Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa mama

nocnikowanie

Polecane posty

Gość niecierpliwa mama

przeczytałam , że dziecko które chowa się gdy robi kupę lub przykuca wie że to robi i jest to dobry czas na odstawienie pampersów.postanowiłam , że z rana zamienie pampersy na pieluszki tetrowe i tak aż do południa do drzemki. codziennie piorę pralkę ciuszków i pieluszek tetrowych, od tygodnia.mówię córce , że siku trzeba robić do nocnika, sama tam misia. mimo to Ona nie chce siedzieć na nocniku i płacze kiedy zauważe , że robi siusiu i ją tam sadzam. trace powoli cierpliwośc , bo ani razu nie udało się zrobić siku do nocnika. jak to było u was? co myślicie o mojej metodzie? jak długo może to trwać ?

Gość gość
niech siedzi na nocniku az zrobi, predzej nie pozwol wstac, zawsze sie sprawdza. nie ma co ulegac dziecku ono ma wiedziec kto rzadzi

Gość gość
przecież jesteś najmadrzejsza , znow się będziesz klocic ze twoje postepowanie jest idealne. Pisalas ostatnio ze dajesz klapsy i drzesz się na corke a ona się ciebie boi i chowa po katach, masz swoje cudowne efekty . Po co znow o tym piszesz jak takas wspanialomyslna?

Gość gość
Klapsy to nic zlego, czasami trzeba, podobnie z darciem sie.

Gość gość
Najwidoczniej jeszcze nie jest jej czas przestań terroryzowac dziecko

Gość niecierpliwa mama
nie terrroryzuje dziecka, tylko staram się je czegoś nauczyć. ponawiam pytanie jak to było u was, jak się zabrałyście za odpieluchowywanie i jak długo to trwało zanim dziecko nauczyło się korzystać z nocnika? nie krzyczę na moje dziecko, najwyżej czasem podniosę głos żeby wiedziało ze jestem nie zadowolona z jej zachowania, ale nie dre się i tym bardziej nigdy nie dałam klapsa.

Gość gość
Ty jesteś glu pia zmuszać dziecko by siedziało aż zrobi bez przesady, współczuję twojemu dziecku Mój syn 18mcy pozwoliłam mu się posiekać kilka razy i zostawiłam go w tym ubranka na pewien czas mówiąc ze zrobił siku, potem wytarlam i podmyłam i posadzilam na nocnik mówiąc "tu się robi siku" potem sadzalam tzn po ok kilku godz i przypominalam ze siku do nocnika, załapał w 2 dni. Córka ma 14,5mca i juz zaczęłam póki co na słowo siku siada wiec ogromny sukces. Autorko pamiętaj ze nie każde dziecko szybko zalapie, jedne potrzebują czasu a inne nie. Jak będziesz krzyczeć nic nie osiągniesz bo dziecko zacznie się bać robić siku poza pielucha ! Naucz dziecko tak jak mycia zębów, jest to naturalna czynność. Moja córa juz sama myje zęby szczotką i pastą

Gość gość
Autorko w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
przecież to ty pisalas we własnej osobie,z edziecko chowa się przed tobą po katach bo boi się twoich kar i krzyku na nią. Przypomnij sobie własne słowa jak opisywalas własne dziecko gdy się zahcowuje i jak się ciebie boi chowając się przed tobą

Gość niecierpliwa mama
haha to o krzykach ten gość , to nie ja. a córka przykuca gdy robi kupę w pampersie! ja wyczytałam , że dzieci tak robią gdy wiedzą ze robią kupę i tyle. ja sadzam ją żeby sie nauczyła, ale jak zapłacze i wstaje to nie sadzam jej na siłe i nie trzymam na tym nocniku! po prostu chce żeby skojarzyła siku z nocnikiem. córka ma dwa lata.

Gość niecierpliwa mama
córka nie chowa sie po kątach i nie ma żadnych kar i krzyków w moim domu. córeczka jest grzeczna z natury :-)

Gość gość
Dlatego jestem zwolennikiem sadzania dziecka na długo przed roczkiem - nie żeby od razu odpieluchować, bo to niemożliwe ale żeby dziecko lubiło nocnik. W pełni odpieluchowałam córkę w wieku 17 mscy i zajęło jej to 2 tygodnie, ale to dzięki temu, że nocnik dobrze jej się kojarzył i nie uciekała na jego widok a wręcz przeciwnie.

Gość gość
I nas synek robił na nocnik przed 1.5roku. Tzn.Nie świadomie tylko, wysadzalam. Potem wielka obraza, darl się strasznie. Kupiłam nakładkę na kibelek ale traktował jako zabawę- siedział o czytał książki. Zalamalam się, bo wiecznie od teściowej slyszlam że taki duży a pampersa ma, że ona dzieci roczne już w pełni odpieluchowala i bla bla. Pewnego dnia przyszedł do niego kolega i zobaczył jak tamten siada na wc. Jak poszedł sam wziął nocnik i siedział póki nie zrobił. Nie zakladalam już pampersa nawet w trasę. Po dwóch tygodniach sam woła albo idzie do wc. Zdarzają się też wpadki oczywiście. Noce są suche już od dawna.

Gość gość
Po 1 nie zakładałam żadnych pieluch jak uczyłam sikania na nocnik. Dostawała pieluchę tylko na sen. Po drugie też płakała jak ją sadzałam na nocnik, ale przyzwyczaiła się i spodobało się jej. Po trzecie, jak widziałam, że jej się chce siku, to szybko ją sadzałam albo mówiłam, żeby na nocnik siadała. Ja nie wiem, czemu ludzie robią takie problemy z najprostszych rzeczy. Dziecko to nie filiżanka z porcelany. Musi czasem popłakać, żeby nauczyć sie żyć. Całe życie pod kloszem bedziesz trzymać dzieciaka? Nie uda sie, bo wczesniej umrzesz.

Gość gość
"Nie jest jej czas" - co za brednie! No to niech poczeka aż do szkoły zacznie chodzić. Może nauczyciele beda jej jeszcze pieluchy zmieniac na lekcjach.