Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam w Holandii i dostrzegam jaki w Polsce jest kult piękna.

Polecane posty

Gość gośćewunia
12:07 ale nie omieszkasz nazwać ich "niekompletnymi", co? :->

Gość gość
a nie przyszlo ci do glowy, ze ktos nie musi sie malowac bo ma ladna cere, ladne rysy twarzy? moja matka sie nie malowala nigdy, a jakos ojciec nigdy jej nie zdradzil, są juz 36 lat po slubie, zadnych kochankow, zdrad nie bylo, a matka nigdy nie nakladala tapety. Z tego co pamietam moze raz na rok namalowana cienie na powiekach i rzesy gdy szli na jakąś uroczystosc, a tak na co dzien to nie. A teraz kobiety nakladaja te tapety, robią silikony, sztuczne rzęsy, popmpują wary a i tak są porzucane i zdradzane. Tak wiec jaki sens sie malowac??

Gość gość
Przykro patrzeć na dziewczyny bez urody ale za to zadufane w sobie. Cos tam mówią o wnętrzu ale wnętrze takie jak zewnętrze najczęściej.

Gość gość
Nie zauważyłam by makijaż szkodził mi na cerę. Nie stosuję silikonowych baz czy piętnastu warstw pudru, więc skóra ma czym oddychać. Ponadto zawsze robię dokładny demakijaż, piję dużo wody z cytryną i często robię pilingi oraz maseczki. Maluję się bo czuję się lepiej w makijażu, ale wolałabym być na tyle piękna by nie musieć się malować;)

Gość gość
Czy dyskusja o tapecie, czy makijażu, bo niektórzy mylą pojęcia ?

Gość gość
Makijaż słuzy do podkreślenia urody. Jak ktoś nie ma urody, to nie ma czego podkreslac

Gość gość
bo jesteś mloda, poczekamy za 20 lat jaką bedziesz miec cere...

Gość gość
moja matka tez nigdy nie malowala się i ojciec ja rzucil dla ..jak myślicie...

Gość gość
Witam. Ja pocekałam 20 lat i cera nie zniszczyła mi się. Odwrotnie, koleżanki nie malujące się wyglądają starzej.

Gość gość
Dziewczyny, ja dostrzegam w Polsce kult piekna! Piękne są oblegane, a brzydkie jakoś muszą mieć inteligencje.

Gość gość
Niektóre dziewczyny potrafią przepięknie się malować, są prześliczne w tych makijażach. Ale spotykam też bez mejkapu które powalają urodą, więc to nie jest tak że tylko te w makijażach są cacy a reszta be. Zależy od rodzaju urody, stylu bycia, ciuchów, fryzury. Nie ma sensu się licytować. Każdy ma prawo wyboru i nikomu nic do tego woli się malować czy chodzić naturalna.

Gość gość
12:08 Wybacz, dla mnie kobieta z "zero makijażu", to imitacja faceta. Takie mam zdanie.

Gość gośćewunia
Ciekawe to twoje zdanie, skoro brak makijażu jest dla ciebie imitacją czegokolwiek. Że w ogóle brak jest imitacją. Ale oczywiście masz do niego swoje prawo.

Gość gość
to wlasnie niektore kobiety jak się mocno wymalują to wyglądają jak transwestyci, np. Doda albo Nicole Scherzinger, one wyglądają jak facet z tapetą na gebie.

Gość gość
Każda kobieta lepiej wygląda w makijażu. Bez, nawet te ładne tracą i podziwiam te ładnie pomalowane.

Gość gość
Kobiecość nie ma nic wspólnego z makijażem czy jego brakiem, niedouczona i zaniedbana umysłowo tapeciaro. Ja jestem stuprocentowa kobietą zawsze i nie muszę sie mazać jakimiś chemikaliami, żeby cieszyć się zainteresowaniem facetów.

Gość gość
12:46 Nie rozumiesz - kobieta powinna różnić się od faceta, to nasz przywilej i nie wystarczy mieć umyte włosy.

Gość gość
Kobieta bez makijazu wyglada jak chora albo taka typowa matka polka

Gość gość
Zależy od wieku. Młode dziewczyny często wyglądają lepiej bez makijażu. Dojrzałe kobietki chcąc wyglądać bardziej świeżo i wyraziście powinny się malować.

Gość gość
Ładna nieumalowana kobieta i tak jest ładniejsza od przeciętnej wyfiokowanej, prawda zawsze będzie górą i facet tak zobaczy różnice pomiędzy ładną naturalnie a udającą ładną za pomocą makijażu.

Gość gośćewunia
12:50 doprawdy nie muszę się malować żeby odróżniać się od faceta. Roznimy się od mężczyzn cechami biologicznymi - budową ciała, krokiem, rysami twarzy, a nie umalowaniem twarzy. :-D

Gość gość
Kobieta różni sie od faceta, odsyłam do lekcji biologii z podstawówki, kiedy uczyli o budowie anatomicznej i cechach płciowych , ty pewnie kladlas na siebie tonę tapety.

Gość gość
12:49 Co to za herezje, kobiecość ma wiele wspólnego z makijażem i wieloma innymi... , ale nie wszyscy to rozumieją i swoje frustracje wylewają na inne bogu ducha winne ... Nie zamierzam się tłumaczyć ze swojego makijażu, niech tłumaczą się nieumalowane

Gość gość
Piękne bez makijażu? :D czemu ja takich nie widuję? Tylko najgorsze pasztety się nie maluja w moim otoczeniu?

Gość gość
Te które się nie malowaly w młodości, wyglądają młodziej jako dojrzale kobiety, mają ładniejszą cerę.

Gość gość
12:53 to tylko tobie tak się wydaje, mężczyźni myślą inaczej, jestem mężczyzną i nie lubie nawet jak dziewczyny chodzą w spodniach, kobieta powinna wyglądać jak kobieta, a nie kumpel

Gość gość
Ładna nieumalowana kobieta i tak jest ładniejsza od przeciętnej wyfiokowanej, prawda zawsze będzie górą i facet tak zobaczy różnice pomiędzy ładną naturalnie a udającą ładną za pomocą makijażu Ok, jeszcze zaden nie uciekł po zmyciu makijażu. Stać mnie, żeby się malować. Nie musze oszczedzac bo "mieszkam z teściowa i się buduję".

Gość gość
12.51 naprawde nie musze sie malowac by wygladac kobieco, a od mlodosci odbieglam juz baaardzo daleko, Dojrzala babka tez wyglada mlodziej bez makijazu, moze nie kazda, ale ja napewno;-)

Gość gość
Nieumalowana kobieta nie musi sie nikomu tłumaczyć, to raczej ty się będziesz tłumaczyć jak rano facet się przerazi i dozna zawalu jak zobaczy twoja gębę bez szpachli.

Gość gośćewunia
12:59 cóż, widocznie nie dane nam być razem xD