Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a kanapka z miodem dla 1,5rocznego dziecka jest ok? bo tak zjechalyscie jedna

Polecane posty

Gość gość

Mame za te przekaski ze juz zglupialam co mozna a co nie.

Gość gość
Tak ale tylko z bio pasieki i oczywiscie pszczoly przebadane przez sanepid nie wspominajac o miodzie u weta

Gość gość
A sama hodować pszczół i zbierać miodu nie możesz leniuchu? :D Tylko wtedy można, gdy chleb upieczony (z własnego zboza), masło sama ukrec jak te słowianki od donatana, miód z własnego ula i dajesz dziecku. Inaczej nie wolno i pamiętaj, certyfikaty eko można porobić. Tylko sama wszystko. A najlepiej to karm piersią :)

Gość gość
Oczywiście, że jest ok. Ale chyba jako posiłek np.drugie śniadanie czy podwieczorek. W tamtym temacie chodziło o to, że autorce wydawało się, że ciastka i prażynki to ZDROWE przekąski. Moim zdaniem każde dziecko może sobie od czasu do czasu coś takiego zjeść, ale ludzie nie piszcie, że to zdrowe ;)

Gość gość
A karmic piersia jeszze mam 1,5 roczne dziecko? Bo przerwalam ale jak trzeba to zaczne na nowo

Gość gość
Miód jest zdrowy, ale jest też bardzo silnym alergenem i u takiego malucha może dać ostre objawy.

Gość gość
czy 1,5 roczne dziecko może zjeśc jajko smażone na masełku ? oczywiście nie całe. moje maleństwo nie chce gotowanego żółtka więc chcialabym inaczej podać

23:07 :O ogarnij się! cholera co też złego może być w jajku na maśle dla 1,5r dziecka???? poupadały na głowy już te matki od siedmiu boleści...

Gość gość
ale pod warunkiem, że jajka zniesione przez szczęśliwą kurę i przebadane przez sanepid 🖐️

Gość gość
Ale tak już na poważnie to miodu dla dziecka nie kupujcie w marketach, bo to miód z Chin, niewiadomo co w nim jest

Gość gość
to jeszcze ja bo mam tez 1,5 roczne dziecko .... czy któraś z was dawala dziecku sok z cebuli na kaszelek ? tzn. cebula pokrojona i zasypana cukrem w słoiczku puszcza sok i jako syrop można dać dziecku ?

Gość gość
pytam, bo moja mama dawala mi ale nie wiem jakie są proporcje a niechcialabym faszerować dziecku chemie

Gość gość
Możesz, ale lepszy jest syrop z buraka, po cebuli może mieć maluszek wzdęcia. Syrop z buraka robisz tak - w obranym i umytym buraku ćwikłowym robisz otwór, wsypujesz do niego cukier, jak puści sok masz syrop o takim samym działaniu jak ten z cebuli.

Gość gość
dziękuję nie wiedzialam ani ja ani moja mama :-D

Gość gość
Jak najbardzej tak! ja swojemu synkowi podawalam miod od 7 mc zycia (ale miod zawsze kupowany na wsi). Najpier odrobinke na czubku lyzeczki i stopniowo wprowadzalam nawet do pol lyzeczki jednorazowo. Jak mial rok juz jadl chlebek z miodem, ale tylko na podwieczorek lub taka przekaske.

Gość gość
ja daję chleb z miodem i kubek mleka dziecku na normalne sniadanie.

Gość gość
miód jest ciężkostrawny dla dziecka. a co myślicie o miodzie manuka dla dziecka ?

Gość gość
ludzie, wszedzie lekarze trabia,ze miodu do 4 r.ż nie powinno sie podawac wiecej niz lyzeczka dziennie ze wzgledu na mozliwosc wystepowania toksyny.... a juz na 100% niemowlakom,do tego jest silnym alergenem