Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapomnieć?

Polecane posty

Gość gość
Też czytałam o tych bliźniaczych duszach i też sobie wmawiałam że to istnieje ale teraz wiem że to wierutna bzdura wymyślona po to abyśmy uważali nasze uczucie za wyjątkowe i odwzajemnione! Nie ma czegoś takiego jak jedna jedyna wielka miłość do końca życia!

Gość gość
20,42.kocham Cie wiem że to o nas.Czekam na Twój gest...z niecierpliwością,to nie jest żart.

Gość gość
O czlowieku, przypomniales mi o kims, kto tez mnie nawiedzal w snach. I chyba wlasnie sobie uswiadomilam, ze tylko udawalam przed sama soba obojetnosc, eh :o

Gość gość
no ale właściwie co się stało? :o Opowiedz, może to jakieś glupie nieporozumienie, może jako kobiety ci doradzimy, co może siedzieć w jej głowie :)

Gość gość
Bliźniacze dusze myślą i czują tak samo, jesteś uparty, to ona też taka jest, nie wierzysz w siebie, ona ma podobnie. Ja o istnieniu bliźniaczych dusz dowiedziałam się dużo później po tym jak spotkałam jego w swoim życiu, ale od razu wiedziałam, że on jest taki sam jak ja. Wypowiadał moje myśli na głos, w tym samym momencie wypowiadalismy te same słowa, a przecież dopiero co się spotkaliśmy. Zwykłe podanie dłoni, było niesamowicie przyjemne, tak że nie chciałoby się tej ręki w ogóle odrywać:-)

Gość gość
Dziś mi się śniło że błagałem ją o to żeby dała mi się przytulić, po raz ostatni. Szedłem za nią i prosiłem o to. Ona z początku nie chciała, ale w końcu uległa.. i byłem najszczęśliwszy na świecie. A potem się obudziłem pogrążony w smutku i cierpieniu, że tamten świat nie jest tym prawdziwym. Codziennie mi się śni odkąd się nie widujemy.

Gość gość sisi
Miałam tak samo ,21,43.Myślisz ze On tez to czuje?

Gość gość sisi
21,45 wy się w realu przytulaliście?,hmm to miałeś fajnie..bo my poza podaniem dłoni nie mieliśmy nic...i tez stale mi się śni.kiedyś mi się śniło ze go pocałowałam a On nie odwzajemnił,był zimny..oddalony..w tym śnie.Zbudziłam się ze łzami w oczach.W realu nigdy sie nie całowaliśmy.

Gość Cyganeczka1
E tam zbrzydnie utyje i zapomnisz o niej wielka miłosc pfff

Gość gość
Wiem, że teraz mnie unika. Najpierw mnie obserwował, bywał tam gdzie ja, w pobliżu mojej pracy i domu codziennie, ale w momencie gdy go na tym przyłapałam, przestał i już kilka miesięcy się nie pokazuje. Nie wiem czy coś z tego będzie, może jak autor postanowił dać sobie spokój.

Gość gość
Cyganeczka jesteś irytująca z tą swoją śpiewką o tyciu, mówił ci to ktoś?

Gość Cyganeczka1
Prawda boli ;) ?

Gość gość
A co jesli nie przytyje? Wieczna milosc?

Gość Cyganeczka1
Nawet jak nie ptrzytyje to po 30tce zacznie się starzec i zbrzydnie.

Gość gość
Nikt tutaj nie będzie wiecznie młody, ale to nie o tym temat.

Gość Cyganeczka1
O tym bo faceci tylko za to kochają za młode ciałko,wierzycie w te brednie o bezwarunkowej wiecznej miłosci ? Milosc jest tylko dla pięknych.

Gość gość
Mylisz się:-) miłość jest nawet wtedy kiedy młodość i uroda przemija, a my i tak nie chcemy nikogo innego. Mylisz miłość z zauroczeniem.

Gość gość
21:43 Miałem z nią tak samo. Nawet o określonych osobach mieliśmy takie samo zdanie, wspólnie wykonywaliśmy pracę i wychodziło nam to podobnie. Też czułem, że jesteśmy podobni.. i doświadczyłem tego prądu w splocie słonecznym, o którym piszą w tych artykułach, o bliźniaczych duszach.. ale co z tego. To jednak nie tak trwałe jak piszą. Może te bliźniacze dusze to bzdura i po prostu zwykła fizjologia.

Gość gość
Nie potrafię podać Ci gotowej odpowiedzi, sama mam przecież podobnie, cierpię i tęsknię. Tęsknię tak, że mam wrażenie, że powoli umieram i że już długo tak nie pociągnę. Nie wiem co robić. Jestem kobietą i przez to nie mogę być tą, która zdobywa. Sam wiesz jak jest...

Gość gość sisi
22,20 Czy chcesz mi dać do zrozumienia ze trafiliśmy tutaj na siebie?Tyle się zgadza że jestem w szoku normalnie.

Gość sandal pana
jak to się pieknie czyta. ale każdy...powtarzam każdy gdy się zakocha ma poczucie urodzenia się dla siebie jakgdyby na wyłaczność. to oczywiste, inaczej ludzie nie łaczyliby się w pary. to biologia. gdzieś tam z tyłu głowy mamy zapisany jakis kod naszych preferenji które wychwytujemy w obiekcie uczuć, resztę zazwyczaj projektujemy. potem życie pokazuje, że nie istnieją dwie stworzone dla siebie osoby. że powodzenie w relacjach damsko-męskich to ciężka harówa a nie hamletowski łzawe operetki

Gość gość
Nie sądzę, że trafiliśmy na siebie. Może po prostu każdy zakochany w podobny sposób to odczuwa. Albo te bliźniacze dusze to nie żadna fanaberia.

Gość gość
myślę że sporo w tym prawdy i raczej nie fanaberia,boja miałam dokładnie takie wrażenia ..jak tam opisane(kiedy patrzyłam/patrzył w oczy)

Gość gość
22:54 biologia biologią, ale faza zakochania w moim przypadku powinna dawno już przejść do historii, wiem jak to działa, wiem o hormonach, które produkuje ludzki organizm. Tylko, że u mnie to nie mija, ale jest silniejsze. Sama z natury podchodzę sceptycznie do takich rzeczy jak bliźniacze płomienie, takie bajki dla dzieci, tak bym powiedziała wcześniej. Teraz już nie jestem pewna czy to są bajki.

Gość gość
ależ fanaberia filozoficzna. każdy zaczyna z przeświadczeniem że spotkał bliźniaczą dusze i pana boga za nogi. z czasem okazuje się że to była tylko trosze bliźniacza. jeśli już coś w tym jest, to jakieś chemiczne zapachy które wydzielacie i mózg wam a raczej tobie odczytywał tak a nie inaczej. ludzie to większe zwierzęta, mocno korują się światem niewyczuwalnych feromonów.

Gość gość sisi
przepraszam nie podpisałam się.

Gość gość
Jeżeli nie chodzi o bliźniacze dusze, to chyba można być zupełnie spokojnym. Czas wszystko załatwi, hormony przestaną szaleć, a może nawet zakochamy się w kimś innym, tak jak piszą w książkach od biologii. Czym ja się w ogóle martwię. :-D może nawet nie umrę z tej tęsknoty.

Gość gość
Zobaczymy..

Gość gość
monikaczyrek. blogspot. com/2013/09/ cykle-rozstan-i-poaczen-pomiedzy .html Czy to co w linku wyżej się wam zgadza? (usuńcie spacje)

Gość gość
Ja codziennie bardzo tęsknię i mimo tego że niedługo będzie rok jak Go nie widziałam to nadal myślę o Nim codziennie.Nie wiem tak naprawde dlaczego tak to trwa bo to jest totalnie wbrew logice.Ale myślę że tak naprawde to jest On moją bratnia dusza