Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wybór studiów ,co po maturze

Polecane posty

Obecnie jak wspomniała "afiza" promocja zniżkowa została przedłużona do 31 maja. W jej ramach zapisując się na studia w tym terminie możesz zyskać co najmniej 1000 zł: 600 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Poza promocją można skorzystać także z rozbudowanego systemu stypendiów (szczegóły w pośce powyżej). Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość urugwwaajj
Fajna ta promocja WSB, czy obowiązuje ona wszystkich studentów?

Gość gość
Nie tylko tych co chcą 2% zniżki :)

Gość diabello
A co natomiast w kwestii stypendiów na WSB, są "organizowane", że tak powiem dla nowych studentów?

Urugwwaajj promocja zniżkowa obejmuje tylko osoby aplikujące na studia I stopnia. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Diabello, wybierając naukę w oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej (studia I stopnia) możesz skorzystać z następujących rodzajów stypendiów: za wyniki w nauce, socjalnego, dla wyróżniających się, sportowego oraz MNiSW. Dodatkowo w ramach Programu VIS Very Important Student za dobre wyniki w nauce możesz studiować cały rok za darmo. Szczegóły na http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia/stypendia-i-znizki Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość Elesa
I ten program jest czymś innym niż stypendium za dobre wyniki w nauce? Czy to jest to samo?

Wspomniany program nagradza darmowym czesnym osoby, które mają dobre wyniki w nauce. Program VIS został przygotowany z myślą o studentach i absolwentach studiów wyższych (studia I i II stopnia) oraz słuchaczach i absolwentach studiów podyplomowych. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość nierannyptaszek
A czy na WSB obowiązuje rezerwowa lista rekrutacyjna, z której uzupełnia się miejsca w razie gdy ktoś zrezygnuje z danego kierunku?

Gość gość
Jestem osobą, która zmarnowała siedem lat życia na studiach humanistycznych. W szkole nigdy nie lubiłem matmy i fizyki i wydawało mi się, że to moja jedyna droga. Teraz żałuję i całym sercem wam radzę, żebyście nie szli w moje ślady. Wybierając kierunek myślcie przede wszystkim o tym, na ile jest on przyszłościowy. Tak więc większość humanistycznych odpada, no chyba, że macie takie super wyniki, żeby się np. dostać na skandynawistykę. Ja po niewczasie zaczynam podyplomówkę z finansów i rachunkowości, wkręcam się ze znajomą w interes i już widzę, że da mi to więcej chleba niż moje pierwsze studia.

Nierannyptaszek wg zapisów regulaminu rekrutacji na studia I stopnia kandydaci są przyjmowani do wyczerpania limitu miejsc. Zatem nie są tworzone listy rezerwowe. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość nierannyptaszek
Dzięki za odpowiedź, natomiast informację o przyjęciu lub nie, otrzymam pocztą elektroniczną, czy listownie?

Nierannyptaszek jeżeli zostaniesz przyjęty na studia to otrzymasz e-mail z numerem albumu studenta. Dzięki niemu będziesz mógł: zalogować się do Extranetu oraz sprawdzić harmonogram pierwszego zjazdu. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość Lemista
Nie zgadzam się, że studia humanistyczne to strata czasu. Sama jestem humanistą i uważam, że jeśli ktoś jest dobry w tym co robi i robi to z pasją, to znajdzie pracę. Ja zrobiłam sobie rok przerwy po maturze i teraz też myślę o studiach. Nie wiem tylko czy postawić na stacjonarne, czy niestacjonarne, jeszcze to przemyślę. A mam pytanie, czy osoby pracujące, studiujące niestacjonarnie również mogą się ubiegać o stypendium za wyniki w nauce?

Lemista ze stypendiów może skorzystać każdy student Wyższej Szkoły Bankowej jeżeli spełnia tylko kryteria do jego przyznania. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość miałkusz
Mozna się jeszcze zapisać na WSB?

Gość rarapuru
Podbijam pytanie, sam chciałbym jeszcze złożyć dokumentację, ale nie wiem czy jest jeszcze sens :)

Gość gość
tak, tak, na WSB jeszcze można się zapisywać, ja czekałam na wyniki matur i zapisałam się dopiero w poniedziałek, do 15.07 mają promocję na wpisowe!

Miałkusz, rarapuru rekrutacja na studia I stopnia nadal jest otwarta, zatem możecie nadal aplikować. Przypomnę, że do 15 lipca można liczyć na zniżkę w kwocie 1000 zł. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość Zenitaa
Szkoda do 15-go nie zdążę aplikować. ale mam pytanie , czy w wsb jest możliwość rozłożenia na raty płatności?

Zenitaa nic straconego, bowiem nasza promocja została przedłużona. Teraz aplikując na studia do 10 sierpnia możesz zaoszczędzić 700 zł na studiach - 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Jeśli chodzi o opłaty za studia to możesz zapłacić z góry za rok jedną wpłatą lub w ratach: 2,10 lub 12. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Gość zuan
A czy WSB ma w swoim zanadrzu stypendia dla studentów?

Gość gość
Polecam studia techniczne. Skończyłem dziennie w 2013 roku Politechnike Gdanska. Kierunek mechanika i budowa maszyn. Po tym kierunku jest praca. Wszędzie dookoła firmy oferujące usługi cięcia i zaginania blach, obróbki skrawniem, spawania konstrukcji stalowych. Po tym kierunku zrobiłem uprawnienia zawodowe do nadzoru spawalniczego. Pracuje aktualnie jako inżynier spawalnictwa. Znalazłem pracę 4km od domu. Zarabiam przyzwoicie na umowe o pracę (średnio z nadgodzinami 4500zł netto). Mieszkam sobie jeszcze z rodzicami (Mam 28 lat). Nie chca ode mnie kasy za mieszkanie. Jem z ich lodówki za darmo. Także jestem w stanie odłożyć. W 2 lata udało się 65 tyś :) Za 2 lata ślub także uda się odłożyć na małe mieszkanie bez kredytu :-)

Zuan, jak wspomniałam wcześniej, na studiach I stopnia w Wyższej Szkole Bankowej możesz skorzystać z następujących rodzajów stypendiów (po spełnieniu warunków ich przyznania): za wyniki w nauce, socjalne, dla wyróżniających się, sportowe oraz MNiSW. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia

Ja polecam studia dofinansowane w Wyższej Szkole Biznesu w Cieszynie Informatyka przemysłowa albo Inżynier symulacji

Gość Zenitaa
Pani Marto dziękuję za info. Aplikowałam na administracje gospodarczą . Cieszę się że zdążyłam na promocje 1000zł to sporo.