Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biała bluzka koszulowa i farbowanie włosów w salonie fryzjerskim.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam takie pytanie otóż w czwartek jestem umówiona na farbowanie włosów u fryzjerki i tak się składa że w między czasie wypadło mi ważne spotkanie na które muszę się ubrać na galowo z założenia będzie to klasyczna biała bluzka koszulowa z kołnierzykiem i materiałowe czarne spodnie, niestety wizyty u fryzjerki nie mam jak przesunąć z racji braku czasu. Teraz mam dwa pytania: 1. Czy fryzjerka nie będzie mi robiła jakiegoś problemu przez to że będę miała na sobie taki strój?. 2. Czy mam się obawiać o swój strój podczas farbowania?. Pozdrawiam.

Gość gość
kogo to obchodzi?nikogo. zaloz nawet suknie balowa

Też nie rozumiem, co ma strój do rzeczy, przecież fryzjerzy zawsze zakładają te peleryny a one zwykle sięgają do kolan więc nie widzę problemu.

Gość gość
Chodzi o to że fryzjerzy obawiają się że podczas farbowania może dziwnym trafem ubrudzić się odzież. Mojej koleżance fryzjerka kiedyś odmówiła farbowania włosów w białej koszulce .

Gość gość
wez tshirt zastepczy ze soba :)

Gość gość
Jesli masz samochod, to biala bluzke zostaw w nim na wieszaku, a potem sie przebierz (chocby w tym samym zakaldzie fryz, w wucecie). Jesli nie masz auta, to przyjdz do fryz z ta bluzka na wieszaku i w pokrowcu, powies gdzies, a po wszystkim sie przebierz w toalecie (dotychczasowe ubranie po prostu wrzuc do torby i nie zawracaj sobie nim glowy) Raczej nie ryzykuj, o poplamienie latwo. Tak samo o zmoczenie. No i bedziesz miala pojedyncze wlosy na ubraniu, fryz wszystkiego raczej nie strzepie. A tak to sie przebierzesz i luz.

Gość gość
Nie ma za co... Dobranoc.

Gość gość
Ja bym się obawiała i uważam, że to dobry pomysł, żebyś wzięła ta bluzkę ze sobą, ale do fryzjera poszła ubrana w inną. Potem możesz przebrać się w jakiejś toalecie.

Gość gość
No do mnie gdybyś przyszła bez przebrania w torebce to chyba bym ci celowo ta bluzkę przeciągnęła tą farbą. Jestem wyczulona na tym punkcie. Za rzeczy pozostawione na klientce nie odpowiadam; Tam się drzewo rąbie i wióry lecą! Kiedyś kiedy prowadziłam salon(teraz zmieniłam branżę) miałam kilka fartuchów w które przebierałam damy w nieodpowiednim stroju. Teraz kiedy jadę na wielką prośbę do klientki mam to w d. Widze jak niektóre się stroją bo chcą się pokazać Na mnie nic wrażenia nie robi a ubrania prawie zawsze ulegają zabrudzeniom-także to czysta głupota.

Gość gość
I dobrze, ze zmienilas branze, wredoto. W ogole to co z ciebie byla za profesjonalistka, ze tak latwo przychodzilo ci brudzic ludzi? I co za kobieta, skoro nie rozumiesz, ze w zyciu zdarzaja sie rozne sprawy i nie zawsze mozna ubrac sie akuratnie?...

Gość gość
Komentatorka: "Teraz kiedy jadę na wielką prośbę do klientki mam to w d. Widze jak niektóre się stroją bo chcą się pokazać Na mnie nic wrażenia nie robi" - - - Czyżby? Wyglądasz na taką, która przez swoją złośliwość próbuje się dowartościować.

Gość gość
"No do mnie gdybyś przyszła bez przebrania w torebce to chyba bym ci celowo ta bluzkę przeciągnęła tą farbą." Z takim podejściem do klienta to najlepiej od razu jeszcze przed założeniem fartuszka ochronnego zniszczyć jej bluzkę poprzez oblanie farbą tylko z tego powodu że jest elegancka biała i że ma kołnierzyk ... Oczywiście mam świadomość że w takim stroju farbować włosy to tak jak by malować mieszkanie w białej bluzce ale uwierz że są nie raz taki sytuacje że na prawdę wszystko zwala ci się na jedną godzinę.

Gość gość
Mam jeszcze jedno pytanie czy w razie poplamienia farbą do włosów bluzki da się to z prać ?.

Gość gość
Uwierzcie m iże każdy ma możliwość sie przebrać w szmaty stosowne do brudnej roboty ale jego lenistwo i roszczeniowa postawa mu na to nie pozwala. Nie ma się co unosić-taka jest prawda! O czym myślicie? Że może się uda? -Tak myśli przeciętny frajer-może się uda-postawa przegrańca życiowego!

Gość gość
19:39 domestos vanisz i 0%gwarancji zadowolenia!