Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co lepsze mleko matki czy sztuczne?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie do doświadczonych Mam. Co jest dla dziecka zdrowsze? Mleko matki czy sztuczne mleko typu bebiko, nan itd.. itp... ? Pytam ponieważ będę po raz pierwszy mamą i nie wiem tak na prawdę co jest dla dziecka lepszą opcją. Pozdrawiam wszystkie Mamy !

Gość gość
ile masz lat przyszła mamo....... 12? :O chryste... głupich nie sieją

Gość gość
Najlepszy jest szczaw

Gość gość
No tak standard na kafeterii, zadaj jakieś pytanie a w zamian za to głupie odzywki i krytyka... eh... brak słów...

Gość gość
Nawet na mm pisze ze najlepszy jest pokarm matki

Gość gość
Pewnie każdy odpowie , że mleko matki ale ja nie do końca sie z tym zgadzam . Brak tam wielu witamin , dzieci słabo śpią , wolniej przybierają na wadze , często maja kolki .

Gość gość
Chyba ktoś chce tu celowo wywolac kolejną kłótnie mm vs kp :p

Gość gość
Slabiej spia bo mleko matki sie szybciej trawi. Znam jedna matke kp gdzie dziecko mialo kolke i mase na mm co mualo kolke, kazda matka ma wybor. Mojegomalego odstawiam od piersi i mm nie ruszy jedynie kaszke na mm

Gość gość
A co jest lepsze zdrowa i urozmaicona dieta, czy witaminy z apteki?

Gość gość
No mleko matki to oczywiste! Chociaz te 4 miesiace minimum sama karmilam tylko 2 miesiace bo mala miala alergie na bialka mleka krowieko, nietolerancje laktozy i przedluzajaca zoltaczke wiec sie poddalam i na nutramigren przeszlam.. i sie zaczelo mleczko 300 zl na recepte, mycie i sterylizowanie butelek, mala ciagle szukala cyca wiec zal okrutny... na wyjsciach zamiast wyjac cyca i nakarmic taszcze caly asortyment butelka, wrzatek w termosie, pudelko z mm masakra nic tylko kp nie dosc, ze zdrowe to jeszcze tanio i wygodnie! Choc nie ukrywam, ze mm mozna karmic na zmiane z mezem np. :) ale i na to jest rozwiazanie laktator i mrozisz mleko

Gość gość
Producenci mm daza do tego, zeby ich produkt byl jak najbardziej zblizony do mleka kobiecego, wiec sama sobie odpowiedz

Gość gość
No wlasnie, mleko sztuczne to niedoskonala podróbka naturalnego, więc odpowiedź jest oczywista

Gość gość
żeby w tych czasach przy takim dostepie do wiedzy takie głupie pytania zadawać.... wstyd autorko wstyd

Gość gość
A co myslicie o tym... niby wszystko przenika do mleka, tego nie jedz, tamtego nie jedz.a ten syf, ktory jest w zywnosci to co myslicie? Tez przenika! I dziecko to dostaje w gratisie :-/ aaa nie, zapomnialam, ze wszystkie kafeterianki kupuha ZAWSZE TYLKO EKO zywnosc, albo maja swoj ogrodek, albo od ZAPRZYJAZNIONEGO ROLNIKA :-/ no dalej, skrytykujcie mnie :-D moje dziecko ma 1,5 roku i NIGDY nie bylo chore, rozwija sie bardzo dobrze, czesto osiagalo rozne umiejetnosci szybciej niz norma. Nie ma nadwagi,czym tez strasza LEPSZE matki kp. Ma 12 kg i nosi rozmiar 92/98. Ale co ja tam wiem, zmarnowalam dziecko bo na samej piersi byl TYLKO miesiac..

Gość gość
A co jedzą krowy? Ja podczas karmienia piersią nie miałam ani razu antybiotyku w przeciwieństwie do krów, które dostają je regularnie, bo wystarczy że jedna zachoruje. Trochę głupio gadać o 1,5 rocznym dziecku, że nigdy nie było chore...

Gość gość
Mleko matki zawiera ludzkie komórki macierzyste i kwasy tłuszczowe budujące mózg człowieka, tego sztuczne mleko nie ma i nie będzie miało. Tu nie ma nad czym dyskutować.