Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupno mieszkania po remoncie czy wyremontowane

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pilnej rady gdyż sama nie potrafię podjąć decyzji odnośnie kupna mieszkania w mieszkaniu miałyby mieszkać dwie osoby opcja 1) jest to mieszkanie do kapitalnego remontu, 3 pokoje, 49 m2, na 1 piętrze, mieszkanie środkowe i dwustronne, w bloku z pustaka, blok położony z dala od *****iwej ulicy CENA: 136 tys opcja 2) jest to mieszkanie już wyremontowane, po kapitalnym remoncie, 2 pokoje, 40m2, gdzie właściciel robił remont dla siebie nie pod sprzedaż, jest to mieszkanie jednostronne-wszystkie okna wychodzą na ulicę dość *****iwą, blok z cegły, CENA:160 tys które mieszkanie wybralibyście? przyznam że boję się remontów ponieważ nigdy ich nie przeprowadzałam i nie mam pojęcia ile remont wyniesie

Gość gość
z kim tam zamieszkasz kotku?:)

Gość gość
po remoncie wyremontowane jaka różnica? :o

Gość gość
bedę mieszkać z tatą... proszę o pomoc w podjęciu decyzji... przyznam się że temat kupna mieszkania mnie przerósł gdyż sama kupuję, sama oglądam...

Gość gość
A rozważysz opcję oddania tatusia do domu opieki? W zamian za to zwolnię miejsce w domu dla bezdomnych i pomogę w remoncie... :classic_cool:

Gość gość
a mama nie chce z wami mieszkać?:(

Gość gość
Mama mieszka z taty kolegą.

Gość m ądralIa
popatrz na to czy: dasz radę zrobić remont czy tamten drugi wystrój ci jednak odpowiada i nie chcesz się umęczyć w kosztami remontu, z fachowcami, których trzeba pilnować, czy dobrze się czujesz w budynku z cegły czy tam w tym drugim lepiej, czy nie ma grzyba (czy pod tym wyremontowanym świeżo nie ma jakichś niespodzianek), czy tam ,gdzie wyremontowane jest też nowa instalacja (rury, sprawna elektryka), bo jak nie ma to co, że masz ładne ściany w łazience, jak ci rury zaczną cieknąć i i tak trzeba będzie zbijac kafle! To samo z kuchnią...

Gość gość
ja kupowałam mieszkanie w październiku 2014, kupiłam po remoncie, mieszkanie mi się podobało i zależało mi aby wprowadzić się jak najszybciej,a wiadomo remont by to znacznie opóźnił, no i druga sprawa to nie miałam możliwości czasowych aby doglądać robotników, a dobrze by przy remoncie być na miejscu

Gość gość
12:36 podszyw, tata nie ma kolegi

Gość m ądralIa
poza tym popatrz na jakie strony świata wychodzą okna: jak jest okno na zachód i jeszcze w wysokim budynku to po pracy będzie ci mocno operować słońce a do tego hałas z ulicy. Sądzę, że jak mieszkanie ma taką cenę to nie jest ulica w metropolii, gdzie jest bardzo duży *******le może to być niedogodnością dość dużą. Chyba, że umiesz sobie jakimiś roletami (np. bambusowymi, albo bawełnianymi , innymi)zasłonić... Ale remont to masakra, człowiek sie umęczy, jak nie ma pomocy i doświadczenia w tym, a kobietę jeszcze panowie fachowcy szczególnie jak głupią traktują :o

Gość m ądralIa
no i przy remoncie też trzeba ich pilnować, bo ci się będzie ciągnąć w nieskończoność, zwłaszcza, że jak ciepło to budowlańcy mają robotę. Poza tym remont to pułapki typu "tanio-drogo" , powiedzą ci kwotę, która będzie tania a potem się okaże, że rozgrzebią i jak nie dopłacisz to nie będą robić :o Do środka ściany nie zajrzysz, ale postaraj się dowiedzieć czy rury są wymieniane i sprawdzić

Wyremontować możesz mieszkanie na własny gust :). x Remontując sama, wiesz, co masz zrobione i jak :). x Mieszkanie z dwustronne jest bez porównania lepsze od jednostronnego (naturalna cyrkulacja powietrza).

Gość gość
Najważniejsze to sprawdzić czy tam nie śmierdzi:-P

Gość m ądralIa
no dwustronne lepsze, misio ma rację, ale jak dziewczyna sama, to trudno. Aha, i jakbyś malowala to uważaj na farby czy nie przeterminowana, czy nie była przechowywana na słońcu lub mrozie, bo ci będą ściany śmierdzieć po pomalowaniu :o

Gość gość
A kupując samochód wolisz naprawiony po wypadku czy jeszcze nie naprawiony? Ja tam wolę nowy w najniższym standardzie (felgi mogę sobie dokupić), analogicznie jest z starymi mieszkaniami, kupując do remontu nie masz pojęcia na 100% co będzie do naprawy i ile to będzie kosztowało, kupując po naprawie nie wiesz czy zostały napawione dobrze z jakich materiałów i kiedy zacznie się sypać. To w sumie dlaczego nie kupić surowego mieszkania nowego?

Gość gość
No to kwestia tylko ceny...nowe dużo droższe

Gość gość
Wcale nie takie droższe, mało kto zdaje sobie sprawę z kosztów remontu (które są dużo wyższe od kosztów wykańszania) suma sumarum lepiej kupić nowe i mieć tą pewność, że przez lata nic ci się nie zepsuje. Co do cen zobacz osiedlarodzinne.pl , inwestycji jest dziś dużo, ale ceny już zaczynają rosnąć.

Gość gość
Gdzie wyczytałeś że zaczynają ceny rosnąć.

Gość gość
Wlasnie przechodze generalny remont- dziewczyno, nie pchaj sie w to!!!!! Ja mam w tym momencie ochote podgryzc sobie zyly! Nigdy wiecej! Nie wiem czy dozyje do konca- wlasnie mi elektryk kazal cal akuchnie wywalic a nowej nie mam.... lazienek nie moge zrobic bo ceny takei wala ze hej. i kazdy sobie przeciaga jak chce- bo chory, bo nie ma jak dojechal, bo jednak to za duzo roboty i nie bedzie tego bral. Nie rob tego!

Gość gość
dokładnie zalezy czy po remoncie mieszkanie będzie ci odpowiadac, bo jak się okaze ze wyglad wnetrz odbiega od twoich udpodoban to będziesz znów musiała robić remont i zaplacisz więcej. A niewyremontowane mieszkania są tansze i możesz je wykończyć wg wlasnych upodobań. Ja kupiłam od nich http://nieruchomoscilubin.com/mieszkania mieszkanie przed remontem i jestem zadowolona. Bo kasę którą właściciel opuścił ze względu na stan mieszkania miałam na remont.

Gość gość
Moim zdaniem lepiej kupić wyremontowane. :) Można trafić na naprawdę dobre mieszkania w fajnej cenie i mieć spokój. Najlepiej przez agencję, często mają świetne okazje. Ja kupiłam swoje mieszkanie dzięki http://pcn.center/ , było w pełni wyremontowane i mieszka mi się świetnie.

Gość Mila859
Inwestując kasę w mieszkanie raczej wolałabym kupować takie które wyremontuje sama, pod swój gust, i chodzi też o meble. Nie wyobrażam sobie mieszkać w mieszkaniu w którym źle się czuje. A najchętniej to kupiłabym nowe mieszkanie, które jeszcze pachnie świeżością ;D Marzy mi się coś takiego http://www.geogrupa.pl/pl/oferta/krakow/fabryka-czekolady Gdybym tylko miała zdolność kredytową zaraz bym je kupiła ;D

Gość gość
Najlepiej zdecydowanie (i najtaniej) wychodzi kupić nowe mieszkanie od dewelopera i po prostu urządzić je sobie na swój gust. Ja tak zrobiłam, kupiłam mieszkanie na Osiedlu Ostródzka w Warszawie: na szczęście dostałam jeszcze kredyt w 2015 więc bez kłopotów kupiłam, natomiast od 2016 to jakiś dramat z tymi kredytami będzie – niestety.

Gość gość
Wydaje nam się, że przy podjęciu decyzji w takiej sprawie powinno nam pomóc odpowiednie biuro nieruchomości. Macie jakieś do polecenia z okolic Szczecina?

Gość gość
Uważam, że powinniście się odezwać do szczecińskiego http://www.mojdom-nieruchomosci.pl . Współpracowalem z nimi co prawda przy sprzedazy mieszkania, jednak okazali się niezwykle wartościowym i profesjonalnym biurem. Służyli wszelką potrzebną radą a także doświadczeniem.

Gość gość
po remoncie, chyba, ze jestes specem od remontow ;)

Gość pati43
Nam bardziej opłacało się kupić mieszkanie do remontu i po swojemu sobie je wyremontować. Aktualnie malujemy ściany, potem meble, dekoracje i gotowe. Ściany malujemy farbą matową o ścieralności II od Caparolu. Jest dla nas super, ponieważ nie łapie kurzu z powietrza.