Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obnizone napiecie miesniowe u waszych dzieci kiedy zaczely siadac raczkowac czy

Polecane posty

Gość gość

chodzic?

Gość gość
Syn mojej przyjaciółki ma obniżone napięcie, mój syn jest jego rówieśnikiem i mniej więcej pamiętam. Długo nie raczkował, tylko pełzał. Koło 9-10 mies zaczął, ok 12 siadał z raczkowania, chodził jak miał półtora roku, ale bardzo powoli, ostrożnie, długo się przewracał. Teraz ma 3 lata, nadal jest wiotki, ale umie biegać, skakać, powoli przestaje być widać obniżone napiecie. Ale mały jest rehabilitowany, do tego ćwiczenia w domu i basen.

Gość gość
a przed rokiem byl rehabilitowany? Moja corka ma 6 miesiecy. po skonczeniu 5 byla rehabilitowana przez dwa tygodnie metoda bobath przez rehabilitantke. przez kolejne dwa tygodnie ja w domu z nia cwicze. w sierpniu znowu bedzie rehabilitowana przez dwa tygodnie. po pierwszej rehabilitacji widac bylo duza poprawe teraz nic nowego. zastanawiam sie kiedy to to wszystko sie ustabilizuje

Gość gość
akurat raczkowanie 9-10 miesiąc to całkiem normalny czas na ta umiejętność

Gość gość
nikt nie mial doczynienia z taka przypadloscia u dzieci?

Gość gość
moj syn mial obnizone napiecie, rehabilitowany byl od 4 miesiaca zycia do 10 miesiaca, najpierw metoda vojty poznie bobath, usiadl i zaczal raczkowac jak mial 8,5 miesiaca, wstal 9,5 zaczal chodzic jak mial rok i tydzien, wiec wszystko bylo w normie, glowa do gory

Gość gość
Syn mial obniżoną napięcie i tylko pelzal gdzieś od polowy 9 miesiąca a w ost tyg 10 miesiąca zaczal chodzic przy meblach, nie potrafil jeszcze siedziec wiec od razu lecial na plecy, trwalo to chwile aż sie nauczyl siadać. W 11 mies chodzil z pchaczem a po 12 sam. Cora tez ma obniżone napięcie, ma 11 mies i tylko pelza, trochę raczkuje, nie staje, za to siada sama. Jest pod opieką neurologa, na razie nie ma rehabilitacji, bo urodzila sie wcześniej i niby przy wieku korygowanym jest jeszcze wszystko w normie.

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi. moja ma jeszcze troche czasu do siadania ale jak narazie to poprawnie na brzuszek przewrocic sie nie umie. z brzuszka pieknie sie przewraca. no i spi tylko na jednym boku na drugi bok ciezko ja polozyc, stawia opor

Gość gość
up up