Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak oduczyc dziecko jesc w nocy?

Polecane posty

Gość gość

hej, moj syn ma 16 miesiecy, od jakiegos czasu probuje go oduczyc jedzenia w nocy lecz bezskutecznie. Jakie mialyscie na to sposoby? moj syn je wszystko, owoce warzywa, obiady gotuje sama , sporadycznie daje sloiczki. Slodyczy nie daje wcale a i tak jest pulchny. Sokow nie pije, tylko wode mineralna niegazowana, badz wode przegotowana, To moje 1 dziecko, wiec nie mam doswiadczenia. Jak poradzic sobie w takiej sytuacji? probowalam zamiast mleka w nocy dawac wode ale to nic nie dalo bo zaraz jest histeria i sie budzi ;/

Gość gość
Nie miałam tego problemu bo do 14m karmilam piersią a jak odstawiłam to był taki bunt i foch na wszystko że nie chciał butli ani nic;-) z resztą wcześniej próbowałam wprowadzić mm ale bezskutecznie..myślę że po prostu nie da i tyle będzie histeria ale przejdzie;-) ale musisz się nastawić psychicznie

Gość gość
Moje dziecko jak mialo 1 mies to noc trwala 6-7 godz czyli tyle nie jadl. Sam tak sobie ustawil. Potem po skonczeniu 3 mies gdzies juz 8-10 godz bez jedzenia. Obudzil sie pare razy, a raczej przebudzil, dostal smoczek, ululany i spal dalej. Tak kilks razy i zakodowal, ze w nocy sie nie je :-) Super to wyszlo na jego spanie, wstawal wypoczety i o dziwo nie jadl zaraz po otwarciu oczu :-)

Gość gość
mój tez jadł w nocy ale potem zamieniałam na picie i po tygodniu juz sie nie budził

Gość gość
Moja corka jadla prawie do czwartego roku zycia kazdego wieczora 200 ml kleiku pszennego przed snem i zaraz jak wstawala tez 200 ml. Do 15 miesiaca karmilam ja piersia i wtedy tez wstawala 2 razy w nocy. Nie bardzo wiedzialam co mam zrobic bo bylam juz z lekka zmeczona tymi nocnymi wedrowkami i poszlam po rade to takiej starszej poloznej i Ona nauczyla mnie tego (troszke bardziej wodnistego) kleiku pszennego z butelki. Od razu uprzedzam wszelkie przytyki, corka ma dwanascie lat jest chuda jak patyk, zeby ma zdrowe!

Gość gość
wlasnie tez sie martwie o zeby, bo nocne jedzenie nir wplywa pozytywnie na stan uzebienia. ktos cos jeszcze doradzi?

Gość gość
to ja od kleiku :-) masz jeszcze male dziecko wiec masz jeszcze czas aby nauczyc dziecko pic duzo wody! Do kazdego posilku, przekaski, zawsze i wszedzie miej ze soba wode. My w Polsce nie jestesmy nauczeni picia wody i sie nia nie napijamy, moja corka jest urodzona w Skandynawi i tutaj w przedszkolu nauczyli ja pic wode. Ona nie rsza sie z domu bez butelki wody, ja mam zawsze w torebce butelke wody. Moja corka nie napije sie niczym innym, no moze poza mlekiem. Ona nawet jak sie coli napije to musi przeplukac buzie woda bo jej za slodko. Takim tez sposobem w ciagu calego dnia wyplukuje resztki jedzenia z zebow i dlatego nie ma problemow z zebami. Wiec wszystko przed Toba, jak nauczysz dziecko picia wody to wielu problemow w przyszlosci sobie zaoszczedzisz.