Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ją zmotywować do schudnięcia ?

Polecane posty

Gość gość
Nikt nie lubi otyłych jedynie feedersi ale oni nie sa zdolni do wyższych uczuć oni chca tylko tuczyc kobiete wbrew jej zdrowiu.

Gość gość
ROR o matko, to jesteś kobietą? Jesteś kobietą i takie rzeczy wypisujesz? Sądziłam, że moim rozmówcą jest mężczyzna... To w takim razie pozamiatane - jeżeli będąc kobietą, nie rozumiesz takich elementarnych kwestii, to ta rozmowa nie ma sensu. Mimo wszystko życzę ci szczęścia i może kiedyś zrozumiesz, że słabość jest wpisana w naturę człowieka i nie zawsze można robić wszystko na pełnych obrotach...

" gość dziś Wiem że to nie do końca jej wina,ale nie potrafię się zmusić żeby cos teraz do niej czuć,wczesniej bym zrobił dla niej wszystko" xx moim zdaniem to jej wina - jelsi z tym nic nie robi;/ xx gość dziś Nikt nie lubi otyłych jedynie feedersi ale oni nie sa zdolni do wyższych uczuć oni chca tylko tuczyc kobiete wbrew jej zdrowiu" xx sam sobie przeczysz - bo jednak przynajesz ze ktos lubi, nie rozmawiamy tutaj o motywacji takiej preferencji (wiele motywacji i tak jest prymitywnych i niemajacych zadego zwiazku z uczuciami do innych ludzi)

Gość gość
Jak można nie uprawiać sportu? Po prostu dlatego, że może być on dla większości osób po prostu nudny. Chodzenie na basen czy porzucanie piłki do kosza może przynieść efekt na początku z dużą nadwagą, potem trzeba robić określone ćwiczenia, żmudne i wyjątkowo nudne. Ćwiczę tylko i wyłącznie dla zdrowia i lepszego samopoczucia, ale gdybym miała wybór załatwić to inaczej to nie zastanawiałabym się ani chwili. Zdecydowanie bardziej wolę poczytać książkę. A ten mit o braku grubasów w obozach koncentracyjnych to wyniki niepoprawnie zastosowanego wnioskowania i brak wiedzy. W obozach nie było grubasów z powodu choroby bo a.) zabijano ich od razu b.) nie dożywali tak długo, aby doczekać do fotografii robionych pod koniec wojny.

Gość gość
Pociąg do grubasow jest chorobą nie ma nic wspolnego z miłoscią.

" Po prostu dlatego, że może być on dla większości osób po prostu nudny. Chodzenie na basen czy porzucanie piłki do kosza może przynieść efekt na początku z dużą nadwagą, potem trzeba robić określone ćwiczenia, żmudne i wyjątkowo nudne" xx a ja sie dziwie ze sport moze byc nudny;-) ale to tak samo jak nie moge zrozumiec jak mozna ogladac seriale - dla mnie to szczyt nudy;-) xx "A ten mit o braku grubasów w obozach koncentracyjnych to wyniki niepoprawnie zastosowanego wnioskowania i brak wiedzy. W obozach nie było grubasów z powodu choroby bo a.) zabijano ich od razu b.) nie dożywali tak długo, aby doczekać do fotografii robionych pod koniec wojny" xx to zalezy w ktorych obozach - nie tylko w polsce byly obozy koncentracyjne i nie zawsze dotycza drugiej wojny swiatowej, proponuje zapoznac sie blizej z obozami w innych czesciach swiata xx "Pociąg do grubasow jest chorobą nie ma nic wspolnego z miłoscią" xx to zdanie nie ejst prawdziwe, czsaem ma a czasem nie ma - jak ze wszystkim

Gość gość
a ja sie dziwie ze sport moze byc nudnyoczko.gif ale to tak samo jak nie moge zrozumiec jak mozna ogladac seriale - dla mnie to szczyt nudy oczko.gif Widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie wątpliwa jest przyjemność osiągana zarówno w przypadku oglądania seriali jak i uprawiania sportu, sprowadzającego się do powtarzania kilku tych samych czynności. Akceptuje jedynie spacer połączony ze zwiedzaniem :) to zalezy w ktorych obozach - nie tylko w polsce byly obozy koncentracyjne i nie zawsze dotycza drugiej wojny swiatowej, proponuje zapoznac sie blizej z obozami w innych czesciach swiata Niestety strzał w stopę - błędne założenie, że interlokutor nie posiada wystarczającej wiedzy. Przede wszystkim termin obóz może być stosowany jedynie w kilku przypadkach ściśle określonych przez zakres terminologiczny. Mimo wszystko poprawnie jest stosować w przypadku ZSRR i współczesnej Rosji określenie łagier. Żałuje, że w przypadku Niemców nazwa lagier jest coraz rzadziej stosowana. Należy też dokonać odróżnienia pomiędzy obozem koncentracyjnym, a obozami do których nazwa przylgnęła postfactum np. z okresu wojen burskich, agresji Japonii na Korę, "farm kulturalnych" Mao Tse Tunga czy Pol Pota. Chyba, że przyjmiemy zgodnie z definicją Agambena, że cały nas świat to obóz koncentracyjny;) Jednakże wracają do kwestii źródeł współcześni badacze zgadzają się albo z moim rozpoznaniem kwestii albo materiał źródłowy wskazuje na coś wręcz przeciwnego - są dostępne zdjęcia grubasów chociażby z rosyjskich łagrów czy farm Mao. Jeżeli dysponujesz jakimiś innymi źródłami, badacze na pewno będą wdzięczni.

"Widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (..) Akceptuje jedynie spacer połączony ze zwiedzaniem usmiech.gif" xx nigdy nie patrzylam na sport pod tym wzgledem - dla mnie to bardziej czynnosc jak jedzenie. A zwiedzanie (przynajmniej przewodnikowe) to dla mnie synonim nudy wlasnie, ale kazdy ma inaczej - zgoda xx "Przede wszystkim termin obóz może być stosowany jedynie w kilku przypadkach ściśle określonych przez zakres terminologiczny" xx nie zgodze sie - bo to zalezy od systemu edukacji, to sa kwestie umowne - poza tym zawezasz to do slownisctwa polskiego xx "Jednakże wracają do kwestii źródeł współcześni badacze zgadzają się albo z moim rozpoznaniem kwestii albo materiał źródłowy wskazuje na coś wręcz przeciwnego - są dostępne zdjęcia grubasów chociażby z rosyjskich łagrów czy farm Mao. Jeżeli dysponujesz jakimiś innymi źródłami, badacze na pewno będą wdzięczni." xx ja mialam na mysli rzeczywiscie obozy te obok Phnom Penh - niestety nie wiem jak nauka polska okresla poszczegolne obozy, ale tam tez wizniowie wygladali podobnie co w tych obozach o ktorych piszesz ze nazwy nie wolno uzywac.

Gość gość
wiesz co , moze najpierw dobrze byłoby aby zrobila badania, moze ma cos z tarczycą? wybierzcie sie razem na badania. albo zacznij gotowac sam lub wybierzcie sie razem na spacery codzienne, basen, kijki, powiedz jej ze chcesz zmienic diete a i ona bedzie musiala to zrobic.

Gość gość
nie zgodze sie - bo to zalezy od systemu edukacji, to sa kwestie umowne - poza tym zawezasz to do slownisctwa polskiego Nie są to kwestie umowne, ponieważ poruszamy się na polu nauki, a nie prywatnych opinii, w której konkretne terminy muszą być jasno i ściśle podporządkowane, ponieważ inaczej nie byłaby możliwa nauka ponad narodowa. Dlatego np. o obozach w ZSRR i współczesnej Rosji obowiązującą nazwą jest łagier a dla Niemieckich lagier lub obóz koncentracyjny/ concentration camp/ KZ. Język narodowy nie ma z tym żadnego związku. ja mialam na mysli rzeczywiscie obozy te obok Phnom Penh - niestety nie wiem jak nauka polska okresla poszczegolne obozy, ale tam tez wizniowie wygladali podobnie co w tych obozach o ktorych piszesz ze nazwy nie wolno uzywac. Jeszcze raz powtarzam - nie ma czegoś takiego jak terminy naukowe charakterystyczne tylko i wyłącznie dla polskiej nauki. Ostatni taki pomysł był w XIX wieku autorstwa Bronisława Trentowskiego;) Mimo różnić w zakresie syntagmatyki lub leksyki uczeni z USA wiedzą co to Polon ;) Odchodząc już od zagadnień z zakresu metateorii nauk humanistycznych cała moja wypowiedź sprowadza się do tego że twoje stwierdzenie " w obozach koncentracyjnych" nie było grubasów nie ma żadnego potwierdzenia ani w materiałach pisanych, ani fotograficznych, ani filmowych. Jest wynikiem pewnego nastawienia w stosunku do ludzi grubych nacechowaniem ekspresywnie, bardzo negatywnie. Jest udziałem emocji a nie faktu. Istnieją albo źródła pokazujące, że ludzie grubi byli w obozach, przez pewien okres czasu i nie traci tak szybko wagi jak się zakłada ( tutaj występują różnica jakościowe pomiędzy np. ZSRR czy Hitlerowcami - w tym drugim przypadku trudniej sprawdzić współczynnik spadku masy ciała, skoro większość grubasów trafiała do gazu) albo brakuje danych. Lepiej poszukać innego argumentu niż posługiwać się sloganem nie mającym żadnego związku z rzeczywistością.

Gość gość
Rozmawiałem z nia i nic mówi że dobrze się czuje i ma pretensje że jej nie kocham teraz więc postanowiłem biorę rozwód.Była zaskoczona bo myślała że moja crazy love do niej będzie trwała wiecznie to prawda kochałem ją całkowicie szalenie ale to koniec.

Gość gość
jeżeli ten temat to nie prowokacja, a podejrzewam, że to jednak prowokacja, to życzę ci autorze, abyś nigdy w życiu nie zaznał szczęścia z żadną kobietą i umarł samotnie.

Gość gość
Oj baby tak was podniecają romantyczne filmy i opowiadania o zakochaniu od pierwszego wejrzenia więc nie dziwcie się że facec***atrzą na wygląd; O I jak uroda mija to już nie to samo dla nich.

Gość gość
Lepszy rozwód niż żyć z kimś na kogo nie można juz patrzeć. I wg mnie tu nie chodzi tylko o to że ona tyje, ale że jest leniwa i nic z tym nie robi. Otyłość bywa przez chorobę i taką kobietę można zaakceptować, ale nie leniwą. Patrzeć na żonę i wiedzieć że to patentowany leń? Nie, lepiej odejść.

Gość gość
jeżeli ten temat to nie prowokacja, a podejrzewam, że to jednak prowokacja, to życzę ci autorze, abyś nigdy w życiu nie zaznał szczęścia z żadną kobietą i umarł samotnie. xx Gdybym zobaczył tu kulturalną kobietę która życzy facetowi jak najlepiej, chyba dostałbym szoku.

Gość gość
dlaczego szoku?

Gość gość
Bo to byłaby nowość.

Gość gość
życzę jak najlepiej facetom, którzy są tego warci i okazują ludzkie uczucia.

Gość gość
Facet musi ciężko harować, przynosić kasę do domu, być wierny i kochający, dbać o siebie, a baba nic nie musi. Oto kafeteryjne prawdy związkowe.

Gość gość
debil. W dzisiejszych czasach to kobiet pracuje zarobkowo, zajmuje się domem i dziećmi, gotuje obiady i opiera małżonka. To kobiety mają być wołami roboczymi. Rzadko kiedy kobieta może poświęcić się wyłącznie obowiązkom domowym.

Gość gość
Te woły robocze jakoś mają czas na jęczenie na kafe. Faktycznie strasznie zarobione jesteście. A dupy ruszyć do ćwiczeń to nie łaska. To się potem nie dziwcie, że was facet wymienia na lepszy model.

Gość gość
w Polsce wśród mężczyzn jest większy odsetek grubasów(nadwaga i otyłość) niż wśród kobiet. Tyle tylko, że tacy panowie mówią, że są nabici (jak mają nadwagę) ew są misiowaci (jak są otyli). Taka różnica :)

Gość gość
Kretyn.

Gość gość
ja prdl .. trzeba było dzieciaka nie robić to byś nie miał problemu i tyle

Gość gość
Moim zdaniem tu nie waga jest problemem a jedynie wymowka. Jesli juz nie kochasz zony bo wiecej wazy to wdpolczuje zonie takiego meza i dobrze ze tylko przytyla a nie powaznie zachorowala bo niestety ma przy swoim boku niedojrzalego egoiste a nie faceta z jajami.A nie przyszlo ci do glowy ze zona orientuje sie ze jej nie kochasz i podjada ze stresu chociaz doskonle zdaje sobie sprawe ze powinna schudnac.A pozatym musi jej byc badzo ciezko z tym ze przed ciaza miala fsjna figure a terax nie......dupa z ciebie a nie facet bo nie potrafisz zonie uwierzyc w siebie

Gość gość
Nie kochales jej. Wymysl sobie albo stworz wirtualna kobiete. Bylam kiedys z takim jak ty. Przytylam i zdradzal. Zostawilam go. Schudlam wyrzezbilam cialo on znalazl inna zrobil jej dzieciaka a jak mnie zobaczyl to zalosny dziad oslinil sie i napastuje mnie telefonicznie. Nagle znow pokochal... A matka jego dziecka w ciazy pewnie utyla i i tak ja zostawi albo bedzie zdradzal tak jak mnie... I co wy powiecie na takichfacetow

Gość gość
A dodam jeszcze ze malo kto ma z***b... Figure. Sluchaj chlopku Zone musisz miec fajna skoro bylo crazy love. Na pewno teraz charakterem skoro figure stracila. Ale uwazaj bo jak ja zostawisz moze znajdziesz zgrabna d**e ale podejrzewam ze pusta. A za jakis czas zobaczysz byla zone na miescie i zal ci du..scisnie tak sie wylaszczy. Ciebie juz nie bedzie chciala. A ta twoja miss ciebie kopnie bo powie ze za slaby w lozku jestes. Na moja jestes egoista a tacy nie nadaja sie do zakladania rodziny.