Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna zmienic chrzestnego

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 6 lat chrzestny widział go w dniu chrztu i moze raz albo dwa przez przypadek na ulicy. Cóż taki brat męża-odludek razem ze swoja żona. I tak się zastanawiam czy mozna zmienić chrzestnego??? Np za niewywiązywanie sie z obowiązków??? Szkea mi dziecka gdy teraz patrzy jak chrzestni młodszego brata przyjeżdżają a ten s...syn sie nie interesuje :-(

Gość gość
nie można zmienić

Gość gość
a jakby mu oboje chrzestnych zmarło albo zginęło w wypadku to tez byś nowych szukała? co za idiotka

Gość gość
Można.\ Tylko trzeba dziecko drugi raz ochrzcić i wyprawić chrzciny dla kolegów i rodziny. To sporo kosztuje. Stać was?

Gość gość
Gościu wyzywasz mnie od idiotek a nie wiesz jak dziecko sie podle czuje. Wytłumacz 6 latkowi ze wujek na na niego wyj****e! On wie kto jest jego chrzestnym gdyż kochana tesciowa nie omieszka mu o tym przypominać!!! Szkoda ze dziecku a nie synusiowi :D wiesz moze to brutalnie zabrzmi ale gdyby niezyl to przynajmniej by to zrozumiał a tak co mam powiedzieć??? Generalnie rodzinka męża to patologia i do dzisiaj żałuję ze posłuchałam ich w wyborze chrzestnego bo tam wypada itp Drugim razem nie bylam taka głupia.... Ale syna mi szkoda :-(

Nie bardzo rozumiem. x Ja swoją chrzestną widziałem na swoich chrzcinach, komunii i bierzmowaniu. Jakoś nie miałem z tego powodu żadnego problemu. x Kto wmówił Twojemu dziecku, że chrzestny musi go ciągle odwiedzać ?

Gość gość
hahah nie bądz smieszna ze synek 6 letni jest zdruzgotany tym ze wujaszek go nie odwiedza:-D chyba jaja sobie robisz ze małeme dziecko to interesuje🖐️ małemu wszytsko lata a ty robisz aferę jakby jakas tragedia sie działa. Ja tez miałam chrzestnych których widziałam tylko na komuni i nikt do nikogo nie miał pretensji. Pretensje mozesz miec sama do siebie bo wybrałas na chrzestnego kogoś o kim dobrze wiedziałąs ze jest odludkiem i nie macie czestego kontaktu. Jak chciałas miec dobry kontakt to trzeba było brac na chrzestną osobę z która się czesto widujecie. No ale niech zgadnę....ten odludek zarabia dobrą KASĘ i liczyłaś że trochę skapnie dla twojego cudnego 6 latka?hahahahahahahh:-D przeliczyłaś się materailistko🖐️

Gość gość
Moj syn też ma takich chrzestnych obojgu.Tylko jak się urodził i jak miał roczek to go widzieli.Teraz ma 6 lat i też ich nie widują.Nie odwiedzają nie przyjadą na urodziny.I co mam poczac jest mi przykro bo to też mój brat.Mam wojnę mu robić.Nie jestes sama jest wielu takiej sytuacji ja ty czy ja.Na siłę nic nie wskórasz.

Gość gość
6 latek się podle czuje??hhahaha nie mogę:-) Takie małe dziecko w d***e ma wszytsko, kocha tylko rodziców i tylko oni są dla niego ważni a nie jakiś tak chrzestny. Przestan się ośmieszać, a swoje frustracje idz leczyc do psychiatry. Wiekszosc ludzi nie widuje swoich chrzestnych a ty wielka aferę robisz.

Gość gość
I tutaj was zaskoczę wujaszek kasy nie ma :P ja tez bym wolała zeby nie pytal :-( ostatnia sytuacja : Przyjechała chrzestna młodszego (bez upominków jesli o to wam chodzi). Syn ok. Wizyta u cudnej teściowej. A ta pi... "oj była chrzestna u Ciebie X??? Po czym wpada owy chrzestny z wizytą (bidulek nie widział ze my tam jestesmy) a ta a: ooo Y TWOJ CHRZESTNY przyjechał! Przywitaj sie! No szlak mnie trafił bo od tego czasu dzieciak pyta kiedy do niego wujek przyjedzie skoro do X przyjeżdża chrzestna :-( oni tam maja głupia manie siebie tytułować chrzestny, chrzestna po jaka cholerę???? Mam mu zabronić kontaktu z dziadkami????

Gość gość
Dodam ze ja go nie chciałam ze chrzestnego ale teściowie nalegali bo jak to jedyny brat itp ja chciałam znajomego ale m pod wpływem rodzinki sie rozmyślił i juz nic nie mialam do gadania. Nawet jak syn miał roczek to owszem byl. Baaa nawet prezent od niego dostal. Po paru tyg okazało sie ze owy prezent teściowie kupili i kazali mu na urodziny jechac bo ten nie miał zamiaru sie pokazywać! Teraz siostra m jest chrzestna młodszego i wkurza mnie to jak przyjeżdża albo widzimy się u teściów to nie powie X choc do cioci tylko do CHRZESTNEJ... Ja tez mam chrześniaka ale nigdy o sobie nie mówię chrzestna a ciocia... Od kiedy pojawił siw młodszy syn to mamy ten problem-wczesniej starszakowi latalo czy wujek jest czy nie... Najgorsze w czasie tej wizyty co niespodziewanie wujaszek pojawił się u teściowej naobiecywał mu ze przyjdzie itp zeby zaplusowac u teściów. Dzieciak narobił sobie nadziei i teraz pyta. A ja jako matka co mam mu powiedzieć???