Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mięso dajecie dzieciom?

Polecane posty

Gość gość
Wiem w czym problem, napisałam post i dopiero zauważyłam że kupienie jedzenia zajmuje nam dość dużo czasu i energii, bo zaopatrujemy się w kilku sklepach a to samo mięso, dochodzi do tego sklep mleczarski, warzywniak czy rynek, piekarnia a to wszystko nie jest w jednym miejscu - w markecie gdzie wystarczy naładować pełen wózek.

Gość gość
jak możesz dziecko karmic innym dzieckiem? jak możesz kupować cielęcine dla dzieci? o ironio...

Gość gość
A ty jak możesz zabierać mleko małym cielaczkom i dawać swojemu dziecku?

Gość gość
cale szczescie,ze mieszkam na wsi, i np w sezonie letnim kupujemy tak ok 20 brojlerów i poozniej ubijamy, mieso porcuje np osobno filety, podroby lub cale porcje i mroże, cala zime mamy swoje kurczaki ( a wiecie jak inne jest w smaku i w kolorze konsystencji niz kupne, strach porownac) a tak to kupuje od lokalnych przesiebiorcow to wieprzowine, wolowine, itp, nigdy w marketach pakowane itp, moj syn uwielbia filety z kurczaka i je tez kupuje czasem, jak byl maly to kupowalam krolika, jagniecinke itp jak dawniej nie chcialam warzyw, tak teraz uprawiam wszystko ! salate, rzodkiew, papryke pomidory, cebule ogorki, marchew, selery wszystko mam swje na zime, zasadzilam truskawki, juz mam swoje- czeresnie pyszne, maliny pozne, wszystk robie sama odkad zaczelam czytac etykiety i wgl, zeby sie nie truc

Gość gość
Ja kupuję dziecku które nie ma roku cielecine, krolika i indyka. A co do tekstu o karmieniu dziecka dzieckiem to takie sa prawa natury, Ty o ironio jestes dorosla i jesz dorosłych

Gość mama polkaaa
ja poluje sama na kaczki albo bażanty

Gość gość
skoro tyle chemii w mięsie, to czemu je w ogóle kupujecie???;-/

Gość gość
A ty jak możesz zabierać mleko małym cielaczkom i dawać swojemu dziecku? xx a kto powiedział, ze zabieram? dobrze chociaż, ze ty wiesz jak to funkcjonuje i, że mleko, które dajesz dzieciom jest kradzone, gdyz nigyd nie należało do was tylko, gdyby jakiś tygrys w zoo zeżarł twojego dzieciaka, to pysk bys darła gorzej jak na porodówie, ale na odwrót juz jest ok

Gość gość
A co do tekstu o karmieniu dziecka dzieckiem to takie sa prawa natury xxx prawa jakiej natury? jesteś pająkiem, jastrzębiem lub kotem? gdyby te "prawa natury' miały dotknąć ciebie i twojego bobo, to nagle natura bylaby zła utuczcie te dzieci jak te tuczniki,a potem niech przypadkiem pójdą na rzeź jak te cielaczki, zobaczymy co wtedy będziesz miała do powiedzenia o naturze fuj. pewnie nawet gotowac nie umeicie, stosujecie gotowe mieszanki przypraw i wszystko na śmietanie, az wam dupa urośnie dzietną to na 10km widac, toz to tzrecia płec jest

Gość gość
Takie sa prawa natury, ze człowiek jest wszystkozerny w tym miesozerny i male dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje również białka zwierzęcego. Jak pojde do dżungli to jakis tygrys tez mnie zje :p

Gość gość
mięska z królika nie zjecie,ale kremik na buzię testowany na umęczonych zwierzakach to i owszem

Gość gość
dzieciom daje mięso tylko bez szkodliwej chemii, porządnej jakości szynkę tradycyjną itp. takie produkty można m.in. kupić w www.kiszeczka.pl/

Gość gość
Kuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :oKuuuurweczka! WYPIERERDALAJ z tym żałosnym spamem!!! :o

Gość shark lady
według mnie są trzy drogi, jeśli chcesz ominąć chemię w mięsie: albo znaleźć jakiegoś rolnika, czy jakąś małą masarnie i tam kupowac (ja nawet nie wiedziałam, że kilkanascie km od mojego miasta taka jest, ale się nie reklamuje, bo jest dla lokalsów i rolnik nie ma aspiracji, żeby rozbudowywac działalnosc), albo kupowac ekologiczne słoiczki (Holle?) - chociaż to też zalezy w jakim wieku jest dziecko, albo kupowac ekologiczne mięso, tylko że taka inwestycja jest często droga...ale czego się nie zrobi dla zdrowia, prawda...?:/