Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćb

Paszport a sprawa o pozbawienie praw

Polecane posty

Gość gośćb

Witam, sprawa jest następującą. Ojciec dziecka nie utrzymuje z nim kontaktu, nie płaci alimentów, nie stara się w żaden sposób już od jego urodzenia (dziecko ma teraz 16 lat) Na dobrą sprawę, syn nie widział go nigdy na oczy, dodam, że nie jestem z nim po ślubie. Obecnie ojciec przebywa za granicą. Ok. 2 miesiące temu złożyłam do sądu wniosek o odebranie ojcu praw rodzicielskich. W lipcu dziecko musi wyjechać na ok. 2 tygodnie na Ukrainę w sprawach rodzinnych. Czy uda mi się teraz wyrobić mu paszport skoro sprawa o odebranie praw jest w toku, oraz ojciec nie miał i nie ma żadnego kontaktu z synem?

Gość gość
kotku, po co Twoje dziecko jedzie na Ukrainę? tam jest niebezpiecznie

Gość gość
Wniosek o pozbawienie praw nie ma z tym raczej nic wspólnego. Mi się wydaje, że może wystarczą podpisy jednego rodzica na wniosku o paszport, ale zapytaj dokładnie w urzędzie, ba jak dwóch, to jest problem, chyba że mu prześlesz dokumenty i podpisze. Druga sprawa jak jedzie w lipcu, to nie wiem czy zdążysz wyrobić paszport, bo teraz przed wakacjami są pewnie w urzędzie kolejki i będzie się czekało z 2 miesiące, więc załatwiaj to od razu nawet dzisiaj.

Gość gość
dobrze, ze pozbawiasz ojca praw, bo jak skonczy 18 lat to potem nie będzie można i tatulek na stare lata pozwie go o alimenty :/ A tak bedzie mu trudniej wygrac alimenty, bo bedzie ewidentny dowod na to, że tatko miał dziecko w tyłku