Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

olej z pestek dyni na robale u dzieci

Polecane posty

Gość gośćmama

czy ktoś stosował, w jakich dawkach i z jakim skutkiem ? Podejrzewam u mojego przedszkolaka pasożyty, niestety w badaniach nic nie wychodzi, ale wykrywalność jak wiadomo niska, szukam naturalnych metod, dziecko ma typowe objawy, niestety skoro w badaniach nie wyszło leków nie dostanie

Gość gość
ja próbowałam nalewkę z orzecha czarnego bez alkoholu... u mojej znajomej 3 dzieci było tym odrobaczanych i wszystkie "wyleczone" tą nalewką. od razu widziała poprawę, a u mojego dziecka niestety żadnej poprawy. teraz mamy przepisany Pyrantelum na receptę, zaczynamy brać w weekend. olej moze wspomagać, próbuj również soku z kapusty kisz. czosnku i soku z surowej marchwi. i ważne WSZYSCY DOMOWNICY muszą się odrobaczyć. bardzo dbać o higienę i codziennie sprzątać wc, umywalkę, wannę, wygotować pościel, bieliznę i ręczniki. i nie rób badań kału bo nic nie wykryją, pasożyty są cholernie trudne to wykrycia. daruj sobie, po prostu się odrobaczcie.

Gość gość
a nalewka do kupienia w internecie. droga ale możesz spróbować. ja poszłam prywatnie do pediatry i powiedziałam że podejrzewam pasożyty i bez gadania dała, a wcześnie państwowo to jakiś ciemnogród. kazali robić badania kału, które i tak nie są wiarygodne. jets jeszcze vernicabon, ale to chyba dla starszych dzieci.

Gość gość
a skąd jesteś? ja w Warszawie poszłam do pediatry i dr dała leki i dla syna i dla nas ( rodziców) zapłaciłam ok 25 zł. a i powinnaś wiedzieć nie każdego pasożyta da się wyleczyć jednym i tym samym lekiem. moje dziecko "rzuca" się w łóżeczku przez sen, a jak siedzi to się wierci, poza tym drapie w pupę i zrobił się bardzo nerwowy. więc się odrobaczamy.

Gość gość
no niestety daleko mam do Warszawy, ale wy tam macie dobrego parazytologa Ozimka, moje dziecko narzeka na bóle brzucha, apetyt słaby, głównie na słodycze i mleko, chude toto strasznie, do tego sińce pod oczami, nerwowość. jeszcze sina śluzówka w nosie, albo alergia albo pasożyty, eozynofile w normie, niskie. spróbuję tego oleju najpierw, może choć na apetyt pomoże i suchą skórę

Gość gośćmama
gość dziś to mój wpis, dziecko do tego ma dziwny kaszel, takie w sumie pokasływanie

Gość gość
Mozna jeszcze spróbować samych pestek dyni, ale muszą być w trakcie kiełkowania. Niestety, sa wtedy bardzo gorzkie i twarde, więc pewnie dziecko nie będzie chciało, ale rodzice moga sie zmusić.

Gość gość
Pestki ze świeżej dyni najlepsze, ale trzeba do jesieni czekać

Gość gośćmama
Może ktoś jeszcze się wypowie :-)

Gość gość
a wiecie może jak wyglądają jaja owsików? czy nie są przypadkiem żółte? ja jutro odrobaczam. mam nadzieje że będą jakieś efekty, przeraża mnie tylko to pranie w wys. temp i prasowanie wszystkiego, a potem sprzątanie całego domu i tak przez kilka dni. jets ciepło, piękna pogoda a ja będę prasować :/

Gość gość
Olej z pestek dyni sprawdza się jako preparat na pasożyty. Trzeba jednak pamiętać, iż nie jest to lek, więc najlepiej podawać go regularnie. Najważniejsze, aby był oryginalny. W wielu supermarketach można kupić taki preparat., ale nie polecam. lepiej odwiedzić sklep ze zdrową żywnością lub dobry sklep internetowy. Polecam ekopestkę ze względu na dobrą jakość i cenę oferowanych wyrobów. Olej jest dobrym rozwiązaniem, gdyż wystarczy dodać go do sałatek.