Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pisza wszedzie ze Polki nie chca miec dzieci a ja widze cos innego

Polecane posty

Gość gość

wszedzie ciezarne wozki z dziecmi w przedszkolach brak miejsc

Gość gość
skoro Cie stac:)

Gość gość
wyż początku lat 80' rodzi teraz dzieci niedługo to sie skonczy i znowu bedzie co raz mniej małych dzieciaczków

Gość gość
Od 10 lat czytam, że dzieci brak itp i co chwile jakies wyże rodzą i co:)? pstro dzieci jest az nadmiar

Gość gość
Ja odkąd jestem w ciąży to na każdym kroku widzę ciężarne. :D

Gość gość
To nie nadmiar dzieci tylko niedobór miejsc w przedszkolach. Porównaj sobie ile dzieci urodziło się w latach 1980-1990 a ile w 2004-2014 to będziesz wiedziała jaki mamy przyrost naturalny.

Gość gość
Wyz demograficzny jest w wieku rozrodczym .Za 5 lat bedzie juz coraz mniej dzieci.

Gość gość
Mnie wkurza jak ktoś gada,że ma np.jedno dziecko bo go na drugie nie stać. Ja wiem,że mamy p******e czasy i nie mówię, żeby zaraz rodzic po 5 dzieci.... Ale prawda jest taka,że jeśli zdarzy się nam wpadka i urodzimy to drugie czy nawet trzecie dziecko to nagle kasa się znajduje i wychowujemy to dziecko najlepiej jak umiemy.

Gość gość
gość dziś a co cie wkurza? mnie nie stać na 2 dziecko dlatego zostanę przy jednym.

Gość gość25
inne jest podejście jak planujesz 2 dziecko, a inne jak się przytrafi wpadka. Na remont kuchni tez może cie nie stać, ale jak się przytrafi wypadek i kuchnia niezdatna do użytku to i pieniądze na remont się znajda ;) sorry za takie grubiańskie porównanie, ale taka prawda

Gość gość
Taaa jasne bo pieniądze spadają z nieba . Zwłaszcza widac to po rodzinach wielodzietnych .

Gość gość
i co z tego ze nie chcą mieć dzieci, jak ktoś czuje że się nie nadaje na matkę to po co go zmuszać, a potem mordują te dzieci albo im robią krzywdy bo przymus był

Gość gość
gość dziś A co Cię to obchodzi? Sama możesz mieć nawet ósemkę. Mnie nie stać teraz na drugie dziecko i nie będę z brzuchem latać, a potem oszczędzać na pierwszym dziecku, na sobie, na wakacjach, żeby kwoce z kafe zrobić przyjemność.

Gość gość
Ja też widzę odwrotnie, nie znam osoby,która nie chcialaby miec dzieci oprocz jednej. Tak samo jak pisza,ze jest plaga bezplodnosci, tez znam dwie pary ktore nie moga zajsc w ciaze,a multum kolezanek z pracy i nie tylko wszystkie maja dzieci

Gość gość
i wy jesteście matkami??jaki przykład dajecie swoim dzieciom?? autorka zapytała,ktoś dał komentarz ze swoim zdaniem i poglądami...a już leci na niego lawina obelg!!! czy nie umiecie normalnie odpisać,że wy macie inne zdanie??? czemu zaraz wyzywacie?? czy waszą jedyną obroną jest atak???

Gość gość
nie znam nikogo zamoznego co ma 3 i wiecej.. ale patologie i biede tak/jaka spresja rodzenia musi byc 2 co to wogole jest..jedno i dac mu wszystko i tyle.co najlepsze .Ale znam co maja najnizsze albo jedno pracuje i planuja.. coz jak sie nie ma kasy w zyciu, trzeba sobie jakos dzieckiem usczesliwic ahhaha zycie.

Gość gość
chetnie bym miala coreczke. mam 3 letniego synka. tylko tusk kazal babciom pracowac do 67 lat i mama na emeryture idzie za 2 lata. i nic z tego. nianki placic nie bede tysiaka co miesiac.

Gość gość
Znam zamoznych ludzi co maja standardowon 4 dzieci :P Nikt, absolutnie nikt z moich sasiadów , znajomych czy rodziców mojego syna w szkole NIE MA TYLKO 1-JEDNEGO DZIECKA :D Minimum jest 2 , ale takim standartem jest 3 :) Było tak jak mieszkałam jeszcze w PL , a obecnie mieszkam za granica i to ja jestem troche dziwadlem , bo ja nie mam rodzenstwa, a miedy moimi dziecmi jest taka róznica , ze sa jak jedynacy :) I to budzi zdziwienie ludzi, a nie wiecej niz 1 dziecko w rodzinie :P Ale w PL jest oczywiscie inaczej :D

Gość gość
Jasne 3 Dzieci mają ciekawe gdzie..

Gość gość
W uk mnoża sie jsk kotki..

Gość gość
Jasne 3 Dzieci mają ciekawe gdzie..

Gość gość
Znajomy ma 4 dzieci, jest prawnikiem jego zona tez wyzej ksztalcona. To tez patologia?ja mam na razie jedno jak podrosnie moze bedzie i drugie

Gość gość
Jasne prawnicy,mopsiary biodra często bez własnego lokum.bogaci się bogaca biedni rodzą dzieci

Gość gość
ja tezwidze trend wsrod znjomych 1 to max i tyle

Gość gość retyka barety
1 dziecko to maja tylko dziady oblozone kredytami na dziesiątki lat, taka prawda. jak ktoś ma więcej kasy to stara się o więcej dzieci bo dzieci to przyszlosc a kase za 30 lat to można sobie w d**e wlozyc. x ktoś kto ma jedno dziecko to dla mnie jakis nieudacznik lub ma problemy z plodnoscia.

Gość gość
na jedno to trzeba zarabiac z 2500 na glowe imiec gdie mieszkac

Gość gość
no wlasnie bieda sie rozmnaza.a bagatdsi mysla. albomaj max 2 i toz wielkim zastanowieniem:) jaka to przyszlosc??te dzieci?/niby?

Gość gość
w uk chca bo maja benefity w pl chca a nie ma a co. taka pawda.

Gość gość
Dużo moich koleżanek ze szkoły jeszcze nie ma a to juz 29lat :-) ja mam 2 ale koleżanka z gimnazjum 4 :-)