Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wybór studiów ,co po maturze

Polecane posty

Gość gość

witam :P ciekawa jestem na jakie konkretne studia sie wybieracie i gdzie moze ktoś mógłby polecić jakąś szkołe

Gość JoannaP_a
Cześć :) A jakie masz zainteresowania? O jakim mieście myślałaś? Ja też jestem po maturze, z wyników ogromnie się ciesze i już złożyłam dokumenty na prawo na WSP we Wrocławiu :) To było moje marzenie od gimnazjum więc jestem już ukierunkowana :) A co możesz wybrać? Dobrze jest zrobić np. tekst predyspozycji i wtedy CI wyjdzie :) Można je znaleźć na necie :)

Gość gość
Skończ już z tym spamem.

Gość gość
Ja zdecydowanie mogę polecic ci uczelnie na ktorej sama studiuje http://wsge.edu.pl/ Oferta edukacyjna jest bardzo szeroka wiec na pewno znajdziesz cos dla siebie :)

Gość gość
Ja od dawna pasjonuje się filmem i teatrem i postanowiłam ze pojde do szkoły artystycznej studio sztuki http://studiosztuki.pl/aktualnosci , chciałabym w przyszłości zostac charakteryzatorką. Mam koleznke po charakteryzacji i stylizacji fryzur w tej szkole i z tego co wiem pracowała już nie raz na planie filmowym . moim zdaniem nie warto na sile pchac się na studia

Gość kalamaa
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania to jedna z lepszych niepublicznych uczelni techniczno-artystycznych. Znajdziecie tam zarówno kierunki typowo techniczne np. budownictwo: http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-architektury/budownictwo , jaki i artystyczne - projektowanie mody, projektowanie biżuterii i małych form zdobniczych.

A ja studiuję dziennie na UTH w Warszawie, wybrałam architekturę wnętrz, bo interesowałam się tym od dawna. Już w dzieciństwie marzyłam, by zostać architektem wnętrz. W październiku zacznę już drugi rok. Ogólnie jestem zadowolona, ponieważ wiem, że po ukończeniu studiów będę miała wiedzę nie tylko dotyczącą projektowania artystycznego, ale przede wszystkim wiedzę techniczną z obszaru budownictwa. A dla tegorocznych maturzystów mam radę – warto wybierać kierunki związane z naszymi zainteresowaniami, wtedy studiowanie będzie przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem ;).

Gość gość
ja nie wybrałam studiów, zostałam przyjęta do studium w Warszawie http://www.psychologia.org/ na psychoterapię, uczę się zaocznie, jednocześnie pracuję, myślę, że takie rozwiązanie jest najbardziej opłacalne

Gość gość
Mnie to ciarki przechodzą, że ta matura tak szybko się zbliża. Niby jestem przygotowana ale jednak stres to stres ;/ Moje plany na razie są takie aby zdać ją jak najlepiej a potem myślę iść do szkoły policealnej. Wybór taki dlatego, że u mnie w mieście jest szkoła Kreatoredukacja, gdzie można iśc na technika weterynarii czyli moje klimaty. Do tego tam są praktyczne zajęcia- wycieczki do ubojni, gospodarstw itp. czyli dla mnie raj na ziemi :)

Ja sama nie wiem jeszcze dokładnie co wybrać. Jestem w klasie humanistycznej, ale nie wiem czy nie wybiorę jakiegoś kierunku ścisłego. Co Wy studiujecie?

Gość Maritala
Też jestem w klasie humanistycznej i też zdaję maturę w tym roku (nerwów coraz więcej). Jeśli chodzi o wybór studiów... to też nie jestem jeszcze zdecydowana. Podobałoby mi się coś w kierunku kryminalistyki, ale nie wiem nawet czy u mnie na Śląsku coś takiego jest, a nie chce się przeprowadzać ;) no zobaczymy jeszcze ;)

Gość gość
Humaniści łączmy się, na jakie studia się wybieracie? Ja może prawo, ale nie wiem na 100%

Witam! Martitala zatem z pewnością zainteresuje Cię kierunek Kryminologia z elementami kryminalistyki, który jest dostepny w ofercie chorzowskiego oddziału Wyższej Szkoły Bankowej http://www.wsb.pl/chorzow/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/kryminologia-z-elementami-kryminalistyki Dodam, że zapisując się na studia do 29 kwietnia możesz zyskać co najmniej 1000 zł: 600 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość Maritala
Super, dziękuję za odpowiedź Pani Renato. Kierunek wydaje się bardzo fajny i myślę, że to są idealne studia dla mnie, ale nie wiem czy się nadaję ;) jest możliwość studiowania zaocznie, żebym pogodziła studia z ewentualną pracą?

Gość gość
pitu pitu chlastu hlasu ,ładna jestes bierz bogatego rodz mu dzieci i yj jak krolewna ,jak tusta locha jestes i wiesz e brzydka to kup se wibrator al o idz za kziedza,,no co! mtos cie rznac musi:-D po,yzl sama,samo wkladanie palcow ci ,iewystarcy:-( :-P

Gość gość
poczyfLem toale jesfem najepa y eh2

Matriala wspomniane studia I stopnia możesz podjąć w trybie stacjonarnym jak i zaocznym. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość gość
Studia studia a może faktycznie inna droga? Ja to bym chciała iść do pracy od razu i zacząć się usamodzielniać. Mam znajomą, która chodzi do szkoły policealne i jednocześnie pracuje- zadowolona i wszyscy ją chwalą, że zaradna dziewczyna. Możesz napisać coś więcej o tej Kreatoredukacji? Jestem z okolic Wrocławia więc może coś razem pomyślimy :)

Gość Matriala
No właśnie studiując zaocznie bez problemu można podjąć pracę. A jest w WSB jakaś szansa na stypendium? (nawet jeśli będę studiować niestacjonarnie?)

Gość Teresanna
Ja myślę o WSB , Bankowość to wciąż kierunek , który gwarantuje zatrudnienie. Dodatkowo skusiły mnie znaczne korzyści jakie dała mi WSB, mianowicie zyskałam 600zł zniżki na czesnym w pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.

Gość gość
Co do Kreatoredukacji to ja już zdecydowała. Idę tam na technika weterynarii. To jest to co kocham a nasłuchałam się dobrych opinii o tym kierunku tam jak wyżej. Grunt to praktycznie zajęcia bo nie jestem typem ucznia, który lubi siedzieć i notować godzinami :)

Gość longenjeff
A czy ktoś wie do kiedy w ogóle trwa rekrutacja na WSB? Bardzo mi zależy żeby tam aplikować.

W Wyższej Szkoły Bankowej można skorzystać z różnego rodzaju stypendiów: za wyniki w nauce, socjalnego, dla wyróżniających się, sportowego oraz MNiSW. Uruchomiony został również Program VIS Very Important Student. W jego ramach za dobre wyniki w nauce możesz studiować cały rok za darmo. Szczegóły na http://www.wsb.pl/program-vis Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość gość
Wszystko macie rozpisane na stronach internetowych. Co do Kreatoredukacji to jest akurat bardzo fajnie wyjaśnione to na http://www.kreatoredukacja.pl/

Gość afiza
Znalazłam korzystną promocję na wsb. Zapisując się do końca maja można zaoszczędzić nawet 1000zł. Zwolnili mnie z wpisowego dodatkowo w pierwszym roku mam zniżkę w czesnym.

Gość gość
Lekarski w Krakowie

Longenjeff rekrutacja jest otwarta do momentu zapełnienia miejsc na danym kierunku. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość tataKazika_kontraHedora
A czy na WSB są przewidziane jakieś zniżki ew. promocje?

Gość Emilja27
Ja już zapisałam się na WSB kierunek to administracja gospodarcza. Uważam że wszystko co związane z gospodarką ma przyszłość.