogo od tapeciar nie wyzywalam (bo sama nia sloneczko jestem :D) nie widze tez wielu wyzwisk w twoja strone, za to najbardziej rzucaja sie twoje teksty i zlosliwosci w oczy, irracjonalne

Gość gość
TZW naturalne pieknosci, nie są skromne, a szkoda! Każda malująca, nie zachwala swojej urody, bo nie musi.

Gość gość
A jesli mowisz o pojedynczych tekstach typu 'pudernice maja powodzenie tylko u tirowcow' (fakt, to jest chamskie) to powinnas to olac, a nie zaczac pisac irracjonalne teksty, ze wszystkie niemalujace sie to dresiary zaniedbane - bo sama sie znizasz do pewnego poziomu.

Gość gość
15:16 Do kogo ty piszesz? do siebie? podaj przykłady. Jestem umalowana i nie dam się obrażać.

Gość gość
A ja wlasnie mysle, ze trzeba miec w tym kraju odwage, aby powiedziec 'nie bede sie malowac, bo czuje sie dobrze bez makijazu'. I to wcale nie swiadczy o braku skromnosci, boli cie, ze ktos sie odwaza takie cos powiedziec? Bo ja tam im troszke zazdroszcze. Bo sama jestem troche uzalezniona od makijazu.

Gość gość
Taaaa pojedyncze :D

Gość gość
15:18 Właśnie, o takie chamskie teksty chodzi tych pieknosci saute, które zamiast na makijaż wykorzystują czas na rozwój. Ten rozwój poszedł w niewłaściwym kierunku jak widać.

Gość gość
Nie musze nic cytowac, bo ty doskonale wiesz, co tam piszesz ;)

Gość gość
Czemu się nie malować jak można lepiej wygladac? Na głowie wam padło pseudointelektualistki....

Gość gość
lata mi i powiewa, ze ktos się nie maluje. Ale chamstwa i złośliwości nie toleruje, a niemalujące dały się tu poznac jako ostatnie debilki

Gość gość
' lepiej mieć makijaż bez prysznica niż brak makijażu i brak prysznica. Głupie przykłady, głupie argumenty, głupie i zajadłe piszące. Nie podobają im się kobiety wymalowane ale do głowy im nie przyjdzie jaki przykry widok stanowią kobiety "saute" ha,ha... Jeszcze gorzej gdy są zarozumiałe i obnoszące swoje blade lica jak prawdę objawioną. Naturalne piękno, chyba pęknę ze śmiechu!!!! ' straszne musisz mieć kompleksy skoro nawet twierdzisz że lepiej chodzić brudnym ale byleby z makijażem Jak sobie radzisz, kiedy wieczorem musisz zmyć makijaż?

Gość gość
Przykro mi kochana, ale czytam od paru wczesniejszych stron watki i oprocz pojedynczych wypowiedzi to nadal twoje rzucaja sie w oczy. Jestes wrecz nieadekwatnie agresywna. I co do malowania, tez sie maluje, zeby wygladac lepiej - jak kazda kobieta,ale jesli kobieta bez makijazu niezle sie prezentuje, to niekoniecznie musi to robic - nie kazda ma potrzebe podkrecac swoja urode, jesli juz jest ladna i moze to uszanuj :)

Gość gość
A nawet i te, ktore wygladaja bez makijazu srednio - to TEZ ICH SPRAWA i moze one NIE MAJA takiej potrzeby? I moze wola wlasnie kupic ladna bluzke niz tusz? Zrozum to, ze kobiety sa ROZNE i na rozny sposob sie wyrazaja. Sama nie potrafisz zrozumiec innego zdania, a sie zalisz, ze ktos cie w pojedynczych postach zjechal

Gość gość
Widac ze kazde inne zdanie odbierasz jako ATAK NA CIEBIE. Ciezko ci bedzie tak zyc, jesli zapieniasz sie tak mocno w zwyklej dyskusji o makijzu.

Gość gość
wyzwisk nie bylo do czasu ' Co to za banda kretynek ? Co was obchodzi czy kobiety się malują lub tapetują. Fleje wracajcie na zmywaki, tutaj jest kraj gdzie kobiety przywiązują wagę do swojego wyglądu, a takie małpy jak wy psują nam opinię i odbierają apetyt. Wasze skomlenia nie zrobią z czarnego białego. Na zachodzie w dresach się biega, lub zmywa gary w restauracji, kierownicze stanowiska to garnitur, garsonka. '

Gość gość
15:26, 15:27 - jedne z nielicznych wypowiedzi dziewczyny malującej się nie będące agresywnymi i obrażającymi te nie malujące się:) Uff, czyli jest nadzieja że nie wszyscy powariowali:) Mam podobne zdanie do Twojego:)

Gość gość
gość 2015.09.04 No, ja zauważyłam, że w Polsce jest jakaś taka dziwna mentalność. Ktoś kto nie ma ładnych (najlepiej markowych) ciuchów, źle dobrane kolory i brak makijażu i dobrej fryzury = dno społeczne pechowiec.gif Ja pierdzielę, nawet kobiety w ciąży są wyśmiewane od krów rozpłodowych, tłustych świń itd pechowiec.gif No i co z tego, że ludzie ładniejsi, bardziej zadbani skoro wielu jest tak tępych, że nie wiem jak oni żyją i w jaki sposób wiedzą jak oddychać. A oceniam to pod względem tego, że jak kobieta nie ma makijażu to nie jest kobietą - czyli logicznie myśląc jak facet nie ma ferrari w garażu i basenu koło domu to nie jest facetem smiech.gif gość 2015.09.04 Ale urodę albo się ma, albo nie, a makijaż daje tylko złudzenie piękna ( w niektórych przypadkach, bo czasami wręcz pogarsza sprawę, zmieniając twarz w maskę lub dodając lat). Jeśli zadbanie jest tożsame z tworzeniem złudzeń optycznych, to ja wysiadam. gośćewunia 2015.09.04 Bo im chodzi o to, że makijaz daje zadbany wygląd. Jednak samo dbanie o siebie to oczywiscie nie powierzchowne upiększanie , jakim jest mejkap. gość 2015.09.05 Złośliwość pasztetów jest irytująca. Uważają się za piękne i mądre i " powierzchowne upiększanie" nie jest im potrzebne. Uważam, ze tutaj mają rację, bo nikomu oczu nie zamydlą, a i w Paryżu nie zrobi się z owsa ryżu. Kult piękna wam nie grozi.

Gość gość
Pozdrawiam :) Naprawdę nie wiem, po co takie dyskusje - i taka zajadłość. Tworzą się jakieś obozy, wszczynają awantury, a tutaj chodziło tylko o normalną rozmowę, o różnicach w postrzeganiu pewnych rzeczy w Polsce i na zachodnie. Niestety troszkę się potwierdziła teza w wątku - że z niektórymi nawet nie można normalnie porozmawiać na ten temat, bo zaraz lecą argumenty ad personam, stereotypy etc.

Gość gość
Niemalujace się pasztety sa tu o wiele bardziej agresywne. Ja lubię im dowalać, widzę jak te babochlopy wygladaja :D nie potroluja sobie

Gość gość
Uważam, że sam temat jest głupi, jak i jego autorka, sama zaczęła od obrażania innych, więc niech się nie dziwi, że nikt jej naturalnego piekna nie widzi.