Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasdss

Imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość dasdss

Zastanawiam się, jak dać na imię córeczce. Zosia? Nie za dużo tych Zoś wszędzie? Zadne inne nie podoba się mi i mężowi jednocześnie. Może coś podpowiecie??

Gość gość
Honorata

Gość gość
I co z tego ze duzo Zos teraz sie rodzi skoro Wam sie podoba to najwazniejsze. Moja ma na imie Julia od malego to imie lubilam tak nazywalam swoje lalki i wiedzialam ze jak bede miec corcie to tak ja nazwe a ze zaszlam w ciaze jak juz bylo pelno Julek dookola to mialam z tego powodu rezygnowac z ulubionego imienia

no Zoś jest już sporo, nie jest fajnie kiedy pani w przedszkolu woła Zosia Nowak bo jest 4 Zosie i trzeba wołaqć po nazwisku. moja córka ma w klasie 3 Julki. wybierz cos nietypowego ale podobnego może Nastusia, Tosia, Pola, Emilka, Marcysia,Donia.

Gość gość
Nastusia??? Donia????? Co to jest Donia??? Na glówke upadlas??

Gość gość
Kasia fajne i obecnie zadko spotykane i gabrysia tez

Gość gość
Hania,Dagmarka,Marta, Klaudia,Jula, Jola, Wioletta,Zuzia, Paulina,Natalka,Alicja,Wiktoria,Maja, Marysia,Ola,Oliwia, Oktawia,Joanna wybór należy tylko do was. Pozdrawiam.

Gość gość
moje typy: Alicja,. Eliza, Milena, Julita, Donata, Natasza, Liwia, Blanka, ANita,

Gość gość
Kamilka, Gabrysia, Nina, Nicola, Emilia, Malwina, Edyta

Gość gość
Donata??? Donka???? O rany....

Gość gość
ładne stare imię Elka ,choć niekazdemu sie podoba teraz kazdy woli dawać imiona wymyslane niż te staroświeckie tak mi się wydaje, mi się podobają te stare imiona typu Zosia, Helena, Hania, Julcia

Gość gość
U nas ostatnio była pediatra na wizycie patronażowej i właśnie rozmawiałyśmy na temat imion, bo córka ma niespotykane imię i pytała dlaczego takie i skąd się wzięło. Stwierdziła, że córka ma bardzo ładne imię i podobne właśnie do Zosi, których jest ostatnio pełno. Ma na imię Zoja

Gość gość
Mi u dzieci brakuje takich imion jak: Joanna, Anna, Barbara, Aleksandra, Agnieszka, Agata, Katarzyna, Iwona, itp. Czyli różnorodności w nadawaniu dzieciom imion jak to było jeszcze w latach 80-tych i 90-tych.

Gość gość
Zoś faktycznie jest bardzo dużo. W zeszłym roku była na miejscu 5 (7 380), a rok wcześniej również na miejscu 5 (6.733). Osobiście za tym imieniem nie przepadam, dla dziecka może i ok, ale jako 20-latka nie chciałabym być Zosią, za miękkie to imię dla mnie. O wiele bardziej podoba mi się Tosia lub po prostu Gosia.

Gość gość
a jakie jeszcze imiona rozważacie. Lubicie "stare" imiona, może właśnie Antonina lub Antonia, Małgorzata, Łucja, Iga, Klara, Blanka, Kaja, Agata, Sara, Olga, Ada, Adrianna, Róża, Aurelia, Rozalia, Dagmara, Zoja, Sonia,

Gość gość
Nina , Emilia, Kornelia

Gość gość
Sandra, Łucja, Alicja, Klara, Kalina, Agata

Gość gość
Aleksandra,Ola, Basia, Dagmara, Alicja, Marta, Oktawia, Weronika, Dominika, Natalka, Edyta,Zuzia, Ela, Jola, Hania, Helenka, Joanna, Julia, Kamila, Maja, Marysia, Paulina, Karina, Nina, Nadia,Wioletta, Gabrysia, Danusia, Bozena, Oliwia, Dagmara