Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a torbiel na prawym jajniku

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem w ciąży i bardzo się cieszę że w styczniu zostanę mamą :) jednak moja radość nie trwała zbyt długo, ponieważ podczas badania USG wyszło, że mam torbiel na prawym jajniku 3cm na 2,7cm. Strasznie się boję o moje maleństwo. Lekarz prowadzący ciąże uspokoił mnie, że nie ma się czym martwić, nie uspokoiło mnie to, ponieważ istnieje szansa, że torbiel może pęknąć i doprowadzić do poronienia ewentualnie do przedwczesnego porodu :( Czy któraś z Was też borykała się z tym problemem? Nie wiem czy szukać innego lekarza i konsultować moje wyniki czy czekać na to co dalej będzie.

Gość gość
Miałam torbiel ale nie byłam wtedy w ciąży, lekarz kazał mi nie dźwigać ciężkiego żeby nie pękło i po czasie zniknęło samo. Piłam do tego Krwawnik, ktory niby pomaga na te sprawy ale w ciąży go nie wolno...myślę, że nie musisz się aż tak martwić, torbiele robią się często i nawet o tym nie wiemy, zazwyczaj właśnie same znikają..

Gość gość
Będąc teraz na kolejnej wizycie kontrolnej na badaniu USG wyszło, że torbiel się powiększa i lekarz nie chciał ze mną szczerze rozmawiać :( ale nie zanosi się na to by się sama wchłonęła tak jak lekarz mówił. Może za bardzo panikuję, ale to moja druga ciąża. Niestety będąc w pierwszej ciąży poroniłam i dlatego teraz się tym tak przejmuje :(