Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszki ryzowe po 4 miesiacu

Polecane posty

Gość gość

jakie stosoawlyscie? widze ze sa tylko smakowe a ja wolalabym cos bardziej naturalnego, czysta kaszke do ktorej dodalabym np jablko. Orientujecie sie czy mozna tak zrobic? I jak wprowadzac po 4 miesiacu nowe posilki? Czy np zamiast jednej porcji mm moge dac kaszke? Najlepiej przed poludniem czy moze na wieczor?

Gość gość
aha...i czy orientujecie sie jakiej firmy kaszki sa jak najbardziej naturalne? bez cukru, maltodekstryny i innych dodatkow?

Gość gość
Bobovita ryzowa bezsmakowa ma dobry prosty sklad. Sama make i B1. Nic wiecej.

Gość gość
czyli tzw kleik ryzowy? moze to glupie pytanie ale jestem zielona w temacie:)

Gość gość
To jest opakowanie w bialo niebieska kratke. A kaszki smakowe to juz tylko z eko sklepow (Topfer, Baby Sun, Nomina, Holle).

Gość gość
a lepiej podac ryzowe czy kukurydziane?

Gość gość
Kleik to jest wszystko co na wodzie, ale mozesz tez robic te same kaszki na mleku (lacznie z tym z piersi). Na opakow. sa instrukcje i proporcje.

Gość gość
Obojetnie, bo obie sa bezglutenowe (jesli zalezy ci na stopniowaniu glutenu, bo nie kazdy sie w to bawi).

Gość gość
Tak, kaszke wprowadzasz jako zastepczy posilek. Jesli nie podajesz jeszcze nic innego, to wycyrkluj czas w srodku dnia.

Gość gość
ja polecam biobim kaszka ryzowa pelnoziarnista, zawiera tylko make pelnoziarnista ryzowa z upraw ekologicznych.

Gość InnaMama
Dziewczyny a czy moge mojemu 4m synkowi podawac kleik na noc by lepiej spal??(jeszcze nic nie je po za mm, skonczyl 4m i dzis chce sprobowac)

Gość gość
a wlasnie..czym rozni sie kleik od kaszki i co lepiej na poczatku podac?

Gość gość
Byc moze zmieniono opakowanie na nowe. Poznasz po skladzie.

Gość gość
no wlasnie na stronie nie ma kaszki bezsmakowej, jest tylko kleik. Chodzi mi tu o kaszki po 4miesiacu

Gość gość
Mozesz podac. Kleik to jest kaszka bezmleczna na wodzie, w odroznieniu od kaszki mlecznej, ktora na logike jest na mleku (ma w skladzie mleko modyfikowane, ktorego nie ma mieszanka z napisem kleik/bezmleczna). Z mieszanki do kleiku mozna robic mleczne dodajac zamiast wody mleko (matki lub modyf.).

Gość gość
Bo ten akurat kleik jest bezsmakowy. Ale sa tez kleiki smakowe (inaczej k. bezmleczne smakowe), tylko nie maja dobrych skladow. Sa tez k. mleczne bezsmakowe, ale maja kupe dodatkow + mm w skladzie (mowimy o tych zwyklych markach ze zwyklego sklepu).

Gość gość
Na poczatku sie podaje bezmleczne na wodzie albo na swoim mleku (z piersi). No i przyjelo sie, ze bezglutenowe (ryzowa, kukurydzia, jaglana).

Gość gość
a powiedzcie mi jeszcze- moj synek urodzil sie 13.02.2015, czy to znaczy ze ma skonczone 4 miesiace? Jak to sie liczy bo juz zglupialam:P

Gość gość
Za 3 dni skonczy 4 miesi.

Swojemu maleństwu kupuję kaszki bezmleczne bobovita , bo ma skazę białkową. A kupuję w dziewięciopakach w aptece internetowej https://aptekadziecka.pl/pol_m_Zywnosc-dla-dzieci_Kaszki-dla-dzieci_Kaszki-bezmleczne-457.html . Wiadomo, jednorazowo spory wydatek, ale zawsze też troszkę taniej wyjdzie, a grosz do grosza ;-) I przy okazji jest zapas na dłuższy czas, nie muszę się co chwilę martwić i myśleć, czy kaszki są w domu czy nie .