Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trudnewybory

Nie wiem co zrobić ze swoim życiem. Życie po maturze

Polecane posty

Gość Trudnewybory

Witajcie. Zdaję sobie sprawę, że takich wątków na forum było bardzo dużo.. Jednak nigdzie nie znalazłam żadnego złotego środka. W tym roku pisałam maturę i choć czuję, że nie zdałam matematyki, to nie jest jeszcze dla mnie największy problem. Nigdy nie miałam jakiejś wspaniałej pasji, poczucia - tak , chce być lekarzem, prawnikiem itd. I nie wiem co z życiem począć. Całej mojej rodzinie wydaje się, że jestem mega silna i zaradna, a ja nie wiem co dalej. Cierpię na słomiany zapał- chciałabym robić w życiu praktycznie wszystko. Moje hobby to pisanie wierszy,teraz dostałam się na warsztaty poetyckie- ale nie łudźmy się, z tego nikt nie wyżyje. Nawet próbowałam iść w kierunku dziennikarstwa, ale jednak to nie jest dla mnie.. Nie boję się pracy- w wieku 16lat wyjechałam do Szkocji pracować przy zbiorach owoców, jednak nie wiem co robić dalej. W obecnej sytuacji nie stać mnie na studia. Chce iść do pracy a potem może zacząć jakieś studium/ kursy lecz nie wiem jakie. Boje się, że nie spodoba mi się to, co zacznę robić i wyrzucę kasę w błoto. Moja psychika sięga dna, zwłaszcza że ostatnio po 6 miesiącach zdałam teorie na prawo jazdy za 10razem. Jak wybierać trafnie? Mam rodzeństwo,które pokończyło studia i pracuje na produkcji.. Dodam, że jestem osobą kreatywną, w swoim życiu robiłam biżuterię, różne rzeźby, figurki ale nie potrafię malować/rysować.

Gość gość
Jakieś rady?

Gość gość
Moim zdaniem warto po maturze zrobić sobie dodatkowe kwalifikacje, bo można szybciej znaleźć dobrą pracę. Ja jestem absolwentką policealnej szkoły dla dorosłych w Żorach: bezplatneszkoly.pl/zory na kierunku technik administracji i ze znalezieniem pracy nie miałam żadnego problemu.