Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 350 f na tydzień w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Netto dla samotnej osoby to dobre pieniądze? Czy da sie za to normalnie żyć nie dziadujac? Odlozyc cos? itd

Gość gość
Nawet za 230-235 da sie wyzyc (minimalna) jak sie chce, wszystko sie da.

Gość gość
Jak chcesz mieszkac z kims w pokoju i w kilkunastu w domu. Do pracy jezdzic autobusem, rowerem lub na piechote, oraz jesc Tesco Value. To moze i cos odlozysz, bo inaczej to slabiutko bedzie. No chyba ze odkladanie 300 - 400 £ miesiecznie cie rajcuje. Wtedy to tak.

Gość gość
Duzo ludzi za tyle zyje i jakos daja rade

Gość gość
nie żyje, tylko WEGETUJE!

Gość gość
Skoro 350/tyg netto to wegetacja to czym jest 230/tyg? Minimalna, ktora wiele osob zarabia

Gość gość
Ja pierdziele. Sama burżuazja tu siedzi chyba.

Gość gość
To bieda taka sama jak żyć w PL za 1500 zł.

Gość gość
Oj tam , ja mam te 250 na tydzień i 2 dzieci na utrzymaniu i nie narzekam .

Gość gość
pewnie! a ja w Londynie żyję za 100 f tygodniowo - i na wszystko starcza

Gość gość
Ja mam tygodniowo jakoś 260, mąż okolo 340-350, podaję netto. dodatki na dziecko w sumie prawie 400, ale co z tego skoro za afterschool klub płacimy miesięcznie 420. czynsz mamy 1100.rachunki takie średnie nie za duże nie za małe. jakoś zyjemy. odkładamy miesięcznie ok 200 - wiem , mało.

Gość gość
do 23:01 to jest wegetacja, tylko tyle odkładać. i na wynajmie z dzieckiem? patologia niemalże jakaś, jaką przyszlosc dziecku zapewnisz?? pomyslałaś o tym? otóż, żadną :O

Gość gość
Powiedziała bezrobotna bieda z polski

Gość gość
Hahahah bieda z polski sie bulwersuje. Tu za miniumum mozna niezłe żyć, napewno lepiej niz w Pl.

Gość gość
Juz my wiemy jak za minimalna pensje w UK żyją Polacy. Proszę cię nie ośmieszaj się.

Gość gość
Wiem, że mowa o Londynie, ale wtrącę się - w Szkocji, dokładnie Aberdeen, mam tygodniowo wlasnie minimum czyli ok 250 brutto, miesięcznie netto mam jakoś 950 bo malo podatku mi biorą. moj partner ma na miesiąc na rękę ok 1150. żyje się nam SUPER. mieszkamy sami bez wspolokatorów, czynsz mamy tylko 600 a council tax 140. co roku fajne wakacje. w zeszłym roku była Walencja i ogólnie ta część Hiszpanii, w tym roku we wrześniu będzie Toskania. no i Polska raz na 2 lata, w tym roku akurat wypada, lecimy w lipcu na 10 dni.

Gość gość
Temat o Londynie, a tu za minimalna sie nie da wyżyć, nawet samemu, a co dopiero z rodzina !

Gość gość
Da sie wyzyc ale tak bardziej oszczednie. Bedzie trzeba poszukac w miare taniego mieszkania (bardziej pokoju niz mieszkania wlasciwie) wychodzenie ograniczyc do moze raz w tygodniu (u mnie 2-3 razy w tygodniu jakas kolacja, kino itp to norma), i ubrania kupowac w Primarku...Wiec wyzyc sie da, ale co to za zycie.

Gość gość
Co Ty bredzisz? Jakie ubrania, jakie wyjścia? Zarabiając jedyne 900 z groszami na miesiąc, tyle sie zarabia pracując za minimalna na cały etat , sam pokoju najtańszy w Londynie na dzień dzisiejszy to 500 f, bilety drogie i reszta, to wegetacja z wyliczaniem każdego pensa wręcz !

Gość gość
jakie 500 przestan klamac Wchodzicie na londynek i tam sa jeszcze pokoje za 85f. Za 100 spokojnie nie sluchajcie tych durni

Gość gość
A umiesz liczyć? Tygodniowy czynsz razy 52 tygodnie , dzielisz przez 12 mc i to daje Ci miesięczna kwotę za czynsz. Za 85 to nora gdzie ledwo małe łóżko i szafa sie zmieści w 7-9 strefie !

Gość gość
Ja mieszkalem kolo stratford w 3 na wschodzie i placilem 85 za normalny pokoj jednoosobowy i to sam . Przestan pisac glupoty kobito.Ludzie na Londynku macie ceny.

Gość gość
To chyba 5 lat temu, skończ kłamać bajkopisarzu. Kazdy widzi jakie sa ceny w Londynie teraz ! A jeszcze Stratford itd

Gość gość
W zeszlym roku misu nie siej defetyzmu.Ze ktos cie robi w h... to nie moja sprawa.

Gość gość
Ceny podskoczyly lekko w gore ale spokojnie do 100 znajdziecie cos,oczywiscie zalezy tez od rejonu.

Gość gość
Za 100 tyg znajdziesz ale pokoj będzie malutenki i kiepski po prostu

Gość gość
No to sa 1dynki czyli szafa,komoda i lozko

Gość gość
Takie ze ledwo sie tam obrócisz z jednej strony na druga . Warunki mieszkalne w Londynie sa na żałośnie niskim poziomie, a płaci sie za to jak za woły